Live: Η συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας

Συνεχής ενημέρωση από το sport-fm.gr για ό,τι συμβαίνει στη συνάντηση της Σούπερ Λίγκας.

16:09
Καλησπέρα σας! Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό από τον sportfm.gr την έκτακτη συνεδρίαση της Super League.
16:10
Μόλις έφθασε στα γραφεία ο Δημήτρης Μελισσανίδης, για λογαριασμό της ΑΕΚ.
16:11
Λίγο νωρίτερα, έφθασαν στα γραφεία οι Σάββας Θεοδωρίδης, Θόδωρος Γιαννίκος και Κώστας Καραπαπάς. Οι τρεις τους θα εκπροσωπήσουν τον Ολυμπιακό.
16:13
Εδώ και ώρα βρίσκονται στο Μαρούσι και ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης, όπως και αυτός του Πλατανιά, Μανώλης Μαθιουλάκης.
16:16
Από πλευράς Παναθηναϊκού, στα γραφεία έφθασαν πριν από μερικά λεπτά οι Βασίλης Κωνσταντίνου και Αθηνά Μπαλωμένου. Ο Γιάννης Αλαφούζος παραμένει άγνωστο ακόμη εάν θα παρευρεθεί.
16:16
Μόλις έφθασε και ο Ιβάν Σαββίδης, ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ.
16:17
Στα γραφεία της Super League μόλις έφθασε και ο Γιάννης Κομπότης! Ο ισχυρός άνδρας του Λεβαδειακού, παρότι του έχει επιβληθεί απαγόρευση με το ποδόσφαιρο, έδωσε κανονικά το παρών.
16:18
Έφθασε και ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός.
16:19
Παρών και ο Θόδωρος Καρυπίδης για λογαριασμό της Βέροιας.
16:19
Στα γραφεία έχει φθάσει και ο Φώτης Κωστούλας, πρόεδρος του Παναιτωλικού.
16:20
Μαζί με τον Ιβάν Σαββίδη, στα γραφεία της Super League έφθασαν και οι Μίχελ, Γκαγκάτσης και η κυρία Γκοντσάρεβα.
16:21
Νίκος Ζαμάνης και Χρήστος Δάρας έφθασαν και αυτοί στα γραφεία, για λογαριασμό του Πανιωνίου. Λίγο νωρίτερα είχε φθάσει και ο ιδιοκτήτης του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καϋμενάκης και ο πρόεδρος του αλλά και της Super League, Γιώργος Μποροβήλος,
16:22
Η Ξάνθη, παρότι είχε ενημερώσει με ανακοίνωσή της πως δεν θα έχει εκπρόσωπο, εν τέλει στα γραφεία έφθασε ο αντιπρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Στράτος.
16:24
Πριν φθάσει στα γραφεία ο Δημήτρης Μελισσανίδης, είχε φθάσει στο Μαρούσι και ο Αλέξης Δέδες, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ.
16:26
Εν αναμονή του Σπύρου Παπαθανασάκη, προέδρου του Ηρακλή. Δεν έχει φθάσει ακόμη στα γραφεία της Super League και είναι ο τελευταίος που περιμένουν για να ξεκινήσει η συνεδρίαση, αφού Καλλονή και Πανθρακικός δεν θα έχουν εκπρόσωπο.
16:27
Ξεκίνησε η σύσκεψη!
16:27
Μόλις έφθασε και ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Παναθηναϊκού, Σταμάτης Γαρρής.
16:28
Στα γραφεία έφθασαν και οι εκπρόσωποι του Ηρακλή, Σπύρος Παπαθανασάκης και Θεόδωρος Παπαδόπουλος.
16:35
Παραμένει άγνωστο ακόμη εάν θα βρεθεί στα γραφεία της Super League, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος.
16:36
Οι άνθρωποι του Ηρακλή άργησαν να φθάσουν στα γραφεία, διότι μπερδεύτηκαν και πήγαν στα παλιά γραφεία!
16:39
Η άφιξη του Δημήτρη Μελισσανίδη. Εικόνα live21960680/122409.jpg
16:41
Φωτογραφία από την άφιξη των Σάββα Θεοδωρίδη και Θόδωρου Γιαννίκου. Εικόνα live21960680/115609.jpg
16:44
Η κυρία Μπαλωμένου με τον Βασίλη Κωνσταντίνου κατά την άφιξή τους στα γραφεία. Εικόνα live21960680/90866.jpg
17:02
Υπενθυμίζεται, πως η ΠΑΕ Ηρακλής είχε εκδώσει νωρίτερα μέσα στην ημέρα ανακοίνωση, στην οποία έκανε λόγο για απομάκρυνση του Γιώργου Μποροβήλου από τη θέση του προέδρου της Super League, ενώ πρότεινε για... διάδοχό του, τον Δημήτρη Μελισσανίδη.
