Το κρίσιμο ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Κρίσιμο το ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπου θα τεθεί το ζήτημα της παραίτησης του Γιάννη Αλαφούζου και θα συζητηθεί το ενδεχόμενο αποχώρησης της ομάδας από το πρωτάθλημα. Παρακολουθήστε live όλες τις εξελίξεις από το sport-fm.gr.

11:15
Καλή σας ημέρα. Κρίσιμη η μέρα που ξημέρωσε για τον Παναθηναϊκό. Σε λίγη ώρα (προγραμματισμένο για τις 11:00) θα αρχίσει το ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Εκεί θα συζητηθεί η πρόθεση του Γιάννη Αλαφούζου να παραιτηθεί από την προεδρία, αλλά και η πρόταση αποχώρησης της ομάδας από το πρωτάθλημα μετά τα χθεσινά γεγονότα στο ντέρμπι.
11:17
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έφτασε λίγο πριν τις 11:00 στα γραφεία της ΠΑΕ, ενώ ακολούθησαν η νομική σύμβουλος Αθηνά Μπαλωμένου και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Ηλίας Μιχαλαριάς.
11:17
Ο Γιάννης Αλαφούζος εξέδωσε χθες δήλωση παραίτησης και δεν πρόκειται για πυροτέχνημα. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ το εννοεί και μένει να φανεί αν θα επιμείνει σε αυτή τη στάση μέχρι το τέλος ή αν κατόπιν των πιέσεων που ήδη δέχεται και με πιο «καθαρό» μυαλό σήμερα αποφασίσει να παραμείνει, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας.
11:18
Η απόφαση του ισχυρού άνδρα του συλλόγου δεν είναι ξαφνική. Απλώς αυτό που συνέβη χθες αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι απηυδισμένος από όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και βλέπει πως τα πράγματα αντί να διορθώνονται γίνονται χειρότερα.
11:18
Έχει κατ’ επανάληψη καταγγείλει ένα σύστημα που δρα υπέρ του Ολυμπιακού, από τη διαιτησία μέχρι τα αθλητικά όργανα, ενώ είναι οργισμένος και με τη στάση της κυβέρνησης θεωρώντας πως γίνεται επιλεκτική εφαρμογή των νόμων με τις συνέπειες να βαραίνουν τους πάντες πλην ενός.
11:19
Πέραν αυτών, ωστόσο, είναι έντονα δυσαρεστημένος και με τη στάση μιας μικρής αλλά «θορυβώδους» μερίδας οπαδών της ίδιας του της ομάδας, που καταδικάζουν τον Παναθηναϊκό με τη συμπεριφορά τους.
11:19
Δεν μπορεί να διανοηθεί πως παρά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε από τις επαφές με τους οργανωμένους, βρέθηκαν ορισμένοι να πετάξουν φωτοβολίδες με αποτέλεσμα το χθεσινό ντέρμπι να μην αρχίσει ποτέ και οι συνέπειες να είναι ανυπολόγιστες για το σύλλογο.
11:19
Ενδεικτικά αναφέρουμε πως οι «πράσινοι» κινδυνεύουν να χάσουν το ματς στα χαρτιά εφόσον θεωρηθούν υπαίτιοι για τη διακοπή, να τους αφαιρεθούν τρεις βαθμοί, να τιμωρηθεί η έδρα τους με 2-4 αγωνιστικές και να τους επιβληθούν βαρύτατα πρόστιμα (70-150 χιλ. ευρώ). Μάλιστα ο νόμος Κοντονή δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να τιμωρήσει την ΠΑΕ με πρόστιμο ακόμη και 1 εκατ. ευρώ!
11:19
Όλο αυτό το βάρος, αγωνιστικό, οικονομικό και όχι μόνο, δείχνει ο Γιάννης Αλαφούζος να μην έχει διάθεση να σηκώσει στους ώμους του, από τη στιγμή που δεν βλέπει να αλλάζουν τα πράγματα, δεν βρίσκει συμμάχους και αντιθέτως βρίσκει «εχθρούς» ακόμη και ορισμένους ανεγκέφαλους οπαδούς της ομάδας του.
11:20
Εφόσον ο Γιάννης Αλαφούζος εμμείνει στην παραίτησή του, αναμένεται να αναλάβει τις υποχρεώσεις του προς την ομάδα και να παραχωρήσει τις μετοχές στον Ερασιτέχνη. Αυτό, με τα χρέη από το παρελθόν που βαραίνουν την ομάδα, τον αρνητικό φετινό ισολογισμό και την οικονομική ζημιά από όσα έγιναν χθες, σημαίνει πως με μαθηματική ακρίβεια ο σύλλογος οδεύει σε πτώχευση. Εκτός κι αν εμφανιστεί κάποιος… σωτήρας, που-ωστόσο-δεν δείχνει να υπάρχει στον ορίζοντα, γιατί ειδάλλως θα είχε εμφανιστεί εδώ και καιρό.
11:20
Αν ο Γιάννης Αλαφούζος αλλάξει γνώμη και αποφασίσει να παραμείνει, τότε δεν θα το κάνει άνευ όρων, αλλά θα πάρει αυστηρά μέτρα.
11:22
Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.
11:34
Ακόμη δεν έχει αρχίσει η διαδικασία.
11:34
Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, δεν θα υπάρξουν δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση του ΔΣ.
12:14
Απόλυτη σιγή και καμία ενημέρωση για την ώρα από το εν εξελίξει ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
12:19
Με κακή ψυχολογία, απόρροια όσων έγιναν χθες, προπονήθηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού την Κυριακή. Θεραπεία Τελάντερ και Βέμερ. Διαβάστε εδώ περισσότερα.
12:40
Λιγοστοί δημοσιογράφοι έξω από τα γραφεία, περιμένουν όπως όλοι ενημέρωση. Οι πόρτες παραμένουν, όμως, ερμητικά κλειστές μέχρι τώρα.
12:45
Παρόντες στη διαδικασία είναι ο Τάκης Φύσσας, ο Βασίλης Κωνσταντίνου και τα μέλη του ΔΣ, όπως επίσης και κάποιοι στενοί συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου, τους οποίους συμβουλεύεται.
13:47
Ουδέν νεότερο από το μέτωπο. Σε λίγη ώρα συμπληρώνονται τρεις ώρες από την έναρξη της συνεδρίασης του ΔΣ.
14:04
Ο Τάκης Φύσσας αποχώρησε από τα γραφεία της ΠΑΕ. Πάντως ο ίδιος δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση, αλλά σε άλλο χώρο του κτιρίου.
14:13
Πληροφορίες αναφέρουν πως ολοκληρώθηκε το ΔΣ.
14:13
Εν αναμονή ενημέρωσης πλέον για τις αποφάσεις που πάρθηκαν.
14:15
Όπως έγινε γνωστό, αναμένεται ανακοίνωση σύντομα από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Δηλώσεις δεν θα γίνουν.
close menu
x