H εκδίκαση της υπόθεσης του Ολυμπιακού

15:57
Καλησπέρα. Αυτή την ώρα ξεκινάει η κρίσιμη εκδίκαση της υπόθεσης του Ολυμπιακού για τα όσα συνέβησαν στον ημιτελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ.
15:58
Θυμίζουμε ότι η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ κάλεσε σε απολογία την ΠΑΕ Ολυμπιακός βάσει του άρθρου 29, που αφορά στη βία κατά αξιωματούχων. Αν κριθεί ένοχος, απειλείται με αφαίρεση έξι βαθμών, κάτι που θα θέσει σε κίνδυνο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
15:59
Οι «ερυθρόλευκοι» κατηγορούνται για εκτεταμένα επεισόδια (που επισύρει κίνδυνο τιμωρίας της έδρας), αλλά και για άσκηση βίας σε βάρος αξιωματούχων του αγώνα και ειδικότερα κατά παρατηρητών και διαιτητών.
16:03
Ενδεικτικό της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός την κατάσταση είναι ότι βρίσκονται στο χώρο εκτός από τον δικηγόρο Αργύρη Λίβα και οι Σάββας Θεοδωρίδης, Κώστας Καραπαπάς και Γιάννης Βρέντζος.
16:04
Να πούμε ότι πρώτα θα εκδικαστούν άλλες υποθέσεις και στη συνέχεια θα περάσουμε στην κρίσιμη εκδίκαση για τον Ολυμπιακό.
16:06
O ΠΑΟΚ θα κάνει παρέμβαση στην απολογία του Ολυμπιακού, αφού η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ πρόσθεσε στο πινάκιο την πρόσθετη παρέμβαση του «Δικεφάλου» και κάλεσε τους δικηγόρους του να παραβρεθούν.
16:06
Δύο επιπλέον κινήσεις έκανε ο ΠΑΟΚ επιδιώκοντας τιμωρία του Ολυμπιακού για τα όσα έγιναν στο περιθώριο του ημιτελικού Κυπέλλου με την ΑΕΚ.
16:07
Όπως έγινε γνωστό, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ζήτησε από τον υφυπουργό αλλά και τον εισαγγελέα να παρέμβουν, προκειμένου να αποκαλυφθεί το περιεχόμενο από όσα καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας του «Γ. Καραϊσκάκης».
16:07
Παράλληλα, θα ζητηθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ να κληθούν ως μάρτυρες όλοι οι παρόντες στο περιστατικό αξιωματούχοι, αλλά και η πλευρά της ΑΕΚ για να πουν όσα είδαν.
16:10
Ο ΠΑΟΚ που θα δώσει το παρών όπως σας είπαμε στην απολογία του Ολυμπιακού εκπροσωπείται από τον κ. Μαυρομάτη και τον κ. Μπιρδα.
16:11
Ο δικηγόρος του Ολυμπιακού Αργύρης Λίβας αναφέρεται αυτή την ώρα στην πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς δεν υπέβαλε την αίτηση 24 ωρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσης. «H ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε την πρόσθετη παρέμβαση σε λιγότερες από τις 24 ώρες που προβλέπει ο κανονισμός. Όπως είναι διαμορφωμένες η κλήση και η δίωξη, εκτιμούμε ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει να προσφέρει κάτι. Δεν ήταν παρών και δεν νομιμοποιείται να ασκήσει πρόσθετη παρέμβαση».
16:12
Με υπόμνημα θα απολογηθεί ο παρατηρητής της αναμέτρησης ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Θεμιστοκλής Βαλσάμης.
16:15
Ο κ. Μαυρομάτης λέει ότι νόμιμα κατατέθηκε η αίτηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Υποστηρίζει ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία σαφώς και έχει έννομο συμφέρον ο ΠΑΟΚ. «Μετα τις 16:00 πληροφορηθήκαμε τη δίωξη. Στις 19:02 χθες το απόγευμα αποστείλαμε το αίτημα. Με δίκη σας απόφαση έγινε σύντμηση της προθεσμίας για κατάθεση της αίτησης του ΠΑΟΚ. Επικουρικά εμείς θέλουμε να παρέμβουμε αλλά αν κατά την κρίση σας είναι απαγορευτικό το 24ωρο, ο ΠΑΟΚ θα υποβάλλει αίτημα αναβολής της δίκης μέχρι τις 19:00 ώστε να συμπληρωθεί το 24ωρο».
16:20
«Θα αποφανθούμε μαζί με την απόφαση» απάντησε το προεδρείο για την πρόσθετη παρέμβαση του ΠΑΟΚ
16:25
Ο Αργύρης Λίβας τονίζει ότι πολλά σάιτ από τις 12 το μεσημέρι χθες υποστήριζαν οτι θα κληθεί σε απολογία ο Ολυμπιακός. Ο Βρέντζος λέει οτι αν υπήρχε η ευχέρεια της αναβολής θα προετοιμαζόταν διαφορετικά και ο Ολυμπιακός.
16:25
Διακοπή στη διαδικασία για δέκα λεπτά, για να εκδικαστεί η αίτηση του ΠΑΟΚ για αναβολή είτε για αύριο είτε για 3 ώρες αργότερα ώστε να έχει συμπληρωθεί το 24ωρο στο δικαίωμα της πρόσθετης παρέμβασης.
16:30
Ο ΠΑΟΚ υποστηρίζει ότι δεν θα μπορούσε να γίνει η πρόσθετη παρέμβαση του 24 ώρες πριν, από τη στιγμή που η δίωξη έγινε στις 16:00 την Τετάρτη και η εκδίκαση ορίστηκε για τις 16:00 σήμερα.
16:39
Από στιγμή σε στιγμή θα έχουμε την απόφαση στο αίτημα του ΠΑΟΚ για αναβολή.
16:49
Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να ζητήσει να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ο παρατηρητής κ. Λασκαράκης. Και επειδή δεν ειναι δυνατόν να κληθεί σημερα, λογικά θα ζητήσει αναβολή.
16:56
Ακόμα δεν υπάρχει απόφαση για το αίτημα του ΠΑΟΚ για αναβολή είτε για αύριο είτε για τις 19:00 ώστε να έχει συμπληρωθεί το 24ωρο στο δικαίωμα της πρόσθετης παρέμβασης.
16:59
Αναβολή για αύριο στις 14:00 αποφάσισε το δικαστήριο!
17:04
Ουσιαστικά το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του ΠΑΟΚ να παρέμβει και για να διευκολύνει και τυπικά την παρουσία των εκπροσώπων του (προκειμένου να μην τεθεί θέμα 24ωρου) αποφάσισε την αναβολή για αύριο παρόντων φυσικά και των εκπροσώπων του Δικεφάλου του Βορρά.
17:09
Ο Αργύρης Λίβας είπε προς το δικαστήριο: «Αισθανόμαστε παραπονούμενοι, κάναμε τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι, είμαστε τυπικότατοι, θα μπορούσαμε να ζητήσουμε αναβολή αλλά δεν το κάναμε. Είμαστε στον τοίχο και βαλλόμαστε πανταχόθεν».
close menu
x