Επικαιρότητα

Ζήλεψε τον Ομπάμα ο Τραμπ και έδωσε εντολή: Φτιάξτε μου φωτογραφίες με γεμάτο το Καπιτώλιο!

Εξοργισμένος ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ από τη σύγκριση του πλήθους που παρακολούθησε την ορκωμοσία του σε σύγκριση με τη «λαοθάλασσα» του Ομπάμα - Επιμένει ότι είχε 1.000.000 κόσμο

«Πόλεμος» μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και των μεγάλων αμερικανικών Μέσων Ενημέρωσης ξέσπασε τα τελευταία 24ωρα, με αφορμή τις φωτογραφίες που βγήκαν στη δημοσιότητα, μέσω των οποίων γινόταν η σύγκριση του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί μπροστά στο Καπιτώλιο επί ορκωμοσίας Μπαράκ Ομπάμα, το 2009 και όσων συγκεντρώθηκαν στις 20 Ιανουαρίου 2017, για την ορκωμοσία του Ρεπουμπλικανού -πλέον- προέδρου.

Ο νέος «πλανητάρχης» είχε φανερώσει τις προθέσεις του από την προεκλογική περίοδο. Σε κάθε ευκαιρία εκφραζόταν με απαξιωτικά σχόλια και εκφράσεις για τα ΜΜΕ, υποστηρίζοντας πως του κάνουν πόλεμο, ιδιαίτερα με τις υποθέσεις που αφορούσαν τις κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις και σεξιστικά σχόλια σε αρκετά μεγάλο γυναικών.

Μετά την εκλογή του, ο Ντόναλντ Τραμπ θεώρησε ως συνέχεια του πολέμου που υποστηρίζει ότι του έχουν κηρύξει τα ΜΜΕ, τιη δημοσίευση των φωτογραφιών που συνέκριναν τον όγκο του κόσμου στις ορκωμοσίες. Αμέσως μετά τα δημοσιεύματα, κυρίως από την Washington Post και το CNN, επικοινώνησε προσωπικά με τον υπηρεσιακό διευθυντή της Υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για τα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ, Μάικλ Ρέινολντς, στον οποίο, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ρεπορτάζ η Washington Post, έδωσε εντολή να «κατασκευάσει» φωτογραφίες που θα δείχνουν ότι το πλήθος στη δική του ορκωμοσία ήταν μεγαλύτερο από εκείνο της ορκωμοσίας του Ομπάμα και των προηγούμενων προέδρων! Το αμερικανικό Μέσο επικαλείται τρεις ανώνυμες πηγές από το περιβάλλον του προέδρου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Αμερικανός πρόεδρος πίστευε πως οι «κατασκευασμένες» φωτογραφίες θα μπορούσαν να αποδείξουν ότι τα media είπαν ψέματα, όταν μετέδωσαν ότι η συμμετοχή στην ορκωμοσία του δεν ήταν μεγάλη. Ο Ρέινολντς έψαξε και βρήκε κάποιες επιπλέον αεροφωτογραφίες και τις έστειλε στον Λευκό Οίκο. Ωστόσο, κι αυτές οι φωτογραφίες δεν απέδειξαν αυτό που υποστηρίζει ο Τραμπ: πως ο κόσμος ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο.

Ο Τραμπ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, εξέφρασε και την οργή του για μια φωτογραφία που είχε γίνει retweet από τον λογαριασμό της υπηρεσίας και η οποία έδειχνε πως η ορκωμοσία Τραμπ είχε πολύ λιγότερο κόσμο από εκείνη του Ομπάμα το 2009. Φυσικά ο Ρέινολντς δεν επιβεβαίωσε τίποτα, ούτε και η υπηρεσία του. Δεν διέψευσαν όμως ότι υπήρξε τηλεφώνημα. «Η υπηρεσία Εθνικών Πάρκων δεν σχολιάζει συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων» είπε ο εκπρόσωπος Τόμας Κρόστον. Η αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς είπε πως το τηλεφώνημα απλά έδειξε ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα είναι «άμεσα διαθέσιμη και σε συνεχή επαφή».

Το CNN ανέφερε ότι το τηλεφώνημα του Τραμπ έγινε μόνο για να επιπλήξει τον υπηρεσιακό διευθυντή της Υπηρεσίας για το retweet που δεν του άρεσε. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών πήρε, την Παρασκευή – ημέρα της ορκωμοσίας- εντολή από την κυβέρνηση Τραμπ να ενημερώσει τους εργαζόμενους ότι «η νέα κυβέρνηση είπε ότι το υπουργείο και όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες δεν πρέπει να tweet-αρουν το Σαββατοκύριακο και να περιμένουν νέες οδηγίες από τη Δευτέρα».

Τελικά, η υπηρεσία Εθνικών Πάρκων μέσω του λογαριασμού της στο Twitter ζήτησε συγγνώμη για ένα «λανθασμένο» retweet και σταμάτησε κάθε ενέργεια υπό το φόβο να έχει δεχτεί επίθεση από χάκερ.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x