Euroleague

Λαρεντζάκης: «Πάμε μόνο για το τρόπαιο, πιο πεινασμένοι και έμπειροι φέτος»

Τίποτα λιγότερα από την… Ευρωλίγκα δεν θέλει ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στο Final 4 του Βερολίνου για τον Ολυμπιακό.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης εκτιμά πως ο Ολυμπιακός πιο αποφασισμένος και «σοφός» από τις εμπειρίες των τελευταίων ετών πάει μόνο για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στο Βερολίνο.

«Πάμε εκεί ακόμα πιο έμπειροι, πιο πεινασμένοι για να φτάσουμε έως το τέλος. Πάνω κάτω η ομάδα είναι στα ίδια επίπεδα. Υπάρχει εμπειρία από όλα τα παιδιά. Ο κόουτς δίνει αυτό που χρειάζεται με τις ομιλίες και την προπόνηση πριν από αυτό το τετραήμερο. Η πίεση πάντα υπάρχει. Η πίεση και το άγχος όμως πρέπει να σε κάνουν καλύτερο και να σου βγάζουν το ένστικτο της επιβίωσης. Πάμε για να διεκδικήσουμε τον τίτλο, δεν υπάρχει κάτι λιγότερο», επισήμανε.

Για τη Ρεάλ και αν υπάρχει στο μυαλό το περσινό χαμένο Final Four στο Κάουνας είπε: «Σίγουρα περνάει από το μυαλό μας. Έχουμε ξαναπαίξει όμως φέτος με την Ρεάλ. Ξέρουμε όμως τις δυνατότητές της και τις αδυναμίες της. Πάμε εκεί ως ομάδα, ο καθένας να θυσιαστεί, να δώσει ότι μπορεί για να περάσουμε στον τελικό. Το παιχνίδι δεν είναι πολύ εύκολο».

Όσο για τις διαφορές και ομοιότητες σε σχέση με πέρυσι ανέφερε: «Έχουμε πει πως όταν η ομάδα είναι πλήρης θα δούμε τελείως διαφορετικό Ολυμπιακό, κάτι που έγινε στον δεύτερο γύρο. Κάναμε ένα τρομερό σερί νικών. Ξέρουμε το μέγεθος της Ρεάλ. Θεωρώ ότι ματσάρουμε αρκετά καλά και υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία και ανυπομονησία να παίξουμε το παιχνίδι».

Αναφορικά με τη δύναμη του Ολυμπιακού στην άμυνα είπε: «Είναι ένας συνδυασμός πιστεύω. Σίγουρα αυτά τα παιχνίδια τα κερδίζουν οι προσωπικότητες. Η ομάδα όμως μπορεί να διαχειριστεί μία δύσκολη κατάσταση μέσα στο παιχνίδι και να συνεχίσει. Αλλά αν τα παιχνίδια στο τέλος είναι κοντά θα κριθεί στις προσωπικότητες κάθε ομάδας».

Ερωτηθείς αν θα ήθελε αντί για νοκ άουτ ημιτελικούς και τελικό να υπάρχουν σειρές αγώνων απάντησε: «Η αλήθεια είναι ότι η σειρά των αγώνων δείχνει ποιος είναι καλύτερος σε βάθος χρόνου. Η καλύτερη ομάδα έχει περισσότερες πιθανότητες να περάσει. Προσωπική άποψη είναι ότι το Final Four έχει ιδιαίτερη αίγλη, είναι παιχνίδια νοκ-άουτ, μπορεί να γίνει οτιδήποτε, όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες να διεκδικήσουν τον τίτλο. Έχει την δικιά του ομορφιά η σειρά των αγώνων. Ήδη παίζουμε πολλά παιχνίδια μέσα στην χρονιά».

Σχολιάζοντας το επίπεδο του Final 4 φέτος είπε: «Είναι οι καλύτερες τέσσερις ομάδες ανά χρονιά. Αυτό γίνεται κάθε χρόνο. Είναι υψηλό το επίπεδο».

Τέλος, για το αν θα ανατραπούν τα δεδομένα φέτος όσον αφορά το τελευταίο σουτ: «Μακάρι να μην φτάσει εκεί και να έχουμε κερδίσει πολύ πιο νωρίς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x