Τένις

Ζορίστηκε στην πρεμιέρα του ο Βαβρίνκα

Ο περσινός πρωταθλητής του Roland Garros Στάνισλας Βαβρίνκα δυσκολεύτηκε πολύ να «σπάσει» την αντίσταση του μαχητικού Λούκας Ροσόλ με το παιχνίδι να κρίνεται στα πέντε σετ.

Ο Ελβετός No. 4 της παγκόσμιας κατάταξης, ο οποίος «γκρέμισε» πέρσι στον τελικό τον Νόβακ Τζόκοβιτς είχε ένα νωθρό ξεκίνημα στην υπεράσπιση του τίτλου. Ο Βαβρίνκα έμεινε ένα σετ πίσω και στην συνέχεια έδωσε μάχη για να ολοκληρώσει μια δύσκολη νίκη με 3-2 σετ (4-6, 6-1, 3-6, 6-3, 6-4) στον πρώτο γύρο του Γαλλικού Όπεν επί του Τσέχου Λούκας Ροσόλ.

Ο «Stan the Man», έσωσε δύο break points στο τέταρτο σετ και απέφυγε την ντροπή να γίνει ο πρώτος παίκτης, από τότε που έγινε το τένις επαγγελματικό άθλημα το 1968, που αν και κάτοχος του Roland Garros, χάνει στον πρώτο γύρο.

Ο κάτοχος δύο Grand Slam, προθερμάνθηκε ενόψει Γαλλικού Όπεν με την κατάκτηση του Geneva Open, αλλά δυσκολεύτηκε εναντίον του No. 59 Ροσόλ σε ένα κρύο και γεμάτο υγρασία court, το Philippe Chatrier.

Ο Ροσόλ, ο οποίος δεν είναι δημοφιλές άτομο στο τένις, είχε κάνει παλαιότερα την έκπληξη νικώντας τον Ράφαελ Ναδάλ στο Γουίμπλετον το 2012 και ο Τσέχος ήταν πολύ κοντά στο να κάνει και πάλι το ίδιο κόντρα στον Ελβετό.

inner

Μετά τη νίκη του κόντρα στον Τσέχο, ο Σταν Βαβρίνκα σε δηλώσεις του στάθηκε στο κλίμα, το οποίο έπαιξε ρόλο στον αγώνα μετά την βροχερή μέρα που είχαμε στο Παρίσι από το πρωί. « Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι σήμερα. Οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές. Ήταν ένας τυπικός πρώτος γύρος. Γενικά, δεν έπαιξα το καλύτερο μου τένις. Είχα πολλά λάθη. Έπαιζε πολύ καλά. Δεν έχασε τα χτυπήματα του. Στο τέταρτο και πέμπτο σετ ήταν λίγο κουρασμένος, αλλά πριν από αυτό ήμουν όλη την ώρα υπό πίεση. Στον πρώτο γύρο κοιτάζω λίγο περισσότερο το παιχνίδι μου. Οι συνθήκες δεν μου επέτρεψαν να παίξω ελεύθερα και να κάνω αυτό που ήθελα».

inner

Όσο για το αν νιώθει πίεση να υπερασπιστεί τον τίτλο του ο Ελβετός είπε: «Νομίζω στην Αυστραλία είχα το ίδιο συναίσθημα. Για μένα δεν είναι θέμα να επιστρέφω όντας πρωταθλητής. Έρχομαι σαν να είναι ένα καινούργιο τουρνουά, ένα καινούργιο Grand Slam, μια καινούργια χρονιά. Δεν είναι σαν να λέω α κέρδισα πέρσι, άρα χρειάζεται να πράξω το ίδιο ξανά. Όχι είναι μια νέα χρονιά. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Τελευταία φορά ήταν στην Αυστραλία, έπαιζα πολύ καλά, έφτασα στα ημιτελικά. Τόσο σύντομα αυτή τη χρονιά είμαι χαρούμενος με την νίκη που σήμερα. Έχω την ελπίδα ότι θα μπορώ να ξεκινήσω να παίζω καλά στο επόμενο παιχνίδι».

Επόμενος αντίπαλος στο δεύτερο γύρο του Ελβετού, θα είναι ο Τάρο Ντάνιελ που «άντεξε» επίσης σε μάχη των πέντε σετ (3-6, 4-6, 7-5, 6-4, 3-0), με αντίπαλο τον Μάρτιν Κλίζαν που εγκατέλειψε προς το τέλος.

Ο καλύτερος πόντος της χθεσινής μέρας ανήκει στον Ελβετό



Επιμέλεια: Εμμανουέλα Μαρινήτση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x