Δίκη Koriopolis

Παρακολουθήστε σε real time από το control room του sport-fm.gr την εξέλιξη της δίκης, από την οποία θα προκύψουν οι τελεσίδικες αποφάσεις για το σκάνδαλο Koriopolis.

10:34
Καλημέρα σας! Μαζί θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της δίκης, από τη οποία θα προκύψουν οι τελεσίδικες αποφάσεις για το σκάνδαλο Koriopolis...
10:36
Έπειτα από ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε έξι μήνες, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα ανακοινώσει ποιοι θα κριθούν ένοχοι και τι ποινές θα τους επιβληθούν.
10:36
Θυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας, Ευδοκία Πούλου, έχει προτείνει να κηρυχθούν ένοχοι οι 25 από τους 26 εναπομείναντες κατηγορούμενους που είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό (οι υπόλοιποι που κατηγορούνταν μόνο για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα έχουν απαλλαχθεί).
10:38
Ειδικότερα, η πρόταση ενοχής αφορά τους:
10:38
-Αχιλλέα Μπέο (δωροδοκία και δωροληψία κατ’ εξακολούθηση στους αγώνες Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-1, Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου 2-1).
10:39
-Γιώργο Τσακογιάννη (δωροδοκία και δωροληψία κατ’ εξακολούθηση σε τέσσερις αγώνες της Ηλιούπολης, διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος κατ’ εξακολούθηση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης και οπλοκατοχή).
10:39
-Γιάννη Κομπότη (δωροδοκία στο Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4)
10:39
-Γιώργο Μποροβήλο και Δημήτρη Μπάκο (δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση από κοινού στους αγώνες Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-1, Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου 2-1 και απόπειρα δωροδοκίας στο Αστέρας Τρίπολης-Καβάλα).
10:39
-Βασίλη Καρακούλια, Ανδρέα Δημόπουλο, Δημήτρη Ζαβαντία, Βασίλη Γεωρτσιάκο, Θανάση Ντότση, Μιχάλη Νικολόπουλο, Νίκο Παντέλη, Γιώργο Πουλόπουλο, Πέτρο Ρουτζιέρη, Χαράλαμπο Τάμπαση, Στάθη Προβατίδη, Γιάννη Ναυρινιάδη, Παύλο Δήμου, Μάκη Σιδηρόπουλο, Μιχάλη Τζιβελέκη, Μαρία Βυθοπούλου, Γιώργο Τσεκερίδη, Γιώργο Διγώνη, Γιώργο Γαλαίο και Βασίλη Αδαμάκη, κατά περίπτωση για τα αδικήματα της δωροδοκίας, της δωροληψίας, της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος και της νομιμοποίησης εσόδων.
10:39
Απαλλακτική πρόταση λόγω αμφιβολιών υπάρχει για τον Νίκο Χάλκο (πρώην πρόεδρο Ηλιούπολης).
10:40
Όπως αναφέρθηκε, έχουν απαλλαχθεί όσοι είχαν μόνο την κατηγορία της συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα, όπως οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κώστας Μενδρινός, Άγγελος Τραυλός, Γιάννης Παπαδόπουλος κ.α.
11:17
Σε λίγη ώρα ξεκινάει η συνεδρίαση στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων...
11:17
Η διαδικασία έχει ως εξής: Το δικαστηριο θα ανακοινώσει ποιοι κηρύσσονται ένοχοι και ποιοι αθώοι. Εν συνεχεία η εισαγγελέας της έδρας θα προτείνει ποινές. Οι δικηγόροι θα τοποθετηθούν επί της πρότασης ζητώντας ελαφρυντικά και τέλος το δικαστήριο θα ανακοινώσει τις οριστικές ποινές.
11:25
Ξεκινάει η συνεδρίαση...
11:33
Το δικαστήριο κηρρύσει ΑΘΩΟΥΣ όλους όσους κατηγορούνται για παθητική ή ενεργητική δωροδοκία!
11:33
Κηρρύσεται αθώος ο Αχιλλέας Μπέος!
11:34
Κηρρύσεται αθώος ο Γιάννης Κομπότης!
11:34
Κηρρύσονται αθώοι ο Γιώργος Μποροβήλος και ο Δημήτρης Μπάκος!
11:36
Ένοχος ο Γιώργος Τσακογιάννης για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος και νομιμοποίηση εσόδων.
11:48
Το δικαστήριο κήρυξε ενόχους 11 πρόσωπα συνολικά, για τις κατηγορίες της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
11:48
Σε λίγο αναλυτικά τα ονόματά τους και οι ποινές που τους επιβλήθηκαν.
close menu
x