Stoiximan Super League

Πλαγίως για Ντελγκάδο

Εναλλακτικούς τρόπους για να αποκτήσει τον Σέζαρ Ντελγκάδο αναζητεί ο Ολυμπιακός. Ηγεμονικό συμβόλαιο σκέφτονται να προτείνουν από τώρα για το καλοκαίρι στον Αργεντινό άσο οι «ερυθρόλευκοι», εξασφαλίζοντας τις υπηρεσίες του, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν την Κρουζ Αζούλ και τον μάνατζέρ του. «Η ομάδα που θα κάνει πρώτη το ενδιαφέρον της πράξη και θα μας ικανοποιήσει οικονομικά, θα έχει και τον πρώτο λόγο», δήλωσε ο πρόεδρος του μεξικανικού συλλόγου. Στασιμότητα στις υποθέσεις Κρζίνοβεκ και Ντομοφτσίσκι. Νέα θλάση ο Ντομί, έξω για τρεις εβδομάδες. Περίπου 8.000 φίλοι του Ολυμπιακού στο πλευρό της ομάδας για το ματς της Τετάρτης στο «Ολίμπικο». «Δεν θα σημάνει καταστροφή πιθανή ισοπαλία με Λάτσιο» στο uefa magazine ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Εναλλακτικούς τρόπους για να αποκτήσει τον Σέζαρ Ντελγκάδο αναζητεί ο Ολυμπιακός. Ηγεμονικό συμβόλαιο σκέφτονται να προτείνουν από τώρα για το καλοκαίρι στον Αργεντινό άσο οι «ερυθρόλευκοι», εξασφαλίζοντας τις υπηρεσίες του, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν την Κρουζ Αζούλ και τον μάνατζέρ του. «Η ομάδα που θα κάνει πρώτη το ενδιαφέρον της πράξη και θα μας ικανοποιήσει οικονομικά, θα έχει και τον πρώτο λόγο», δήλωσε ο πρόεδρος του μεξικανικού συλλόγου. Στασιμότητα στις υποθέσεις Κρζίνοβεκ και Ντομοφτσίσκι. Νέα θλάση ο Ντομί, έξω για τρεις εβδομάδες. Περίπου 8.000 φίλοι του Ολυμπιακού στο πλευρό της ομάδας για το ματς της Τετάρτης στο «Ολίμπικο». «Δεν θα σημάνει καταστροφή πιθανή ισοπαλία με Λάτσιο» δήλωσε στο uefa magazine ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Ο άλλος δρόμος για Ντελγκάδο

Η περίπτωση του Σέζαρ Ντελγκάδο εξακολουθεί να απασχολεί έντονα τον Ολυμπιακό, αλλά το υψηλό κόστος παραμένει, σύμφωνα με τη διοίκηση της ομάδας, το μεγάλο εμπόδιο για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Μπορεί οι άνθρωποι της Κρουζ Αζούλ να τονίζουν πως ο «Τσελίτο» παραχωρείται με τρία εκατ. ευρώ, αλλά αν προστεθούν οι απαιτήσεις του μάνατζέρ του, που φτάνουν το ένα εκατομμύριο ευρώ (!), καθώς και οι απολαβές του παίκτη, το ποσό εκτοξεύεται και μπορεί να ανέβει ακόμη περισσότερο αν επισημοποιήσουν το ενδιαφέρον τους για τον παίκτη κι άλλες ομάδες (Λιόν, Εσπανιόλ).

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν εγκαταλείψει την υπόθεση και αναζητούν άλλο τρόπο για να αποκτήσουν τον Αργεντινό φορ. Ο τελευταίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και μπορεί με την είσοδο του νέου έτους να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με ομάδα της αρεσκείας του (έχει το δικαίωμα να προ-συμφωνήσει με άλλη ομάδα έξι μήνες πριν τη λήξη του συμβολαίου του). Οι πρωταθλητές θεωρούν πως μπορούν να πείσουν τον παίκτη να συμφωνήσει μαζί τους εν όψει Ιουνίου προσφέροντάς του συμβόλαιο που θα του αποφέρει δύο εκατ. ευρώ ετησίως, τη στιγμή που αμείβεται από την Κρουζ Αζούλ με λιγότερο από ένα εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του μεξικανικού συλλόγου, Γκιγέρμο Άλβαρεζ, σε συνέντευξή του στο μηνιαίο περιοδικό «Red Believers», απηύθυνε ουσιαστικά κάλεσμα στους ανθρώπους του Ολυμπιακού να κινηθούν γρήγορα για την απόκτηση του Ντελγκάδο γιατί, όπως υποστηρίζει, «η ομάδα που θα κάνει πρώτη το ενδιαφέρον της πράξη και θα μας ικανοποιήσει οικονομικά, θα έχει και τον πρώτο λόγο». Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης στο περιοδικό που κυκλοφορεί σήμερα:

