Euro 2024

«Ζητούμενο να έχουμε καθαρή τη συνείδηση μας»

Με στόχο να παλέψουν για το καλύτερο δυνατό θα πάνε στη Βραζιλία οι παίκτες Εθνικής Ελλάδος, όπως συμφώνησαν Τοροσίδης-Ταχτσίδης-Μόρας. «Ζητούμενο να έχουμε καθαρή τη συνείδηση μας», τόνισε ο πρώτος.

Να έχουν καθαρή τη συνείδηση τους λόγω της προσπάθειας που θα έχουν κάνει στη Βραζιλία θέλουν οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος, όπως τόνισε ο Βαγγέλης Μόρας, αναφερόμενος στο Μουντιάλ 2014, δύο ημέρες πριν το φιλικό με την Πορτογαλία. «Είναι όνειρο ζωής η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κυπελλο», πρόσθεσε ο έμπειρος στόπερ. Ο Βασίλης Τοροσίδης δήλωσε πως αυτός και οι συμπαίκτες του θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό και πως θα είναι σημαντικό ένα καλό ξεκίνημα κόντρα στην Κολομβία. Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Ταχτσίδης σχολίασε πως η ομάδα έχει ομοιογένεια ότι έχει καλό κλίμα. Παπασταθόπουλος: «Εφικτή η πρόκριση».

Μόρας: «Στόχος μας είναι να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε στον αγωνιστικό χώρο και από κει και πέρα στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Το ζητούμενο, όταν θα φύγουμε από το γήπεδο, είναι να έχουμε καθαρή τη συνείδησή μας και να φύγουμε με ψηλά το κεφάλι. Αυτό είναι που θέλει να δει ο κόσμος, δηλαδή την Ελλάδα να μάχεται, όπως είχε κάνει και το 2004. Είναι όνειρο ζωής το Μουντιάλ, είναι ό,τι καλύτερο να παίζεις για την εθνική της χώρας σου. Είναι το καλύτερο συναίσθημα όταν μιλάμε για την Ελλάδα. Όλα είναι διαφορετικά όταν παίζεις για την Εθνική και δεν έχει σχέση με το συλλογικό επίπεδο».

Για τη νοοτροπία της ομάδας στις τελικές φάσεις: «Αυτό έχουμε δείξει τόσα χρόνια, δηλαδή το πνεύμα, το πάθος και τη θέληση για διάκριση. Δεν ξέρω πού θα φτάσει η Ελλάδα, κάθε ματς το βλέπουμε ξεχωριστά, κάθε ομάδα είναι διαφορετική».

Για το φιλικό του Σαββάτου με την Πορτογαλία: «Είναι ένα πολύ δυνατό τεστ για εμάς κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα με μεγάλους ποδοσφαιριστές. Εμείς θα πάμε στο παιχνίδι με την Πορτογαλία με την ίδια νοοτροπία, μένοντας ενωμένοι, για να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι».

Για τον τρόπο παιχνιδιού των Πορτογάλων: «Δεν έχει γίνει ακόμα ανάλυση από τον κύριο Σάντος, ωστόσο οι αντίπαλοι στα φιλικά μοιάζουν πολύ με τους αντιπάλους που θα έχουμε στο Μουντιάλ».

Τοροσίδης: «Οι τελευταίες μας σκέψεις πριν το Μουντιάλ είναι να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Πάνω απ' όλα πρέπει να είμαστε έτοιμοι στα φιλικά. Στόχος μας είναι να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα με την Κολομβία και να μπούμε δυνατά στο κυνήγι της πρόκρισης. Είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος. Όλες οι ομάδες έχουν ισόποσες δυνατότητες πρόκρισης. Από κει και πέρα το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και ξέχωρα από τους στόχους που έχουμε, το θέμα είναι να ευχαριστηθούμε και την εμπειρία».

Ταχτσίδης: «Ξεκινάει ένα όμορφο ταξίδι προς τη Βραζιλία. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι από το ξεκίνημα. Στο δύσκολο φιλικό με την Πορτογαλία πρέπει να δείξουμε τη δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις. Είμαστε σε καλή κατάσταση και πρέπει να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Η ομοιογένεια και το καλό κλίμα μας έφεραν εδώ και σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε μερικά ακόμα στοιχεία για να φτάσουμε στους στόχους μας».

Για την Ιαπωνία: «Κάθε αντίπαλος είναι δύσκολος. Η Ιαπωνία έχει κάποια στοιχεία που θα μας δυσκολέψουν, όπως είδαμε στο τελευταίο φιλικό με την Κορέα. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να τους αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x