Ισπανία

Ζημιά... εκατομμυρίων ο Βίγια!

Ο Νταβίντ Βίγια ζημίωσε τα ταμεία της Μπαρτσελόνα, αποτελώντας την δεύτερη χειρότερη μεταγραφή οικονομικά μετά απ’ αυτή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Τους παίκτες που αλκριβοπλήρωσε η Μπαρτσελόνα, αλλά δεν τους πούλησε σε αντίστοιχη τιμή, παρουσίασε η «Marca», χαρακτηρίζοντας τη μεταγραφή του Νταβίντ Βίγια ως τη δεύτερη χειρότερη.

Ο Ισπανός έφερε «χασούρα» 34,9 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της ομάδας, αφού η τιμή του όταν αγοράστηκε ήταν 40 εκατομμύρια, ενώ πουλήθηκε απ’ την Ατλέτικο για μόλις 5,1 εκατομμύρια.

Η πιο καταστροφική μεταγραφή πάντως, χαρακτηρίστηκε αυτή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος αποκτήθηκε με 87 εκατομμύρια (συμπεριλαμβανομένης και της αξίας του Σαμουέλ Ετό, ο οποίος δόθηκε στην Ίντερ ως αντάλλαγμα).

Δύο χρόνια αργότερα, πουλήθηκε για 24 εκατομμύρια ευρώ, «ζημιά» δηλαδή που έφτασε τα 63 εκατομμύρια.

Δεκαπέντε εκατομμύρια στοίχησε ο Αλεξάντερ Χλέμπ, χωρίς όμως να φανεί ποτέ η αξία του στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να φύγει αργότερα δανεικός, ενώ ο Βραζιλιάνος Ενρίκε στοίχησε 16,5 εκατομμύρια αλλά δεν αγωνίστηκε ποτέ στην πρώτη ομάδα.

Ο Ουκρανός Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι κόστισε 25 εκατομμύρια για να πάει στην Μπαρτσελόνα απ’ την Σαχτάρ, όμως μετά από μια καταστροφική σεζόν, επέστρεψε στην Ουκρανία, με τους Καταλανούς να βάζουν στα ταμεία τους 10 εκατομμύρια λιγότερα.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον Μάρτιν Κάσερες, ο οποίος παρά τα 16,5 εκατομμύρια της πρώτης αγοράς του, πωλήθηκε για μόλις 3,5.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x