• Κύριε Άλβαρεζ, είστε διατεθειμένος να πουλήσετε τον Ντελγκάδο;

«Κοιτάξτε, ο "Τσελίτο" είναι ένας πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής, παγκόσμιας κλάσης, και είμαι ευτυχής που τον έχουμε στην Κρουζ Αζούλ. Φυσικά και δεν θέλω να φύγει από την ομάδα μας, όμως, αν ο παίκτης αποφασίσει να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη, το σωματείο μας, σεβόμενο τη μεγάλη προσφορά του, δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στην καριέρα του. Αρκεί, βέβαια, να ικανοποιηθεί οικονομικά…».

• Η πρόταση του Ολυμπιακού δεν σας ικανοποίησε οικονομικά, γι’ αυτό και δεν έγινε η μεταγραφή το καλοκαίρι;

«Η πρόταση του Ολυμπιακού έφτασε όταν το πρωτάθλημα είχε αρχίσει στο Μεξικό, οπότε δεν θα μπορούσε να προχωρήσει…».

• Ήταν καλή η πρόταση του Ολυμπιακού;

«Ήταν μία από τις υπολογίσιμες προτάσεις που έφθασαν».

• Για τι ποσό μιλάμε; Είναι αληθές ότι πρόκειται για πέντε εκατομμύρια ευρώ;

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για χρήματα. Πάντως, κάπου εκεί είναι το ποσό που χρειάζεται».

• Αυτό σημαίνει ότι τον Δεκέμβρη ο Ολυμπιακός έχει πολλές πιθανότητες να αποκτήσει τον «Τσελίτο»;

«Τον Δεκέμβριο δεν ξέρω τι θα γίνει, μια και σημαντικές ομάδες τον διεκδικούν, μία εκ των οποίων ισπανική, και ήδη ο μάνατζέρ του κάνει προσπάθειες το ενδιαφέρον αυτό να γίνει επίσημο. Φυσικά, η ομάδα που θα κάνει πρώτη το ενδιαφέρον της πράξη και θα μας ικανοποιήσει οικονομικά, θα έχει και τον πρώτο λόγο σε περίπτωση παραχώρησης του παίκτη».

Στασιμότητα με Κρζίνοβεκ και Ντομοφτσίσκι

Ουδέν νεότερο από τα άλλα μεταγραφικά μέτωπα του Ολυμπιακού. Στασιμότητα υπάρχει τόσο στην υπόθεση του Γιάτσεκ Κρζίνοβεκ, όσο και σε αυτή του Βαλερί Ντομοφτσίσκι. Η πρώτη πάντως είναι σαφώς πιο προσιτή από τη δεύτερη.

Ο προπονητής της Βόλφσμπουργκ, Φέλιξ Μάγκατ, εξήρε τον Πολωνό αριστερό χαφ, επειδή όταν ενημερώθηκε πως δεν θα αγωνιζόταν με την εθνική του ομάδα απέναντι στη Σερβία, ζήτησε να επιστρέψει στη Γερμανία. «Η ομάδα μας έχει πολλούς διεθνείς παίκτες και γι’ αυτό είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο Γιάτσεκ επέστρεψε νωρίτερα από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Μάγκατ. Ο 31χρονος άσος δεν έκανε κουβέντα για μεταγραφή: «Ο ομοσπονδιακός προπονητής μου δεν μπορούσε να με βεβαιώσει πως θα παίξω στο τελευταίο προκριματικό παιχνίδι της χώρας μου, γι' αυτό ζήτησα να γυρίσω πρόωρα στην ομάδα μου, με σκοπό να παλέψω για να κερδίσω μια θέση στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν».

