Συνέντευξη Τύπου του τελικού του Final Four της Ευρωλίγκας

Παρακολουθήστε από το control-room του sportfm.gr την συνέντευξη Τύπου του τελικού του Final Four της Ευρωλίγκας ανάμεσα στην Φενερμπαχτσέ και τον Ολυμπιακό.

11:24
Καλή σας ημέρα!
11:25
Σημαντική είναι η σημερινή ημέρα για το ελληνικό μπάσκετ, καθώς ο Ολυμπιακός κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της Ευρωλίγκας, μετά τη σπουδαία νίκη του επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 82-78.
11:25
Στον τελικό οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν την Φενερμπαχτσέ, η οποία επικράτησε με 84-75 της Ρεάλ Μαδρίτης.
11:26
Σε λίγη ώρα είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου των δύο φιναλίστ, όπου θα μιλήσουν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αλλά και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
11:27
Τους παίκτες του Ολυμπιακού θα εκπροσωπήσει ο... υπαρχηγός της ομάδας, Γιώργος Πρίντεζης.
11:28
Την... είσοδό της στην αίθουσα έκανε η κούπα που θα διεκδικήσουν ο Ολυμπιακός και η «Φενέρ» αύριο το βράδυ στο «Σινάν Ερντέμ», στις 21:00.
11:28
Ήδη στην αίθουσα βρίσκεται η κούπα.
11:28
Το βαρύτιμο τρόπαιο, όπως είναι φυσικό, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων που θέλησαν να βγάλουν μία αναμνηστική φωτογραφία.
11:29
Παρών το ακροατήριο και ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος.
11:30
Η αίθουσα Τύπου είναι κατάμεστη. Η πρόκριση της Φενέρ έχει κινήσει το ενδιαφέρον όλων των Τούρκων.
11:31
Πάνω από 150 άτομα στην αίθουσα.
11:35
Ήρθαν οι πρωταγωνιστές. Αρχίζει η συνέντευξη Τύπου.
11:36
Πρίντεζης: «Για μας σαν σύλλογος είναι μεγάλη τιμή να είμαστε σε έναν ακόμη τελικό. Είναι τιμή για τον κόσμο μας, για την ομάδα και για όλους μας, μετά από μια πολύ δύσκολη σεζόν. Χθες πήραμε μια μεγάλη νίκη, αλλά δεν πανηγυρίσαμε. Επικεντρωθήκαμε στον τελικό, ξεκουραστήκαμε και τώρα θα προετοιμαστούμε για τον αγώνα αυτό, προκειμένου να πάρουμε έναν ακόμη τίτλο».
11:37
Σφαιρόπουλος: «Σε ένα Final Four είσαι έτοιμος για δύο τελικούς. Κερδίσαμε τον πρώτο, αλλά τώρα έχουμε έναν τελικό μπροστά μας για τον τίτλο. Είμαστε πολύ περήφανοι για την ομάδα μας και τον τρόπο που δουλεύουμε τόσα χρόνια για να είμαστε μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. Ανυπομονούμε για τον τελικό».
11:38
Ομπράντοβιτς: «Χαιρόμαστε πολύ που είμαστε στον τελικό. Δουλέψαμε πολύ σκληρά και οι παίκτες μου ήταν πολύ συγκεντρωμένοι και έδειξαν ό,τι είχαν μέσα τους. Η διεξαγωγή του Final Four εδώ είναι έξτρα κίνητρο, αλλά όπου κι αν παίζεις πρέπει να το βλέπεις το ίδιο και να το απολαμβάνεις. Εύχομαι να απολαύσουν τον τελικό και οι φίλαθλοι».
11:38
Ούντο: «Συγχαρητήρια σε Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ για τη χρονιά που είχαν. Εμείς καταφέραμε να είμαστε στον τελικό και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ανυπομονούμε, απομένουν άλλα 40 λεπτά για τον τίτλο».
