Γιώργος Πετρίδης

«Κοιμισμένος» Παναθηναϊκός για 35 λεπτά και τώρα η… μισή σεζόν του σε ένα παιχνίδι

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού AKTOR στο 3ο παιχνίδι με τη Μακάμπι, αλλά και για το 4ο ματς της σειράς.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν είχε… εμφανιστεί για 35 λεπτά στο 3ο παιχνίδι της σειράς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Βελιγράδι, αλλά στο φινάλε επιχείρησε μια μυθική ανατροπή, που επισκιάστηκε από τα διαιτητικά λάθη στα τελευταία δευτερόλεπτα και του στοίχισε τη νίκη (85-83).

Οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ μουδιασμένα στην αναμέτρηση, την ώρα που οι παίκτες του Κάτς είχαν… μάτι που γυαλίζει και δάγκωναν σίδερα. Κάπως και με συνοπτικές διαδικασίες το 13-11 μετατράπηκε σε 23-11 μέσα σε λιγότερο από τα 4 λεπτά στο φινάλε της πρώτης περιόδου και η ομάδα του Αταμάν αναγκάστηκε να κυνηγάει μεγάλες διαφορές από νωρίς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο «εξάστερος» ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο με απογοητευτικά ποσοστά (3/10 δίποντα, 0/4 τρίποντα). Πώς να ελπίζεις λοιπόν σε μια τόσο κρίσιμη συνάντηση;

Το… κακό συνεχίστηκε και στο υπόλοιπο κομμάτι του αγώνα, με το «τριφύλλι» να εγκλωβίζεται από τα ψηλά σχήματα που επέλεγε ο Κάτας, αλλά και από το γεγονός ότι η Μακάμπι υπερτερούσε κατά κράτος σε επίπεδο αθλητικότητας και ενέργειας πάνω στο παρκέ. Κάπως έτσι λοιπόν η διαφορά έφτασε μέχρι και το -18 στα μέσα της 3ης περιόδου, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε τον τρόπο να πλησιάσει και να μεταφέρει μια κάποια πίεση στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Αυτό συνέβαινε διότι στην επίθεση οι παίκτες του Αταμάν δεν είχαν καλό ρυθμό και παράλληλα στην άμυνα ήταν… μαλθακοί, με συνέπεια να παρασυρθούν στο τέμπο των Ισραηλινών. Τα λέει όλα το γεγονός ότι μέχρι το φινάλε της 3ης περιόδου οι γηπεδούχοι είχαν υποπέσει σε 4 μόλις λάθη (με 19 ασίστ), που σημαίνει ότι δεν «ένιωσαν» την παραμικρή πίεση. Τα περισσότερα καλάθια που πετύχαιναν δε, ήταν με χαρακτηριστική άνεση και κυρίως μέσα από το «ζωγραφιστό». Γι’ αυτό και οι κορυφαίοι των νικητών ήταν οι ψηλοί τους, που πέτυχαν τους 60 από τους 85 πόντους της ομάδας τους.

«Κοιμισμένος» Παναθηναϊκός για 35 λεπτά

Όπως προαναφέραμε, στο φινάλε ο «εξάστερος» επιχείρησε κάτι μυθικό και ροκάνισε τη διαφορά, με μπροστάρηδες τους Ναν και Λεσόρ. Ο πρώτος ήταν αρνητικότατος στο πρώτο ημίχρονο όταν έκανε πολλά «φθηνά» λάθη πουλώντας την μπάλα, αλλά στην 4η περίοδο πήρε τ’ όπλο του και πέτυχε 13 (από τους 25 συνολικά) πόντους του για να φέρει το παιχνίδι στην ισορροπία. Αντίστοιχη άνοδο στην απόδοσή του είχε και ο Γάλλος σέντερ, ο οποίος σπατάλησε πάλι πολλές βολές, όμως στην τελική ευθεία βγήκε μπροστά.

Στα κρίσιμα δευτερόλεπτα ωστόσο έλειψε το καθαρό μυαλό που χρειαζόταν και το ματς κρίθηκε στη λεπτομέρεια, με τον Ναν να αστοχεί σε τρίποντο… Final Four κι ενώ προηγουμένως οι «πράσινοι» είχαν δύο χαμένα αμυντικά ριμπάουντ στο τελευταίο λεπτό. Φυσικά εκεί έπαιξαν ρόλο και κάποιες διαιτητικές αποφάσεις, όπως ο μη καταλογισμός της παράβασης του Νίμπο, ο οποίος πατάει συνεχόμενα έξω το πόδι του στα 55 δευτερόλεπτα μπροστά στα μάτια του διαιτητή, που κάνει πως δεν βλέπει! Τι να πεις…

Στα θετικά της υπόθεσης είναι ότι ο «εξάστερος» μόνο με 5 λεπτά καλού μπάσκετ έφτασε μια ανάσα από το να «κλέψει» το παιχνίδι. Συν τοις άλλοις, οι περισσότεροι παίκτες του ήταν κατώτεροι των περιστάσεων και των προσδοκιών. Μιλάμε για ένα ματς όπου ο Σλούκας έμεινε στο απόλυτο μηδέν (για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια στην Ευρωλίγκα) και κατάφερε να βρει πεδίο δράσης, αφού η αντίπαλη άμυνα ήταν απόλυτα προσαρμοσμένη πάνω του. Δεν είναι τυχαίο ότι εκτέλεσε μόλις 3 σουτ, ενώ η πλέον χαρακτηριστική φάση που επιβεβαιώνει το κακό βράδυ του ήταν στο 83-82 όταν βγήκε στον αιφνιδιασμό και δίστασε να πάρει το λέι-απ αφού πάσαρε στον Λεσόρ. Σε όλα τα παραπάνω, οι Μήτογλου, Γκραντ και Γκριγκόνις ήταν φανερά εκτός πνεύματος αγώνα και βοήθησαν ελάχιστα.

«Κοιμισμένος» Παναθηναϊκός για 35 λεπτά

Πάμε και στα θετικά. Σίγουρα θα πρέπει να σταθούμε στον Παπαπέτρου, ο οποίος συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο δεύτερο ματς της σειράς και ώρες-ώρες πάλευε μόνος του για να κρατήσει όρθιο τον Παναθηναϊκό (17 πόντοι με 7/9 εντός παιδιάς, 6 ριμπάουντ). Θετική και η παρουσία του Βιλντόσα, που έδωσε λύσεις με το περιφερειακό σουτ του και άλλαξε λίγο τον ρυθμό και το μομέντουμ με την ενέργειά του.

Τώρα, ο «εξάστερος» θα κληθεί να παίξει τη… μισή σεζόν του την Πέμπτη σε ένα do or die κόντρα σε μια ομάδα που σφύζει από αθλητικότητα και πάθος. Προφανώς και δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα, αλλά το σίγουρο είναι ότι οι «πράσινοι» πρέπει να μπουν πολύ πιο αγριεμένοι και… τσαντισμένοι σε σχέση με το 3ο παιχνίδι για να ισοφαρίσουν και να επαναφέρουν τη σειρά στο ΟΑΚΑ.

Υ. Γ. Ναι μπορεί να πει κάποιος ότι ο Παναθηναϊκός δεν άξιζε τη νίκη και ότι θα «έκλεβε» τη νίκη βάσει της εικόνας των δύο ομάδων, ωστόσο αυτό δεν επιτρέπει σε κανέναν διαιτητή να κάνει τόσο καθοριστικά λάθη στο φινάλε του αγώνα και να «κλέβει» με τη σειρά του τον ιδρώτα των παικτών…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x