sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα και ο Παναθηναϊκός αδίκησε τον εαυτό του…

Ο Παναθηναϊκός μπήκε για τρίτη συνεχόμενη φορά στη σειρά χωρίς συγκέντρωση, έχασε ένα ματς που μπορούσε να πάρει από τη Μακάμπι και δικαιούται να τα βάζει με τον εαυτό του.

Ένα από τα πιο γνωστά «κλισέ» στον χώρο του αθλητισμού αλλά και γενικότερα, είναι πως τα λάθη είναι χρήσιμα ως μάθημα, και πως όποιος μπορέσει να καταλάβει που έσφαλε, κάποια στιγμή θα βγει ευνοημένος.

Αυτό σίγουρα, ωστόσο, δεν ισχύει για τον Παναθηναϊκό AKTOR στη σειρά με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Και αυτό γιατί, οι «πράσινοι», για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, δεν μπήκαν με ενδυμασία «πολέμου» στο παρκέ, αλλά ίσα ίσα ξεκίνησαν το ματς χωρίς καθαρό μυαλό και κυρίως, χωρίς την αμυντική προσήλωση και τον μαχητικό χαρακτήρα που χρειάζεται σε τέτοιες συνθήκες.

Είναι χαρακτηριστικό πως το «τριφύλλι» έχει βρεθεί και στις τρεις μέχρι στιγμής αναμετρήσεις των playoffs πίσω στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο, με τη Μακάμπι να πετυχαίνει κατά μέσο όρο σε αυτό 25 πόντους. Και αν στα προηγούμενα ματς, η ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ έδινε στο «τριφύλλι» τη δυνατότητα να μένει κοντά μέσω της επίθεσής του, η αφιλόξενη Χάλα Πιονίρ με τους λίγους αλλά θορυβώδεις Ισραηλινούς ήταν άλλη ιστορία.

0

Πράγματι, οι γηπεδούχοι βρήκαν μπροστά τους έναν Παναθηναϊκό, που μπήκε στο παρκέ σαν να μην αποκόμισε τίποτα από τα δύο ματς στην Αθήνα. Ο αρνητικός στους πρώτους αγώνες Μάριους Γκριγκόνις ξεκίνησε βασικός και επέτρεψε στον Μπόνζι Κόλσον να «ζεσταθεί», με τον Αταμάν να τον αποσύρει άρον άρον μετά από 43 δευτερόλεπτα για να βάλει τον κομβικό στο τρίτο παιχνίδι Ιωάννη Παπαπέτρου.

Αντί να μπει με το «μαχαίρι στα δόντια», με οδηγό την εικόνα του στη δεύτερη αναμέτρηση του ΟΑΚΑ από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, το σύνολο του Εργκίν Αταμάν επέτρεψε από νωρίς στην Ισραηλινή ομάδα να βρει ρυθμό και να πάει στο γρήγορο τέμπο λιγοστών επαφών που της αρέσει. Ο Λορέντζο Μπράουν ένιωσε άνετα και μοίρασε κατάλληλα το παιχνίδι, ενώ η ρακέτα του Παναθηναϊκού AKTOR έκανε τον Τζος Νίμπο να θυμίσει... Σακίλ Ο' Νιλ, με τον Τούρκο τεχνικό να επιστρατεύει μέχρι και τον παραγκωνισμένο Μπαλτσερόφσκι προσπαθώντας απεγνωσμένα να βρει λύσεις.

Παναθηναϊκός AKTOR: Το πάθημα δεν έγινε μάθημα και αδίκησε τον εαυτό του

Τα νούμερα είναι χαρακτηριστικά, καθώς οι Ισραηλινοί είχαν 23 ασίστ για 7 λάθη (μόλις 2 λάθη στο ημίχρονο), κάτι που δείχνει με πόση άνεση μπόρεσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, κόντρα σε μία άμυνα των «πρασίνων» η οποία βρήκε τη... χειρότερη στιγμή να επιβεβαιώσει τα όσα λέγονταν στην αρχή της σεζόν, σχετικά με το πόσες δυνατότητες έχει αυτό το σύνολο να κρατήσει τα «μπόσικα» στα μετόπισθεν.

Μέσα σε όλα αυτά, η επίθεση του Παναθηναϊκού AKTOR δεν λειτούργησε εξίσου καλά με τα πρώτα παιχνίδια, κάτι που είναι λογικό καθώς η ψυχολογία που δίνει το ΟΑΚΑ είναι ασύγκριτη με αυτή εκτός έδρας, ακόμη και σε ημι-ουδέτερο γήπεδο. Ο Κώστας Σλούκας, που έδωσε ψυχή και σώμα στο προηγούμενο ματς, έμεινε άποντος, ενώ ο Κέντρικ Ναν μπορεί να έγραψε 25 πόντους, όμως ήταν άστοχος με 9/21 εντός πεδιάς και η έλλειψη συγκέντρωσης που έδειξε στην αρχή ήταν καθοριστική στο διάστημα που ξέφυγε η Μακάμπι.

Παναθηναϊκός AKTOR: Το πάθημα δεν έγινε μάθημα και αδίκησε τον εαυτό του

Όλα τα παραπάνω, ωστόσο, γίνονται ακόμη πιο... εξοργιστικά, αν αναλογιστεί κανείς ότι με μερικά λεπτά καλής άμυνας και συγκέντρωσης στην επίθεση, το «τριφύλλι» ξαναμπήκε στο παιχνίδι και κόντεψε κιόλας να το κερδίσει. Με τον κανονικό Κέντρικ Ναν να εμφανίζεται για πρώτη φορά στη σειρά, ο «εξάστερος» έκανε καταπληκτικό κλείσιμο στο ματς και κατόρθωσε να ισοφαρίσει σε 83-83 στο καλό του διάστημα. Οι λεπτομέρειες έκριναν το τελικό αποτέλεσμα, όμως το γεγονός πως οι φίλοι του Παναθηναϊκού AKTOR έκλεισαν με «αχ» ένα ματς στο οποίο η ομάδα του Αταμάν δεν εμφανίστηκε στο παρκέ παρά στο τέταρτο δεκάλεπτο, αναδεικνύει πόσο η τελευταία αδίκησε τον εαυτό της.

Πλέον, απομένει ένα ματς-τελικός για τον Παναθηναϊκό AKTOR, όπου θα κληθεί να τα κάνει... όλα τέλεια έτσι ώστε να σώσει τη σειρά και να την επαναφέρει «σπίτι» του. Η ήττα του Βελιγραδίου, με τον τρόπο που ήρθε, αποτελεί μεγάλο ψυχολογικό βάρος, όμως έχει και διαφορετική ανάγνωση. Οι «πράσινοι» έχουν δείξει με κάθε τρόπο στην πορεία της σειράς ότι μπορούν και δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, καθώς οι δύο ήττες τους ήρθαν σε αναμετρήσεις που θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει, ενώ η νίκη τους ήταν εμφατική. Θα χρειαστεί, όμως, για μία φορά στα playoffs, το «τριφύλλι» να δείξει πως έμαθε από τα λάθη του...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x