Νίκος Ζέρβας

Πήρε το «SMS» του Τεόντοσιτς ο Γιαννάκης;

Όταν ένας προπονητής του βεληνεκούς του Ντούσαν Ίβκοβιτς μιλάει για τον Μίλος Τεόντοσιτς και τον αποκαλεί τον φυσικό ηγέτη της Εθνικής Σερβίας..

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Όταν ένας προπονητής του βεληνεκούς του Ντούσαν Ίβκοβιτς μιλάει για τον Μίλος Τεόντοσιτς και τον αποκαλεί τον φυσικό ηγέτη της Εθνικής Σερβίας, δεν μπορεί κάποιος να πάρει αψήφιστα την συγκεκριμένη δήλωση, ούτε να πει ότι σώνει και ντε υπάρχει δόση υπερβολής. Από τα χέρια του έχουν περάσει πολλές γενιές παικτών και για να το λέει κάτι παραπάνω θα ξέρει. «Σοφός» είναι άλλωστε… Ο γκαρντ του Ολυμπιακού, παρά τα 22 του χρόνια, κάνει ένα «γεμάτο» Ευρωμπάσκετ στην Πολωνία καθοδηγώντας με μαεστρία την ομάδα και τους συμπαίκτες του, αφού αγωνίζεται κατά μέσο όρο περίπου 25 λεπτά στα έξι παιχνίδια των δύο πρώτων φάσεων, ενώ αποδεικτικό στοιχείο αποτελούν και οι αριθμοί του, αφού έχει 13 πόντους κατά μέσο όρο, έξι ασίστ, ένα κλέψιμο, τρία ριμπάουντ, αλλά και σχεδόν δύο λάθη. Αποκορύφωμα ήταν το παιχνίδι της Τετάρτης με την Λιθουανία, κόντρα στην οποία είχε 20 πόντους (2/2δ, 4/6τρ, 4/4β), 3 κλεψίματα και 12(!) ασίστ. Τι άλλο να ζητήσει ένας προπονητής από έναν παίκτη; Ο Ίβκοβιτς φαίνεται ότι έχει καταλάβει τι «θησαυρό» έχει στα χέρια του και τον «εκμεταλλεύεται» με τον καλύτερο τρόπο.

Αυτός που ενδεχομένως να μην έχει καταλάβει ακριβώς τι έχει στα χέρια του είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Τουλάχιστον την περυσινή σεζόν ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν έδειξε να πιστεύει και πολύ στις δυνατότητες του παίκτη, ειδικά στην Ευρωλίγκα, στην οποία σε 17 συνολικά παιχνίδια τον χρησιμοποιούσε κατά μέσο όρο 14 και κάτι λεπτά. Ενός παίκτη, για τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» δεν έδωσαν λίγα χρήματα για να τον αποκτήσουν και για τον οποίο σκέφτονταν να τον παραχωρήσουν δανεικό φέτος σε κάποια άλλη ομάδα. Δεν απαξιώνω τις ικανότητες του «δράκου», αλλά με τον συγκεκριμένο παίκτη, μάλλον δεν το χειρίστηκε καλά το θέμα. Δεν λέω ότι ο Σέρβος είναι το καλύτερο παιδί του κόσμου, αφού έχει ελαφρώς ιδιόρρυθμο χαρακτήρα, αλλά ένας προπονητής οφείλει εκτός από την τακτική και τα συστήματα να μπορεί να βρει τα «κουμπιά» του κάθε παίκτη, ώστε να μπορεί να πάρει από τον καθένα το 100%. Καθένας από αυτούς έχει την δική του προσωπικότητα και ο εκάστοτε τεχνικός πρέπει να είναι και ψυχολόγος. Δεν ξέρω αν είχαν… προσωπικά, αλλά στην εν λόγω περίπτωση, βγήκε ζημιωμένος ο Γιαννάκης και ο Ολυμπιακός. Προτίμησε να «βγάλει» τη χρονιά χρησιμοποιώντας τον Παπαλουκά περισσότερο χρόνο από ό,τι έπρεπε και μπορούσε και αυτό φάνηκε στο τέλος. Όταν κρίθηκαν οι τίτλοι, ο αρχηγός «κλάταρε» με τα… γνωστά αποτελέσματα.

Το μήνυμα που στέλνει από την Πολωνία ο Μίλος Τεόντοσιτς στον προπονητή του στον Ολυμπιακό είναι ξεκάθαρο. Αν ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν έχει χρόνο λόγω της προετοιμασίας στο Καρπενήσι να βλέπει τους αγώνες της Σερβίας, η οποία, παρεμπιπτόντως, προκρίθηκε στα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, ας προμηθευτεί τα DVD με τους αγώνες των «πλάβι», αλλά εκτός από αυτό, ας πάρει και ένα τηλέφωνο τον Ντούσαν Ίβκοβιτς για να του δώσει καμιά συμβουλή ως σοφότερος που είναι…

Υ.Γ.: Ανάλογο μήνυμα με τον Μίλος Τεόντοσιτς στέλνει εδώ και μέρες από την Πολωνία και ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, που κάνει «πράματα και θάματα» με την εθνική Ελλάδας. Ακόμη και με… περιστέρι να έρχονται αυτά τα δύο sms, δεν μπορεί να μην τα έχει λάβει ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Αν καταφέρει να πάρει το 100% από αυτούς τους δύο παίκτες ο «δράκος» τη φετινή σεζόν, τότε θα μπορούμε να πούμε ότι ο Ολυμπιακός προχώρησε σε άλλες δύο μεταγραφές και μάλιστα χωρίς κανένα κόστος!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x