17:09
Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έχει καταφέρει να βρεθεί στα γραφεία της Super League, διότι είχε ραντεβού με έναν πρέσβη, όπως ενημέρωσαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Είχε ζητήσει, πάντως, να αλλάξει η ημέρα για να καταφέρει να δώσει το παρών, κάτι που δεν κατέστη δυνατό.
17:14
Φωτογραφία από την άφιξη του Ιβάν Σαββίδη και των υπολοίπων εκπροσώπων του ΠΑΟΚ. Εικόνα live21960680/28881.jpg
17:31
Ο πρώτος που πήρε τον λόγο ήταν ο Γιώργος Σπανός. Ο πρόεδρος του Ατρομήτου εξέφρασε τα παράπονά του για τη διακοπή του… Κυπέλλου, τονίζοντας: «Τι πράγματα είναι αυτά; Πως γίνεται λόγω των τεσσάρων να την πληρώνουν κι άλλοι και στην προκειμένη περίπτωση ο Ατρόμητος; Ακυρώνεται ένας θεσμός και την πληρώνουμε εμείς ενώ δεν έχουμε δημιουργήσει τα προβλήματα. Φταίνε οι τέσσερις μεγάλοι…». Εκείνη τη στιγμή, ο Σάββας Θεοδωρίδης έξαλλος διέκοψε τον πρόεδρο του Ατρομήτου, για να φωνάξει τα εξής: «Τι λες; Ποιοι είναι αυτοί οι 4 να μας πεις. Σταματήστε τις αοριστολογίες και τις γενικεύσεις και μιλήστε συγκεκριμένα. Είναι απαράδεκτο αυτό που κάνεις».
17:33
Όπως μετέδωσε πριν από λίγο ο ΣΠΟΡ FM 94.6, ο Φώτης Κωστούλας έθεσε θέμα παραίτησης του Γιώργου Μποροβήλου. Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού ανέφερε μεταξύ άλλων πως θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί για λόγους ηθικής, αφού το όνομά του εμπλέκεται στο «Koriopolis».
17:45
Υπενθυμίζεται, πως ο Χρήστος Πανόπουλος δεν έχει δώσει το παρών στη συνεδρίαση, καθώς με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα, ανέφερε πως η Super League δεν του απάντησε εάν θα πήγαιναν στα γραφεία μόνο οι ιδιοκτήτες των ομάδων.
17:47
O κ. Κωστούλας έκανε και την πιο ουσιαστική τοποθέτηση, λέγοντας: «Κακώς μαζευτήκαμε εδώ. Δεν υπάρχει λόγος, γιατί δεν υπάρχει και ατζέντα. Εδώ ο καθένας λέει τα δικά του. Ποιο Κύπελλο; Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει ατζέντα». Στη συνέχεια, ο «ισχυρός άνδρας» του Παναιτωλικού έθεσε θέμα Μποροβήλου, λέγοντας: «Υπάρχει μια εκκρεμότητα με τον κ. Μποροβήλο, ο οποίος είναι υπόδικος. Κάτι πρέπει να γίνει».
17:48
Ο κ. Θεοδωρίδης ενοχλήθηκε και… προστάτευσε τον πρόεδρο της Λίγκας: «Είναι απαράδεκτα αυτά που λες. Να σταματήσουν οι υπαινιγμοί για τον κ. Μποροβήλο. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και τα δικαστήρια θα κρίνουν».
17:49
Ο κ. Κωστούλας απάντησε, λέγοντας: «Εγώ λέω ότι θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας και για να προστατεύσει το προϊόν. Δείτε τώρα τι ζούμε…».
17:50
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Κομπότης, που παρά την ποινή για μη ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, ήταν στη Λίγκα. Ο ιδιοκτήτης του Λεβαδειακού υποστήριξε ότι θα πρέπει αυτά να αφεθούν και άπαντες να δουν μπροστά, με κυρίαρχο θέμα τα τηλεοπτικά.
17:50
Μεγάλη ένταση αυτή τη στιγμή.
17:51
Υπάρχουν έντονες αντεγκλήσεις ανάμεσα στην πλευρά του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.
17:52
Ακούγονται και φωνές, όχι πάντως εκτός ορίων.
