Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ζημιά ο Μπεργκ και όχι οι βαθμοί

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει πως χειρότερο για τον Παναθηναϊκό δεν ήταν ο μη καταλογισμός του πέναλτι, αλλά ο τραυματισμός του Μάρκους Μπεργκ και η αποχώρησή του από το γήπεδο.

O Παναθηναϊκός κατάφερε να πετάξει δύο βαθμούς με το καλημέρα, βγάζοντας πολλές από τις παιδικές ασθένειες που εμφάνισε και στο ξεκίνημα του περσινού πρωταθλήματος. Τότε που σπαταλούσε σε πολλές περιπτώσεις, κόντρα σε υποδεέστερους αντιπάλους, πολλές ευκαιρίες και χρόνο στο πρώτο μέρος των αγώνων.

Παράλληλα, απεμπόλησε το αβαντάζ να παίξει στο ΟΑΚΑ και όχι στο στενό γήπεδο της Λιβαδειάς. Επιχείρησε με έναν ανορθόδοξο τρόπο για σχεδόν 55 λεπτά να πατήσει περιοχή.

Ο Σάββας Παντελίδης διαπίστωσε από νωρίς ότι ο ΠΑΟ υπερέχει στον άξονα και με διπλή ζώνη άμυνας γέμισε τον χώρο κοντά στο κέντρο. Αυτό μπλόκαρε την ανάπτυξη του «τριφυλλιού», με αποτέλεσμα το παιχνίδι του να γυρίσει στα πλάγια.

Μια εικόνα που συνήθως τη βλέπεις στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός την είχε από την αρχή με ανεπιτυχείς σέντρες. Εστω κι έτσι, θα μπορούσε να λύσει τον γόρδιο δεσμό αν ο Θάνος έδινε το πέναλτι του Τόμας πάνω στον Μπεργκ.

Το χειρότερο όμως για τους «πράσινους» δεν ήταν ο μη καταλογισμός του πέναλτι, αλλά ο τραυματισμός του Σουηδού (αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει με την απουσία 2,5 μηνών από τα γήπεδα) και η αποχώρησή του από το γήπεδο. Με αυτόν μέσα έως το τέλος φαινόταν ότι κάποια από τις αρκετές φάσεις που έκανε ο ΠΑΟ στο φινάλε θα μπορούσε να γίνει γκολ και να έρθει η νίκη.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Λεβαδειακός που πολλές φορές έγινε απειλητικός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Μια φάση στην οποία φέρει ευθύνη ο Τριανταφυλλόπουλος που έχασε τον Κώτσιο στο κόρνερ και ο ΠΑΟ άρχισε να τρέχει και να μη φτάνει.

Για κάποια λεπτά οι τυπικά φιλοξενούμενοι βγήκαν έξω από τα νερά τους. Μεγάλη νευρικότητα από τους παίκτες, αλλά και την ίδια την εξέδρα, και πολλές λάθος πάσες ακόμη και στα πέντε μέτρα.

Θα ήταν χειρότερα τα πράγματα αν δεν γινόταν το βεβιασμένο μαρκάρισμα του Μαχαίρα πάνω στο Ατζαγκούν. Αυτή τη φορά ο Θάνος έδωσε το πέναλτι και ο Πράνιτς με εκτέλεση α λα Πανένκα ισοφάρισε. Ο Κροάτης ήταν ο καλύτερος του Παναθηναϊκού και από τα πόδια του ειδικά στο β' πέρασε σχεδόν όλο το παιχνίδι της ομάδας του, αλλά και όλες οι φάσεις που έγιναν στο τέλος. Στην τελευταία από αυτές ο Τριανταφυλλόπουλος από δύσκολη θέση δεν μπόρεσε να δώσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Συνολικά, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε παραπάνω πράγματα από το τελικό αποτέλεσμα. Σε μια εβδομάδα που ουσιαστικά εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ είναι λογικό κάποια πόδια να είναι βαριά και κάποιους παίκτες να ξεκουράσει ο προπονητής.

Σε όσους έδωσε ευκαιρία όμως ο Αναστασίου δεν την εκμεταλλεύθηκαν κι αυτό θα πρέπει να τον απασχολήσει. Ο Λεβαδειακός από την πλευρά του έδειξε ότι με τέτοιες εμφανίσεις θα δυσκολέψει τους πάντες και ότι σε μια δύσκολη σεζόν για το ποιος θα σώθει, στο τέλος θα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x