11:40
Ερώτηση για τον Σπανούλη και πώς περιορίζεται: Πρίντεζης: «Είναι η διαφορά μεταξύ καλού παίκτη και ηγέτη. Όταν όλοι είναι νέοι προσπαθούν να προσαρμοστούν και να παίξουν στο υψηλότερο επίπεδο. Ένας μεγάλος παίκτης πρέπει να βρει πάντα τρόπους απέναντι στις άμυνες. Γι’ αυτό ο Βασίλης είναι ηγέτης, είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις και να τον διαβάσεις».
11:41
Ερώτηση για τον Ούντο και την προετοιμασία του εν όψει τελικού: «Θα είμαι έτοιμος, θα δω τα βίντεο και θα είμαι ΟΚ. Δεν έχει σημασία να παίξω εγώ καλά, αλλά να νικήσουμε».
11:44
Ερώτηση σε Σφαιρόπουλο για το τι διδάχτηκε από τα φετινά παιχνίδια και τις ιδιαιτερότητές τους: «Για μας τα δύο ματς της κανονικής περιόδου είναι διαφορετικά από τον τελικό. Ο τελικός είναι κάτι ξεχωριστό, με διαφορετικά σημεία που έχουν σημασία. Μπορούμε να τσεκάρουμε κάποια πράγματα τακτικά, αλλά ο τελικός θα είναι κάτι άλλο. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο, γιατί αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη ομάδα. Η Φενέρ αυτή τη στιγμή είναι στην καλύτερη φόρμα της, έχει ένα σπουδαίο γκρουπ παικτών που παίζουν πολύ καλά μαζί, έχει τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης και παίζει μπροστά στο κοινό της. Η δουλειά μας είναι δύσκολη. Είμαστε το αουτσάιντερ και θα κάνουμε το καλύτερο για τις πιθανότητές μας».
11:45
Ερώτηση για τον Ομπράντοβιτς και τα πολλά παιχνίδια που έχει παίξει απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά και την αναμέτρηση με τον Σπανούλη: «Δεν έχει να κάνει με την ιστορία. Αντιμετωπίζουμε τον Ολυμπιακό σε ένα πολύ μεγάλο ματς. Έχω μεγάλο σεβασμό στον Ολυμπιακό γιατί είναι πάντα παρών και ξέρει πώς να παίζει στο Final Four. Έχει καλό κλίμα στην ομάδα, καλή διοίκηση και πολύ κόσμο πίσω του. Συμφωνώ πως είμαστε σε πολύ καλή φόρμα, αλλά ένας τελικός είναι ιδιαίτερος και θα είναι πολύ δύσκολος. Υπάρχουν πολλοί λόγοι να δει κάποιος τον τελικό και να απολαύσει μπάσκετ».
11:47
Ερώτηση στον Ομπράντοβιτς για τον περιορισμό του Σπανούλη και τη σχέση τους: «Πριν τον ημιτελικό προσπάθησα να προετοιμάσω την ομάδα μου να σταματήσει τον Γιουλ, αλλά έβαλε 28 πόντους. Δεν έχει σημασία να σταματήσεις έναν παίκτη, αλλά όλη την ομάδα. Δεν σκέφτομαι κάποιον συγκεκριμένο παίκτη, γιατί ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα. Αν δείτε στην κανονική περίοδο και τώρα, ο Ολυμπιακός πολλές φορές επέστρεψε στο ματς και νίκησε με τους παίκτες που δεν θεωρούνται βασικοί. Αυτό δείχνει χαρακτήρα ομάδας. Πρέπει να προσέξουμε όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού».
11:48
Ερώτηση στον Ομπράντοβιτς για το πού θα κριθεί το ματς : «Όλα έχουν σημασία, όλες οι λεπτομέρειες. Οι παίκτες κρίνουν έναν αγώνα και πιστεύω πως η συγκέντρωση για 40 λεπτά είναι το κλειδί. Χαίρομαι που οι παίκτες μου έχουν τέτοια συγκέντρωση».