17:56
Πολύ κοντά στο να αποχωρήσουν έφτασαν οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού πριν από λίγη ώρα, αφού δέχθηκαν φραστική επίθεση από τον Ιβάν Σαββίδη.
17:57
Θυμίζουμε ότι στη συνάντηση τον Ολυμπιακό εκπροσωπούν οι Θεοδωρίδης, Γιαννίκος και Καραπαπάς.
18:04
Περίπου δύο ώρες έχουν περάσει από την έναρξη της συνάντησης.
18:06
Τα πράγματα αυτή τη στιγμή έχουν ηρεμήσει.
18:06
Αναμένεται σε λίγη ώρα και η τοποθέτηση του Δημήτρη Μελισσανίδη.
18:15
Οι διάλογοι που οδήγησαν στην ένταση όπως τους αποκάλυψε ο ΣΠΟΡ FM 94.6: Τοποθέτηση Σαββίδη: Εγώ άφησα τις δουλειές μου για να βοηθήσω όσο μπορώ και να βοηθήσουμε το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Ξάνθη έχει κάνει μία πρόταση, συμφωνώ με τον κ. Πανόπουλο αλλά δεν βλέπω εδώ όλους τους ιδιοκτήτες, δεν ήρθε και ο κ. Μαρινάκης.
18:15
Σε αυτό ο σημείο παρενέβησαν ο κ. Γιαννίκος και ο κ. Θεοδώρίδης και είπαν ότι ο κ. Μαρινάκης έχει λόγο που δεν ήρθε.
18:19
Σαββίδης προς Γιαννίκο: Εσύ δεν θα μου μιλάς. Εσύ δεν θα μου απευθύνεις το λόγο. Εσύ είσαι εσύ είσαι υπάλληλος.
18:19
Θεοδωρίδης : Kαι σε μένα λες δεν θα μιλάω;
18:20
Σαββίδης: Εσύ μπορείς να μιλάς δεν είσαι υπάλληλος
18:22
Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Δημήτρης Μελισσάννιδης φωνάζοντας: Να φύγουν τώρα οι φιλιππινέζες από το ποδόσφαιρο.
18:22
Ο Κώστας Καραπαπάς φώναξε ντροπή.
18:24
Ο Θόδωρος Γιαννίκος είπε στον Ιβαν Σαββίδη: Εγώ είμαι αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού τον εκπροσωπώ σε διεθνείς οργανισμούς. Δεν είναι δυνατόν να μου μιλάς έτσι.
18:24
Σαββίδης: Εσύ να μιλάς με τον Μίχελ που είναι ισότιμος σου. Εδώ μιλάνε οι ιδιοκτήτες.
18:26
Ο Ιβάν Σαββίδης είπε στη συνέχεια: Σας είχα δώσει συγχαρητήρια για την νίκη σας στο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι οι διαιτητές. Ο Παππάς ήθελε να γίνει πρωταγωνιστής. Γιατί δεν διέκοψε το παιχνίδι όταν έπεσε το ποτήρι στον Σίλβα; Αν εκεί το διέκοπτε δεν θα έλεγα τίποτα και δεν θα είχε δημιουργηθεί κανένα θέμα. Όμως ο Παππάς δεν ήθελε να το διακόψει για τους δικούς του λόγους και να κάνει τα δικά του.
18:26
Θεοδωρίδης: Πρόβλημα δεν είναι οι διαιτητές αλλά οι οπαδοί στην Τούμπα.
18:27
Σαββίδης: Να βγάλουμε μισθό στους διαιτητές και να τους δίνουμε και μπόνους ανά παιχνίδι για να τους κάνουμε όσο πιο ανεξάρτητους γίνεται. Ήρθα εδώ για να δώσουμε λύσεις και δεν ακούω καμία λύση. Θα προσυπέγραφα μόνο την πρόταση Κωστούλα για απομάκρυνση του Μποροβήλου.
18:29
O Ιβάν Σαββίδης εξέφρασε μάλιστα την έκπληξη του για το γεγονός ότι ο Γιώργος Μποροβήλος δεν έχει παραιτηθεί ακόμα.
18:30
Σαββίδης: Έχω βάλει 70 εκατομμύρια. Δεν μπορεί ο κ. Μποροβήλος, ένας υπόδικος, να διαχειρίζεται τα λεφτά μου. Και κοιτάξτε κάτι. Ο πρώτος που πλήττεται από την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο Ολυμπιακός. Τώρα θα αναγκαστεί να παίξει προκριματικά για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό δεν το είχαν σκεφτεί. Το πρόβλημα είναι επίσης και οι δημοσιογράφοι και οι στρατοί. Όσο για αυτά που έμαθα ότι είπατε για μένα, θα δηλώνω Ρώσος, αφού δεν με θέλετε. Κάποιοι είχαν το θράσος να μου πουν ότι είμαι ξένος». Θεοδωρίδης: «Σε ποιον απευθύνεσαι; Ποιοι σε λένε ξένο»; Σαββίδης: «Εμείς θα τα πούμε στα δικαστήρια. Επαναλαμβάνω ότι εγώ μιλάω μόνο με ιδιοκτήτες».
