· Το πιστεύω ειλικρινά, ότι ο Ολυμπιακός για να φτάσει στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ πρέπει να παίξει απόψε καλύτερα απ΄ ότι έπαιξε την περασμένη Πέμπτη στο Βίλα Παρκ! Γίνεται; Αν γίνεται, και το κάνουν οι παίκτες του, θεωρώ ότι θα προκριθούν, έστω μέσα από ένα δραματικό παιχνίδι.

· Νομίζω ότι πρέπει να παίξει καλύτερα ο Ολυμπιακός, πολύ απλά γιατί δεν έχω καμία αμφιβολία ως προς το ότι θα είναι καλύτερη η Άστον Βίλα από το πρώτο ματς. Και πιο ενισχυμένη και πιο αποφασισμένη, αφού είναι ξεκάθαρο ότι έχει πληγεί το γόητρο της. Άρα, για να κοντράρουν τους Άγγλους οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να είναι πάρα πολύ καλοί και με τη βοήθεια της έδρας να αντιμετωπίσουν την ανωτερότητα του αντίπαλου. Να θυμίσω ότι π.χ. τον στόπερ Πάου Τόρες τον αγόρασε η Άστον Βίλα το περασμένο καλοκαίρι από τη Βιγιαρεάλ αντί 40 εκ. Ευρώ…

· Κοιτάξτε, ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα στις δύο προηγούμενες φάσεις νοκ άουτ του Κόνφερενς Λιγκ είχε μία νίκη και μία ήττα, με την ίδια διαφορά τερμάτων! Έτσι, κατέληξε να παίξει δύο προκρίσεις στην παράταση: με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ πέρασε ακριβώς στην παράταση (ήττα 1-4 εντός, νίκη 4-1 εκτός, συνολικά γκολ 5-5 και 2-0 στην παράταση, άρα τελικό σκορ 6-1 στη ρεβάνς) και με τη Φενέρμπαχτσε η ισοβαθμία παρέμεινε στην παράταση (νίκη 3-2 εντός, ήττα 0-1 εκτός, συνολικά γκολ 3-3).

Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει απόψε καλύτερα απ΄ ότι και στο 4-2!

· Γενικά ο Ολυμπιακός με τις πιο δύσκολες ομάδες με τις οποίες έπαιξε, ήταν ουσιαστικά σε πλήρη ισορροπία: Θυμηθείτε και με τη Γουέστ Χαμ νίκη 2-1 εντός και ήττα 0-1 εκτός έδρας, αλλά και με την Γκενκ νίκη 1-0 εντός έδρας και ήττα 0-1 έως το 96ο λεπτό εκτός έδρας, όταν ισοφάρισε 1-1 ο Αλεξανδρόπουλος! Υπό αυτή την έννοια, δεν θα ήταν καλό να συνεχιστεί και απόψε αυτή η ισορροπία τρόμου, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι η Άστον Βίλα θα έχει ισοφαρίσει την ήττα της 2-4 εντός έδρας.

· Βέβαια, εδώ που φτάσαμε, μετράει ποιος θα φτάσει στον τελικό. Κι ας φτάσει και στα πέναλτι! Έτσι, άλλωστε, έφτασαν στα ημιτελικά τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η Άστον Βίλα! Και τώρα δεν θυμάται κανείς ούτε τη Φενέρμπαχτσε, ούτε τη Λιλ, που αποκλείστηκαν από μία λεπτομέρεια της λεπτομέρειας. Το κακό είναι ότι ο Μαρτίνες θεωρείται ο καλύτερος γκολκίπερ του κόσμου στα πέναλτι. Κι ότι ο Έμερι πρέπει να είναι ο προπονητής με τις περισσότερες προκρίσεις στα πέναλτι! Στα πέναλτι πήρε το Γιουρόπα Λιγκ το 2021 με τη Βιγιαρεάλ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Στα πέναλτι πήρε το Γιουρόπα Λιγκ και το 2014 με τη Σεβίλλη κόντρα στην Μπενφίκα! Μάλλον δηλαδή θα είναι καλύτερα ο Ολυμπιακός να έχει πάει στον τελικό το αργότερο μέχρι την παράταση!

· Το μόνο δεδομένο είναι ότι ομάδα και κόσμος πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μία μεγάλη μάχη. Θα γίνει χαμός. Οι Άγγλοι θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, θεμιτό η, αθέμιτο, για να κερδίσουν έστω ένα φάουλ, ένα κόρνερ, ακόμη κι ένα αράουτ! Ο Έμερι είναι τέτοιος τύπος. Νιώθει ήδη ντροπιασμένος που έχει φάει τέσσερα γκολ στο γήπεδό του από μία ελληνική ομάδα και δη από έναν προπονητή που πάντα είχε τις Έϊμπαρ, Οσασούνα, Βαγιαδολίδ, ενώ ο ίδιος τις Σεβίλλη, Βαλένθια, Βιγιαρεάλ. Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι έχει σκυλιάσει. Και είναι πολύ επικίνδυνος ο Έμερι.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει απόψε καλύτερα απ΄ ότι και στο 4-2!

· Δεν είναι τυχαίο που έχει φτάσει πέντε φορές σε τελικούς Κυπέλλων Ευρώπης και έχει κερδίσει τους τέσσερις, χάνοντας μόνο με την Άρσεναλ από την Τσέλσι. Έχει το κουμπί με τα νοκ άουτ παιχνίδια ο Έμερι. Και η Άστον Βίλα απόψε θα βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό, θα τον κάνει σε κάποια διαστήματα να υποφέρει. Θα είναι μία δοκιμασία το παιχνίδι για τους παίκτες του Μεντιλίμπαρ, που θα πρέπει αφενός μεν να αντέξουν, αφετέρου δε να γίνουν κι οι ίδιοι επικίνδυνοι. Θα είναι κομβικό να σκοράρουν, ει δυνατόν δύο φορές! Δεν θα είναι εύκολο, αλλά αυτός είναι ο πιο κοντινός δρόμος, αν σκεφτούμε πρώτον ότι το μηδέν πίσω δεν το έχει εύκολο ο Ολυμπιακός και δεύτερον ότι στα νοκ άουτ του Κόνφερενς Λιγκ είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση, με 16 γκολ!

· Υπάρχουν πράγματα να τα εκμεταλλευθούν οι «ερυθρόλευκοι», δεν είναι άτρωτη αμυντικά η Άστον Βίλα. Η Λιλ της έβαλε δύο γκολ με κεφαλιές στο πρώτο δοκάρι από εκτελέσεις κόρνερ, ενώ σε άλλες τέσσερις-πέντε στημένες φάσεις οι Άγγλοι σώθηκαν από τύχη η, από τον Μαρτίνες. Παρεμπιπτόντως, η Λιλ την έφερε σε δύσκολη θέση στη ρεβάνς, καθώς της άνοιξε το σκορ από το 15ο λεπτό. Όπως κι η Λέγκια, που την είχε κερδίσει στη φάση των ομίλων με 3-2 στη Βαρσοβία, είχε προηγηθεί μόλις στο 3ο λεπτό. Να θυμίσω ότι την περασμένη Πέμπτη, ο ολυμπιακός προηγήθηκε με 1-0 στο 16’…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x