Stoiximan Super League

Προβάρει άμυνα ντέρμπι

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο που θα αγωνιστεί στα δύο συνεχόμενα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα δοκιμάσει στον κυριακάτικο αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς ο Ζοσέ Πεσέιρο. Ο Γιόσου Σαριέγκι θα είναι ο παρτενέρ του Γιάννη Γκούμα στα στόπερ, αφού ο Νασίφ Μόρις θα ενσωματωθεί την ερχόμενη εβδομάδα με την εθνική Νοτίου Αφρικής για το Κόπα Άφρικα και θα λείψει μέχρι τα τέλη του μήνα. Επιστροφή στον ρόμβο φέρεται να επιλέγει για τη μεσαία γραμμή ο Πορτογάλος τεχνικός και θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν οι Ίβανσιtς και Εντόι. στην Έμπολι ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, που αναφέρει πως ο Έλληνας φορ κοστολογείται στα δύο εκατ. ευρώ από το «τριφύλλι». Δεν τελείωσε το θέμα του Γκαλίτσιου, κάτι που επιβεβαίωσε και η διοίκηση της Λάρισας. Αποθέωση για Σαλπιγγίδη-Νίνη στην εκδήλωση που διοργάνωσε το «Παναθηναϊκό Τριφύλλι».

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο που θα αγωνιστεί στα δύο συνεχόμενα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα δοκιμάσει στον κυριακάτικο αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς ο Ζοσέ Πεσέιρο. Ο Γιόσου Σαριέγκι θα είναι ο παρτενέρ του Γιάννη Γκούμα στα στόπερ, αφού ο Νασίφ Μόρις θα ενσωματωθεί την ερχόμενη εβδομάδα με την εθνική Νοτίου Αφρικής για το Κόπα Άφρικα και θα λείψει μέχρι τα τέλη του μήνα. Επιστροφή στον ρόμβο φέρεται να επιλέγει για τη μεσαία γραμμή ο Πορτογάλος τεχνικός και θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν οι Ίβανσιtς και Εντόι. Θέλει Μάντζιο στην Έμπολι ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, που αναφέρει πως ο Έλληνας φορ κοστολογείται στα δύο εκατ. ευρώ από το «τριφύλλι». Δεν τελείωσε το θέμα του Γκαλίτσιου, κάτι που επιβεβαίωσε και η διοίκηση της Λάρισας. Αποθέωση για Σαλπιγγίδη-Νίνη στην εκδήλωση που διοργάνωσε το «Παναθηναϊκό Τριφύλλι».

Στον πάγκο ο Μόρις

Οι υποχρεώσεις του Νασίφ Μόρις στο Κόπα Άφρικα με τη φανέλα της Νοτίου Αφρικής και η δεδομένη απουσία του μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου ανάγκασαν τον Ζοσέ Πεσέϊρο να προχωρήσει σε αλλαγή πλάνων. Με δεδομένο ότι ο 26χρονος αμυντικός θα απουσιάσει από τα δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Πορτογάλος τεχνικός προετοιμάζει το έδαφος και στο κυριακάτικο παιχνίδι θα ξεκινήσει στο κέντρο της άμυνας ο Σαριέγκι, στο πλάι του Γιάννη Γκούμα: «Νασίφ, την Κυριακή δεν θα παίξεις. Θα φύγεις την άλλη εβδομάδα και την Κυριακή θέλω να βάλω τα παιδιά που θα παίξουν και στο ντέρμπι», είπε μεταξύ άλλων στον Μόρις ο Ζοσέ Πεσέιρο.

Επιστροφή στον ρόμβο

Εκτός από την αλλαγή σε κάποια πρόσωπα, ο Ζοσέ Πεσέιρο φέρεται διατεθειμένος να αλλάξει κόντρα στην Καλαμαριά το σύστημα της ομάδας στη μεσαία γραμμή και να επαναφέρει τον ρόμβο, κάτι που έκανε στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Σημαντικές πιθανότητες για να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα έχει ο Αντρέας Ίβανσιτς, ενώ με δεδομένη την απουσία του Παπαδόπουλου(εκτίει ποινή καρτών) πιθανότερος παρτενέρ του Σαλπιγγίδη θα είναι ο Νταμέ Εντόι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σωτήρης Νίνης αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και αν δεν γίνει η έκπληξη να ξεκινήσει, θα αγωνιστεί σίγουρα στο 2ο ημίχρονο. Παράλληλα, στον πάγκο αναμένεται να είναι και ο Έκι Γκονζάλες και ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα, ίσως παίξει για λίγα λεπτά.