11:50
Ερώτηση στον Πρίντεζη για τον δεύτερο σερί τελικό εκτός έδρας: «Σίγουρα δεν είναι το ευκολότερο πράγμα, αλλά είναι ένα ματς. Δεν μπορώ να πω ότι το 2015 κάναμε το λάθος και πανηγυρίσαμε, αλλά χθες ειδικά δεν γιορτάσαμε ούτε πέντε λεπτά. Αμέσως εστιάσαμε στο επόμενο ματς. Τώρα είμαστε 100% έτοιμοι για τον τελικό και δεν σκεφτόμαστε καθόλου το προηγούμενο ματς».
11:50
Ερώτηση στον Ούντο για τον Σπανούλη: «Έχω ακούσει όλες τις ιστορίες γι’ αυτόν. Θα πρέπει να τον σταματήσουμε στον τελικό».
11:52
Ερώτηση στον Σφαιρόπουλο για την παρουσία των ξένων χθες: «Πιστεύω πως χθες όλοι όταν μπήκαν στο ματς έδωσαν πολλά στην ομάδα. Μην κοιτάτε μόνο το σκορ, δεν είναι μόνο ποιος βάζει τους πόντους, αλλά το ομαδικό πνεύμα, κυρίως στην άμυνα. Αντιμετωπίσαμε δύο από τους κορυφαίους γκαρντ στον κόσμο και η προσπάθεια να τους σταματήσουμε ήταν ομαδική. Κρατήσαμε μια πολύ επιθετική ομάδα μακριά από το μέσο όρο. Δεν με νοιάζει ποιος θα σκοράρει, αλλά όποιος μπαίνει να δίνει τα πάντα και να κάνει τα μικρά πράγματα. Στις κρίσιμες στιγμές όλοι βοήθησαν και το πιο σημαντικό είναι να παίζουμε σαν ομάδα».
11:54
Ερώτηση στον Ομπράντοβιτς για τις πολλές παρουσίες του στον τελικό και τις ομάδες που διεκδικούν τον πρώτο τους τίτλο: «Παίζουμε σε αυτό το Final Four με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η Φενέρμπαχτσε προσπαθεί να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Ξέρουμε ότι έχουμε ποιότητα, γιατί δεν είναι εύκολο να είσαι σε δύο σερί τελικούς. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη εμπειρία».
11:57
Ερώτηση στους προπονητές για την παρουσία στον τελικό δύο ομάδων που ήταν πέμπτη και τρίτη αντίστοιχα: Ομπράντοβιτς: «Ίσως πρέπει να απολογηθούμε που είμαστε στον τελικό (γέλια). Έτσι είναι η Ευρωλίγκα. Μακάρι κάποια μέρα να φτάσουμε το ΝΒΑ. Εδώ όμως, στην Ευρώπη, όλα τα ματς είναι δύσκολα και πρέπει να δουλέψεις σκληρά όλη τη σεζόν». Σφαιρόπουλος: «Η Ευρωλίγκα είναι η κορυφαία διοργάνωση και το νέο φορμάτ ήταν πολύ όμορφο για όλους. Σε όποια θέση και αν τερματίσεις, έχεις την ευκαιρία να πας στο Final Four και τον τελικό. Όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά και το σύστημα είναι δίκαιο προς όλους. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός από τους φιλάθλους, γιατί δεν μπορείς να προβλέψεις ποιος θα επικρατήσει».
11:58
Ερώτηση στον Ομπράντοβιτς για το ήρεμο κλίμα στα αποδυτήρια μετά τη νίκη στον ημιτελικό: «Οι παίκτες μου και όλοι στην ομάδα είναι αρκετά έξυπνοι για να καταλάβουν ότι το κρίσιμο ματς είναι αύριο. Δεν υπήρχε λόγος να πανηγυρίσουμε. Κάναμε ένα καλό ματς απέναντι στη Ρεάλ, αλλά όπως είπε και ο Πρίντεζης δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς πριν τον τελικό».