18:32
Αυτή τη στιγμή υπάρχει και νέα ένταση ανάμεσα στον Σάββα Θεοδωρίδη και τον ιδιοκτήτη του Ηρακλή Σπύρο Παπαθανασάκη.
18:47
Πριν από λίγη ώρα ξεκίνησε την τοποθέτηση του ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Όπως και με όλα όσα συμβαίνουν αυτή την ώρα στη Σούπερ Λίγκα θα ενημερωθείτε πρώτα και έγκυρα από τον ΣΠΟΡ FM 94.6
18:54
Αυτή τη στιγμή είναι πιο ήσυχα τα πράγματα.
19:02
Λίγο νωρίτερα και όπως αποκάλυψε ο ΣΠΟΡ FM και την ώρα που δεχόταν πυρά ο Θεοδωρίδης είπε: Τα έχετε βάλει όλοι με τον Ολυμπιακό. Τι θέλετε να αποχωρήσουμε; Παπαθανασάκης: Δεν επιτρέπεται ένας άνθρωπος που έχει ανοιχτές υποθέσεις με τη δικαιοσύνη να προεδρεύει και να τον καλύπτεται είναι ντροπή. Θεοδωρίδης: Δεν θα μου λες εμένα τι να κάνουμε να αλλάξεις ύφος.
19:03
Σε εκείνο το σημείο ο Σπύρος Παπαθανασάκης επετέθη φραστικά στον Σάββα Θεοδωρίδη βρίζοντας τον: Είσαι μαλ…, λες μαλ….
19:04
Ο κ. Παπαθανασάκης σηκώθηκε από τη θέση του και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του. Σηκώθηκε και ο Σάββας Θεοδωρίδης.
19:08
Οι δύο άνδρες παραλίγο να πιαστούν στα χέρια αλλά σε εκείνο το σημείο μπήκαν στη μέση οι Σπανός και Κομπότης που απομάκρυναν τον Σπύρο Παπαθιανασάκη και τον πήγαν σε άλλη θέση.
19:09
Ακολούθησε η τοποθέτηση του Δημήτρη Μελισσανίδη: Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει πίσω από το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Και οι μικροί και οι μεγάλοι. Και οι μικροί μην λέτε ότι δεν ξέρετε. Μην κρυβόσαστε και μην φοβάστε κανέναν. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσεις ας βοηθήσει. Ο Ιβάν έχει δίκιο εμείς πρέπει να δούμε πως θα φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Να φτιάξουμε μία επιτροπή με τους τέσσερις μεγάλους και δύο εκπροσώπους των μικρών. Αυτή η επιτροπή να πάει στον Κοντονή και να ζητήσουν να φτιάξει η διαιτησία. Αυτοί οι έξι θα αναλάβουν αυτό το καθήκον. Να γίνει μία κοινώς αποδεκτή κατάσταση. Πρέπει να αλλάξει εδώ και τώρα η ΕΠΟ και να ολοκληρωθεί ο θεσμός του κυπέλλου. Και μία ακόμα πρόταση, ο πρωταθλητής πρέπει να δίνει το 40% των εσόδων του Τσάμπιονς Λιγκ στις μικρές ομάδες για να δυναμώσουν και να φτιάξει το ποδόσφαιρο. Ένα πρόβλημα που πρέπει να αναγνωρίσουμε είναι ότι όλοι παίζουν στοιχήματα.
19:11
Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο κ. Θεοδωρίδης: Πες ονόματα.
19:11
Μελισσανίδης: Όταν έρθει η ώρα θα τα πω.
19:12
Θεοδωρίδης: Πριν πεις οτιδήποτε άλλο να παραδεχτείς ότι εσύ είσαι ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ. Να δείξεις ότι είσαι άντρας.
19:13
Μελισσανίδης: Αυτό είναι το πρόβλημα σου. Η ΑΕΚ έχει και πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο.
19:13
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά
19:14
Ο κ. Μελισσανίδης αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις
19:15
Συνεχής ενημέρωση και ρεπορτάζ από τον ΣΠΟΡ FM 94.6
close menu
x