Κώστας Μιαούλης

Χωρίς περιθώρια λάθους η επόμενη τριάδα αγώνων της ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την κρίσιμη εβδομάδα που ακολουθεί για την ΑΕΚ με το ματς κόντρα στη Λάρισα, του Κυπέλλου με τον Πλατανιά και καταλήγει στη Νέα Σμύρνη στις 6 Μαρτίου.

Το πόσο καλό ή κακό αποτέλεσμα ήταν αυτό στα Πηγάδια, με την Ξάνθη να νικά τον Παναθηναϊκό, για την ΑΕΚ, θα φανεί στη συνέχεια. Βέβαια τα πάντα, ως προς την είσοδο στα πλέι-οφ νομίζω θα κριθούν σε μεγάλο ποσοστό στα επόμενα δύο παιχνίδια. Σε αυτό που θα δώσει η Ένωση το μεσημέρι της Κυριακής με την Λάρισα και σε εκείνο της μεθεπόμενης Δευτέρας με τον Πανιώνιο. Αν η ΑΕΚ κερδίσει και τα δύο αυτά ματς, τότε θα έχει κάνει τα δύο απαραίτητα βήματα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η συμμετοχή της στα πλέι-οφ. Μια διαδικασία που όπως έχουν έρθει τα αποτελέσματα, φαντάζει ως ένα ίσως όχι πολύ πιθανό, αλλά υπαρκτό ενδεχόμενο να μείνει κάποιος εκ των ΠΑΟ ή ΑΕΚ εκτός πεντάδας.

Ο Μανόλο Χιμένεθ προσπάθησε πολύ όλη την εβδομάδα να δώσει στους ποδοσφαιριστές του να καταλάβουν πως δεν αρκεί να παίξει η φανέλα για να κατακτηθούν οι νίκες στα επόμενα ματς. Άλλωστε η Ένωση έφτασε να κυνηγάει αυτή τη στιγμή γιατί χάρισε πόντους σε ομάδες που αυτή τη στιγμή παλεύουν για την σωτηρία όπως ο Ηρακλής, αλλά και σε ομάδες που βρίσκονται κάτω από το μέσον του πίνακα. Η ΑΕΚ οφείλει να μπει με σοβαρότητα σε όλα τα ματς που της απομένουν από εδώ και στο εξής για το πρωτάθλημα κι όχι μόνο στα τρία που δεδομένα θα είναι σκληρές δοκιμασίες, δηλαδή τα δύο ντέρμπι που απέμειναν και το ματς στη Νέα Σμύρνη.

Πέρα από την αναμέτρηση με την Λάρισα που καλό θα ήταν να τελειώσει με εμφατικό τρόπο ή τουλάχιστον με τρόπο που να δίνει την δυνατότητα στην ΑΕΚ να κάνει συντήρηση, μέσα στην εβδομάδα υπάρχει και ένα άλλο ύπουλο ματς. Ο Πλατανιάς δείχνει σε καλή κατάσταση επιθετικά και αυτό είναι κάτι που δεν περνά απαρατήρητο. Η καλή ΑΕΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτε και κανέναν, αλλά η φόρμα της ομάδας του Παράσχου, με μπροστάρη τον Γιακουμάκη που κάνει ένα τρομερό πρωτάθλημα θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Για το μπάσκετ η νίκη ήρθε απέναντι σε έναν κατώτερο αντίπαλο, αλλά το προφανές ντεφορμάρισμα παραμένει. Η ομάδα καλείται να «δέσει» και με τις προσθήκες που έγιναν, αλλά είναι προφανές πως δεν υπάρχει η απαιτούμενη ενέργεια. Η άμυνα της ΑΕΚ για μεγάλο μέρος του ματς ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Υπάρχουν κάποιες σημαντικές αιτίες γι’ αυτή την εικόνα του τελευταίου μήνα, αλλά είναι πολύ θετικό, το γεγονός πως η ομάδα, παρά αυτά τα προβλήματα κερδίζει τα ματς, πλην της ήττας στο Ρέθυμνο.

Τόσο οι αλλαγές στο ρόστερ, όσο και οι τραυματισμοί είναι φυσιολογικό να έχουν βγάλει την ομάδα από τον ρυθμό της. Επίσης θέλω να σημειώσω πως και για μένα υπάρχουν κομμάτια και τομείς του παιχνιδιού που δεν μπορώ να καταλάβω τον προσανατολισμό του προπονητή, όπως είναι το γεγονός πως δεν ακουμπάει η μπάλα στη ρακέτα όσο θα έπρεπε, αλλά και τα τρίποντα που πολλές φορές δεν γίνονται ξεμαρκάριστα, αλλά υπό κακές προϋποθέσεις.

Την Τρίτη ο κόσμος πρέπει να προσπαθήσει με κάθε τρόπο να σπρώξει την ομάδα. Και θέλω να πιστεύω και αισιοδοξώ, πως μια τελείως διαφορετική ΑΕΚ, θα εμφανιστεί για να βάλει βάσεις πρόκρισης απέναντι στη Μονακό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x