Euroleague

Μπαρτζώκας: «Δεν υπάρχει η εκδίκηση στο μυαλό μας για τη Ρεάλ - Αυτή είναι η φιλοσοφία μου και του Ολυμπιακού»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στην Nova για το Final 4 του Βερολίνου, τον ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας φιλοξενήθηκε στη Nova, με τον προπονητή του Ολυμπιακού να δίνει μια μεγάλη συνέντευξη ενόψει του Final 4 του Βερολίνου.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» αναφέρθηκε στη φιλοσοφία που έχει χτίσει με τα χρόνια εκείνος και η ομάδα του, για τον ημιτελικό κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και για την ιδιαιτερότητα που υπάρχει φέτος με την παρουσία του Παναθηναϊκού AKTOR στην κορυφαία τετράδα της διοργάνωσης.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:


«Με ρωτάνε στο ποδόσφαιρο "μπορείς να μας βρεις δύο εισιτήρια;" και τους λέω "εδώ δεν μπορώ να σας βρω στο μπάσκετ!". Με τους φίλους μου δεν μιλάω καθόλου για μπάσκετ. Είναι σαν να μιλάς με έναν γιατρό και να τον ρωτάς το βράδυ τι αγωγή να πάρει. Πάλι με αυτό θα ασχοληθώ; Και σε καφενειακό επίπεδο δεν πρέπει να συζητάς όταν το μπάσκετ είναι τόσο σοβαρό κομμάτι για την ζωή μας. Για εμάς, εννοώ. Εμείς πληρωνόμαστε και κάνουμε αυτή τη δουλειά πετυχημένα ή αποτυχημένα, με βάση μια τεχνογνωσία, μια εμπειρία, μια γνώση εν πάση περιπτώσει για το συγκεκριμένο πράγμα. Δεν μπορεί αυτό να το επηρεάσει.


Με βάση αυτό που λέτε εμείς από τα οκτώ ματς με ισπανικές ομάδες στην κανονική διάρκεια χάσαμε τα εφτά. Να όμως που τώρα κερδίσαμε τρεις φορές την Μπαρτσελόνα που θα μπορούσαν να είναι και τέσσερις γιατί έγινε αυτό που έγινε. Και τώρα έχουμε την Ρεάλ. με βάση, λοιπόν, αυτά που κάναμε στην κανονική διάρκεια έπρεπε να αποφύγουμε την Μπαρτσελόνα κι έπρεπε να πάμε με την Μονακό. Αλλά το μπάσκετ δεν είναι απλό πράγμα. Το μπάσκετ είναι "προετοιμάζομαι όσο καλύτερα μπορώ για να κερδίσω το ματς που έχω μπροστά μου". Αυτή είναι η φιλοσοφία μου και του Ολυμπιακού.

Δεν διαλέγουμε αντίπαλο. Μπαίνουμε και κάνουμε ό,τι μπορούμε με αυτό που έχουμε μπροστά μας. Ίσως μπορεί, βραχυπρόθεσμα, να χάνεις κάτι με αυτό, αλλά μακροπρόθεσμα ο σύλλογος γίνεται μεγάλος. Ξέρει ότι δεν διαλέγει αντίπαλο, γίνεται δυνατός κι οι παίκτες πιστεύουν σε αυτό κι όλος ο οργανισμός πιστεύει ότι μπορούμε να κερδίσουμε οπουδήποτε κι αν παίξουμε.

Έχουμε παίξει τόσες φορές με την Ρεάλ εγώ με τον προπονητή της και οι παίκτες μεταξύ τους. Νομίζω ότι πρέπει να μείνουμε στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Έχουμε να κάνουμε με έναν μεγάλο αντίπαλο, τους πρωταθλητές Ευρώπης που είναι φέτος πρώτοι σε όλα. Περισσότερες νίκες, καλύτερη επίθεση, καλύτερη άμυνα, η μόνη ομάδα που κέρδισε με sweep στα Play Off. Αυτή τη στιγμή πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε σε αυτό το παιχνίδι, χωρίς να είμαστε το φαβορί αλλά έχοντας αρκετές πιθανότητες να 'χτυπήσουμε' το ματς και να πάμε στον τελικό. Δεν υπάρχει ούτε εκδίκηση ούτε τίποτα στο μυαλό μας».


Για το εάν η παρουσία του Παναθηναϊκού επηρεάζει το Final Four: «Σαφώς. Τα προηγούμενα δύο χρόνια δεν υπήρχε άλλη ελληνική ομάδα και δεν υπήρχαν ομάδες με τέτοια λαϊκή βάση, όπως φέτος. Έτσι, ο Ολυμπιακός είχε 12.000 άτομα στο Βελιγράδι, 8.000 άτομα στο Κάουνας. Αυτή τη χρονιά θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Δεν είναι απαραίτητα κακό. Εμένα στο μόνο πράγμα που με επηρέασε είναι ότι ένιωθα παραπάνω πίεση γιατί ερχόταν τόσος κόσμος από όλα τα μέρη του πλανήτη για να δει τον Ολυμπιακό στο Final Four. Επίσης, ξέρω τι σημαίνει ο Ολυμπιακός για τους φιλάθλους μας.

Είναι ένα πάθος που επηρεάζει τις ζωές τους (σσ. ο Ολυμπιακός). Αλλά το ότι είναι ο Παναθηναϊκός σίγουρα επηρεάζει το Final Four. Αν ήταν στα ημιτελικά μεταξύ τους θα υπήρχαν κάποια δεδομένα. Ψυχολογικό άδειασμα, μεγάλη χαρά και μεγάλη λύπη που ίσως να επιδρούσαν στον τελικό.

Να υποθέσουμε ότι θα υπάρχει μια κερκίδα φανατισμού, έντασης και μίσους- γιατί να το κρύψουμε - που συμβαίνει σε όλες τις αντιπαλότητες στην Ευρώπη. Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Απλώς εδώ ισχύει λίγο παραπάνω γιατί είμαστε μεσόγειοι. Είμαστε Νοτιοευρωπαίοι. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι δεν θα υπάρχει κανένα θέμα όσον αφορά τη βία γιατί ήμουν σαν φίλαθλος του Ολυμπιακού στο προηγούμενο Final Four στο Βερολίνο. Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και δεν είχε γίνει το παραμικρό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x