Τρεις εβδομάδες εκτός ο Ντομί

Πριν καλά-καλά επανέλθει στη δράση, ο Ντιντιέ Ντομί τίθεται εκ νέου νοκ άουτ. Η μαγνητική τομογραφία επιβεβαίωσε τις δυσοίωνες πρώτες εκτιμήσεις για την υποτροπή που υπέστη στον τετρακέφαλο. Ο Γάλλος μπακ έχει υποστεί θλάση τετρακέφαλου και θα μείνει εκτός γηπέδων για τρεις εβδομάδες. Αυτό σημαίνει πως θα χάσει τους αγώνες με Βέροια (24/11), Λάτσιο (28/11), Ατρόμητο (2/12), Διαγόρα Ρόδου (5/12), Λεβαδειακό (8/12) και Βέρντερ Βρέμης (11/12), ενώ θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το ντέρμπι με την ΑΕΚ στις 16 Δεκεμβρίου. Δεδομένου και του ότι ο Ραούλ Μπράβο θα λείψει από το ματς με τη Βέροια και είναι εξαιρετικά αμφίβολος και για αυτό κόντρα στη Λάτσιο, όλα δείχνουν πως ο Τάσος Πάντος θα αναλάβει το αριστερό άκρο της άμυνας των «ερυθρολεύκων».

Στις δοκιμές για την αυριανή ενδεκάδα ο προπονητής των πρωταθλητών δοκίμασε σε σχήμα 4-4-2 την ακόλουθη ενδεκάδα: Νικοπολίδης, Άντζας, Ζεβλάκοφ (αμυντικό δίδυμο), Τοροσίδης (δεξί μπακ), Πάντος (αριστερό μπακ), Λεντέσμα, Στολτίδης (αμυντικά χαφ), Γκαλέτι (δεξί χαφ), Τζόρτζεβιτς (αριστερό χαφ), Κοβάσεβιτς και Λούα Λούα (επιθετικό δίδυμο).

Την ανάγκη της κατάκτησης των τριών βαθμών απέναντι στη Βέροια επισήμανε στους παίκτες του ο Τάκης Λεμονής, αφού η βαθμολογική θέση του Ολυμπιακού δεν δίνει περιθώρια για νέες απώλειες. «Βλέπουμε τον βαθμολογικό πίνακα και κανένας από εμάς δεν μπορεί να σκέφτεται ότι είμαστε σε αυτή τη θέση. Δεν είναι ποτέ δυνατόν ο Ολυμπιακός να βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Αυτό είναι το παιχνίδι που μας ενδιαφέρει τώρα και μετά έχουμε χρόνο για να σκεφτούμε τη Λάτσιο», τόνισε ο 47χρονος προπονητής.

*Απορρίφθηκε από τον Ολυμπιακό το αίτημα του Μάρκο Νε να πάρει άδεια έξι εβδομάδων, προκειμένου να μεταβεί στο Βέλγιο και να κάνει θεραπεία υπό τις οδηγίες προσωπικού του γιατρού. Όλα δείχνουν πως ο Ιβοριανός μέσος διανύει τις τελευταίες του ημέρες στο δυναμικό των «ερυθρολεύκων», αφού θεωρείται θέμα χρόνου να κληθεί να λύσει το συμβόλαιό του.

Πανστρατιά για Ρώμη!

Περίπου 8.000 φιλάθλους θα έχει στο πλευρό του ο Ολυμπιακός στην καθοριστική αναμέτρηση με τη Λάτσιο, για το Champions League, την Τετάρτη στο «Ολίμπικο». Μετά τη χθεσινή συνάντηση στη Ρώμη των εκπροσώπων του Ολυμπιακού (Γιάννης Μώραλης, Γιάννης Τσιρώνης, Γιώργος Σπυρόπουλος και Βαγγέλης Μεσσάρης) με εκπροσώπους της Λάτσιο (τον γενικό γραμματέα Περικέτι και τον υπεύθυνο διοργάνωσης αγώνων Κρανιότι), της τοπικής αστυνομίας και του Ολυμπιακού Σταδίου της ιταλικής πρωτεύουσας, έγινε γνωστό ότι οι «ερυθρόλευκοι» εξασφάλισαν 550 επιπλέον εισιτήρια και ο συνολικός αριθμός τους έφτασε τα 5.900. Αν στον αριθμό αυτό προστεθούν όσα εισιτήρια έχουν αγοράσει Έλληνες σε θύρες των Ιταλών (πάνω 1.500) φτάνουμε στον αριθμό των 8.000!

Αποφασίστηκε ότι για τους Έλληνες φίλαθλους που θα ταξιδέψουν με πλοία στην Ιταλία, θα υπάρξει συγκεκριμένο ραντεβού έξω από τη Ρώμη. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα έχει 60 δικούς της συνοδούς, προκειμένου να κατευθύνουν τους φιλάθλους της ομάδας και μετά το τέλος του αγώνα οι οπαδοί των φιλοξενουμένων θα παραμείνουν στις κερκίδες, προκειμένου να γίνει με ομαλό τρόπο η αποχώρησή τους από το γήπεδο.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x