11:59
Ερώτηση στον Σφαιρόπουλο για το αυριανό του πλάνο: «Θα μου επιτρέψετε να μη σας πω, γιατί ο κόουτς Ομπράντοβιτς είναι εδώ (γέλια). Θα κάνουμε το καλύτερο».
12:01
Ερώτηση στον Ομπράντοβιτς για το αν βλέπει στο χαρακτήρα και τις αρχές του Ολυμπιακού κάτι από τον εαυτό του και τον δικό του Παναθηναϊκό: «Είναι μια μεγάλη ομάδα, ένας μεγάλος οργανισμός και αξίζει να είναι εδώ, γιατί δουλεύει εξαιρετικά. Τους αξίζουν συγχαρητήρια, ειδικά στον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Δεν είναι εύκολο να είσαι σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό».
12:03
Ερώτηση στον Σφαιρόπουλο για τις καλές εμφανίσεις του Ολυμπιακού απέναντι στη Φενέρμπαχτσε στην κανονική περίοδο: «Η Φενέρμπαχτσε παίζει τώρα το καλύτερο μπάσκετ της μέσα στη σεζόν. Τα δύο ματς που έγιναν φέτος δεν έχουν σημασία τώρα. Ο τελικός είναι… τελικός. Έχουν σπουδαίους παίκτες και προπονητή, ξέρουν τι να κάνουν πάντα σε άμυνα και επίθεση. Δεν ξέρω αν το στυλ τους μας ταιριάζει, αλλά ο καθένας θέλει να παίζει το παιχνίδι του. Σημασία θα έχει το πάθος και η θέληση. Όποιος κάνει τα μικρά πράγματα θα νικήσει στο τέλος» .
12:04
Παρέμβαση Ομπράντοβιτς «Θέλω να καλέσω τους φιλάθλους μας να έχουν καλή συμπεριφορά στον Ολυμπιακό και τους φιλάθλους του, όχι μόνο στο γήπεδό μας, αλλά οπουδήποτε αλλού μέσα στην πόλη. Να τους δείξουν το σεβασμό και τη φιλοξενία που πρέπει».
12:04
Ερώτηση στον Πρίντεζη για το πώς θα περάσει το πρωινό του τελικού: «Μου αρέσει το ψάρεμα, αλλά το τι θα κάνουμε για να χαλαρώσουμε το αποφασίζει ο κόουτς και η ομάδα».
12:05
Ερώτηση στον Ομπράντοβιτς για το πώς νιώθει που παίζει ξανά σε τελικό στην Πόλη: «Έχω καλές αναμνήσεις από εκείνον τον τελικό με την Παρτιζάν, αλλά σημασία έχει το σήμερα πλέον».
12:08
Ερώτηση στον Σφαιρόπουλο για το αν πίστευε πριν από 16 χρόνια, όταν ήταν με τον ΠΑΟΚ απέναντι στον αυριανό του αντίπαλο, ότι θα αντιμετώπιζε σε έναν τελικό τον Ομπράντοβιτς: «Όταν αρχίζεις την προπονητική, δεν ξέρεις πού θα φτάσεις. Έχω δουλέψει όλα αυτά τα χρόνια με ταπεινότητα και πολύ σκληρά για να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο. Άρχισα την προπονητική επειδή αγαπώ το μπάσκετ. Δεν ήμουν σπουδαίος παίκτης, αλλά άρχισα νεαρός την προπονητική. Χαίρομαι που έκανα αυτό που αγαπούσα. Το μπάσκετ είναι η ζωή μου και δουλεύω σκληρά. Δεν ξέρω πού θα είμαι αύριο, τον άλλο μήνα ή τον επόμενο χρόνο. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι προπονητής του Ολυμπιακού και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στον τελικό».
12:09
Ερώτηση στον Ομπράντοβιτς για το αν είναι ίδιος με τον πρώτο του τελικό πριν από 25 χρόνια: «Θα σας δείξω κάποιες φωτογραφίες μου να δείτε (γέλια). Μιλώντας για το μπάσκετ, παραμένω διψασμένος και ενθουσιασμένος πριν το Final Four».
12:09
Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου
close menu
x