Αποθέωση για Σαλπιγγίδη-Νίνη

Στο πολυκατάστημα «The Mall», όπου γιόρτασε το «Παναθηναϊκό Τριφύλλι» τα 100 τεύχη του, βρέθηκαν χθες οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Σωτήρης Νίνης. Οι δύο άσοι της ομάδας γνώρισαν την αποθέωση από περίπου 1000 οπαδούς του «τριφυλλιού», οι οποίοι ζήτησαν νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό.

Σαλπιγγίδης: «Πρώτα να ευχηθώ σε όλον τον κόσμο καλή χρονιά με υγεία και να είναι όλοι ευτυχισμένοι. Οσο για τον Παναθηναϊκό, είναι μια σημαδιακή χρονιά και θέλουμε να την ολοκληρώσουμε με επιτυχία. Που σημαίνει τίτλους».


Νίνης: «Παναθηναϊκός σημαίνει μια τεράστια ευρωπαϊκή ομάδα. Όσο για το γκολ που ονειρεύομαι να πετύχω, είναι («πες το, πες το, με τον Ολυμπιακό», φώναζε ο κόσμος) το γκολ με το οποίο θα νικήσει η ομάδα μου στους επόμενους αγώνες».

Δεν τελείωσε του Γκαλίτσιου

Μπορεί η κατάσταση με την περίπτωση του Γκαλίτσιου να έχει μπερδευτεί και ο Ολυμπιακός να είναι φαβορί για την απόκτησή του, ωστόσο στον Παναθηναϊκό δεν έχουν παραιτηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Λάρισα, οι «πράσινοι» σε ανοιχτή γραμμή με τον παίκτη αλλά και τον πατέρα του, πιέζουν για την άμεση μετακίνησή του στην Παιανία και όχι το καλοκαίρι όπως πρότεινε ο Ολυμπιακός. Άλλωστε, χθες ο γενικός διευθυντής της ΑΕΛ ξεκαθάρισε ότι ο 21χρονος αμυντικός δεν έχει υπογράψει πουθενά και η μοναδική γραπτή πρόταση είναι από το εξωτερικό(συγκεκριμένα από την Ντιναμό Κιέβου με μεσολαβητή τον Σέλουκ). Ένας ακόμη άνθρωπος που εμπλέκεται στην υπόθεση είναι ο παλαίμαχος παίκτης του Παναθηναϊκού και της Λάρισας, Νίκος Πατσιαβούρας, που είναι νονός του ταλαντούχου μπακ. Πάντως, ο Γκαλίτσιος φέρεται να έχει αποφασίσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και θα τον γνωστοποιήσει τις επόμενες μέρες.

Συνεχίζεται η αναζήτηση

Στα υπόλοιπα μεταγραφικά ζητήματα, πρώτος στόχος παραμένει ο Μανούτσο, αλλά η περίπτωσή του θα ξεκαθαρίσει στα τέλη του μήνα. Παράλληλα, θα πρέπει να λυθεί το συμβόλαιο του Ενακαρίρε, ώστε να αδειάσει μία θέση. Σε ό,τι αφορά τις φήμες των τελευταίων ημερών για τον 28χρονο επιθετικό, Φλάβιο Αρμάντο, ο τεχνικός διευθυντής της Αλ Αχλί δήλωσε χθες στη «SportDay»: «Σε καμία περίπτωση δεν λάβαμε πρόταση ούτε κι έχουμε την παραμικρή επαφή με τον Παναθηναϊκό. Αυτή τη στιγμή ο Φλάβιο είναι ο καλύτερος παίκτης μας, ωστόσο είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε την παραχώρησή του μόνο αν δεχτούμε μια προσφορά που να μας ικανοποιεί». Στα υπόψιν των «πρασίνων» βρίσκονται οι Μάκος και Πετρόπουλος.

Βαγγέλης Νερατζιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x