Stoiximan Super League

Ζέκα αλλαγής και ανατροπής!

Με ένα συλλεκτικό κομμάτι (γκολ του αρχηγού Ζέκα) ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 τον ψυχωμένο Πλατανιά (προηγήθηκε 2-1) κι ελπίζει πως αυτή η ανατροπή θα αποτελέσει αφετηρία για καλύτερες μέρες.

Σε ένα παιχνίδι με εναλλαγές σε σκορ και συναισθήματα, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με σκορ 3-2 κόντρα στον Πλατανιά (την πρώτη στην Κρήτη μετά από τέσσερις επισκέψεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο).

«Μία σου και μία μου» σε δύο περιπτώσεις για τους δύο αντιπάλους, αφού ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 10’ με τον Καρέλη και ισοφαρίστηκε στο 14’ από τον Κουλιμπαλί, ενώ απάντησε με το ίδιο νόμισμα στην επανάληψη όταν το τέρμα του Τόρες (50’) ισοφαρίστηκε από εκείνο του Ντίνα δύο λεπτά αργότερα. «Χρυσός» σκόρερ ο Ζέκα (που είχε να σκοράρει από τις 27 Ιανουαρίου 2013), άλλαξε όλη την εικόνα του αγώνα η είσοδος του Μέντες που συμμάζεψε το κέντρο του «τριφυλλιού».

Το ματς

Όταν ο Νίκος Καρέλης μόλις στο 10’ κατάφερνε να ανοίξει το σκορ για τον Παναθηναϊκό, πιθανότατα ο Αναστασίου να σκέφτηκε πως με το «παρθενικό» γκολ των «πρασίνων» στο πρώτο ημίχρονο σε αγώνα πρωταθλήματος θα έσπαγε και η φετινή κακοδαιμονία της ομάδας.

inner

Χρειάστηκαν μόλις τέσσερα λεπτά για να αναθεωρήσει… Η ευάλωτη σχεδόν σε κάθε ευκαιρία αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων την γλίτωσε στο 12’ χάρη στην πολύ καλή επέμβαση του Κοτσόλη, αλλά επιβεβαίωσε την κακή της φήμη στο 14’ επιτρέποντας στον Κουλιμπαλί να ισοφαρίσει.

Με το κέντρο του Παναθηναϊκού να είναι πολύ αργό σε σκέψη, ανάπτυξη και αντιδράσεις το πρόβλημα ήταν διπλό. Επιθετικά τα κέρδη ήταν αντιστρόφως ανάλογα με την «πράσινη» κατοχή μπάλας. Επικράτησε η κυριαρχία της… αριστεράς με βασικό εκφραστή τον φιλότιμο Νάνο, αφού ο άξονας στερούταν ιδεών και ο Τριανταφυλλόπουλος πρωτοβουλιών, πιθανότατα για να μην εκτεθεί στις αντεπιθέσεις του Πλατανιά και τον επικίνδυνο Τσουράκη. Την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύονταν την ίδια έλλειψη σβελτάδας με αποτέλεσμα οι αμυντικοί του «τριφυλλιού» να βρίσκονται από το πουθενά με περισσότερους αντιπάλους μπροστά τους.

inner

Άλλωστε, το γκολ που σημείωσε ο πολύ καλός Τόρες στις αρχές του δευτέρου αποτέλεσε επιτομή των παραπάνω, με το κέντρο και όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού να εκτίθεται από την κούρσα του εξαιρετικού Νέπλιακ… Αντίθετα, στα θετικά που μπορούν να κρατήσουν οι φιλοξενούμενοι από το παιχνίδι ήταν το δουλεμένο σε προπόνηση τέρμα του Ντίνα από εκτέλεση κόρνερ του Νάνο δύο λεπτά αργότερα, ενώ έχουν κάθε δικαίωμα να φωνάζουν για τη φάση του 62’ όταν ο βοηθός Τσολάκης δεν παρατήρησε πως τρεις αντίπαλοι (!) κάλυπταν τον Μέντες (άλλαξε την εικόνα του ματς από την ώρα που μπήκε) κι έκοψε με οφσάιντ μια φάση που στην εξέλιξή της κατέληξε σε γκολ.

inner

inner

Ευτυχώς για τον πολύ πιο ορθολογικά στημένο Παναθηναϊκό του δευτέρου ημιχρόνου μίλησε μετά από πάρα πολύ καιρό ο αρχηγός. Ο Ζέκα (που πέρυσι δεν βρήκε δίχτυα όλη τη χρονιά) ήταν εκείνος που έγινε ο ήρωας της βραδιάς σημειώνοντας με ένα πλασέ από το μισό μέτρο το γκολ που διαμόρφωσε το τελικό 3-2, αποτέλεσμα που σίγουρα θα δώσει δύναμη και ψυχολογία στους «πράσινους» εν όψει της συνέχειας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μασκαρέψει τις χτυπητές αδυναμίες στα μετόπισθεν που αναζητούν άμεσα λύσεις.

Κάτι που το μαρτυρά και το γεγονός πως σε όγδοο σερί ματς φέτος, δηλαδή σε όλα με εξαίρεση εκείνο το 0-0 στην αρχή της σεζόν στη Λιέγη, ο Παναθηναϊκός δέχεται γκολ…



Παρακολουθήσατε το παιχνίδι λεπτό προς λεπτό από το control room του sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Ιτούα, Νέπλιακ, Αζράκ, Αγκιλέρα (68’ Τετέ), Μενδρινός (80’ Ναζλίδης), Τσουράκης (75’ Μιλούνοβιτς), Γκιλβαν Γκόμες, Τόρες.

Στον πάγκο: Κοκκαλάς, Αποστολόπουλος, Γκουνδουλάκης, Δημήτρης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Δώνης (57’ Μέντες), Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα (84’ Κλωναρίδης), Ντίνας, Πέτριτς (75’ Μπούρμπος), Πράνιτς, Καρέλης.

Στον πάγκο: Στιλ, Μπαϊράμι, Ατζαγκούν, Χουχούμης.



Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x