Stoiximan Super League

Αφιερωμένο στον Βρύζα…

Με τον καλύτερο τρόπο αποχαιρέτησε τους αγωνιστικούς χώρους ο Ζήσης Βρύζας. Οι συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ, νίκησαν 1-0 την Λάρισα, γράφοντας έναν ονειρεμένο επίλογο στη ποδοσφαιρική καριέρα του Έλληνα επιθετικού. Το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του Σάντος σημείωσε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στο 15’. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Φωτάκη.

Με τον καλύτερο τρόπο αποχαιρέτησε τους αγωνιστικούς χώρους ο Ζήσης Βρύζας. Οι συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ, νίκησαν 1-0 την Λάρισα, γράφοντας έναν ονειρεμένο επίλογο στη ποδοσφαιρική καριέρα του Έλληνα επιθετικού. Το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του Σάντος σημείωσε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στο 15’. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Φωτάκη.

Το ματς

Λίγοι φίλαθλοι θα θυμούνται το σημερινό πρώτο ημίχρονο στο γήπεδο της Τούμπας. ΠΑΟΚ και Λάρισα δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να παρουσιάσουν ελκυστικό θέαμα, απογοητεύοντας τους λάτρεις της στρογγυλής θεάς…

Το πρώτο δεκάλεπτο δεν παρουσίασε κάτι το ιδιαίτερο. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βρουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο, με τον «Δικέφαλο» να μπαίνει γρηγορότερα στο …νόημα της αναμέτρησης. Μάλιστα, σε μία φάση που δεν «μύριζε» γκολ, ο Κώτσιος έκανε λάθος στο κέντρο της άμυνας, ο Χριστοδουλόπουλος επωφελήθηκε της φάσης, πήρε τη μπάλα πέρασε και τον Κοτσόλη και προ κενής εστίας άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Στη συνέχεια, με εντολές του ο τεχνικός των «βυσσινί», Γιώργος Δώνης θέλησε να αφυπνίσει τους παίκτες του που με συνεχείς εντολές επιδίωξε να αντιστρέψει την άσχημη εικόνα. Πράγματι, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν το πρέσινγκ ψηλά, πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και αν ήταν πιο τυχεροί στις φάσεις με τους Μπακαγιόκο και Φωτάκη, θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ, δεν κατάφερνε να αναπτυχθεί με ορθολογικό τρόπο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Κοτσόλη, με εξαίρεση το απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου που ο Έλληνας πορτιέρο έστειλε τη μπάλα με δυσκολία κόρνερ (31’).

Το τελευταίο τέταρτο βρήκε την ΑΕΛ να έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, αλλά η έλλειψη φαντασίας και καθαρού μυαλού στην τελική πάσα δεν απέφερε το πολυπόθητο, για την ίδια, γκολ. Τα σφύριγμα του διαιτητή Κουκουλάκη έστειλε τον ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια προηγούμενο με 1-0.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του «δικέφαλου» μπήκαν και δυνατά στο χόρτο του γηπέδου της Τούμπας. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, είχαν ένα «εκρηκτικό» 20λεπτο (45-65’) και έφτασαν πολύ κοντά στο να καθαρίσουν την υπόθεση- νίκη.

Το παιχνίδι των γηπεδούχων μεταφέρθηκε στα άκρα και στον μέχρι πρότινος, αρνητικό Γεωργιάδη. Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν διαδρόμους από τις πτέρυγες και με επελάσεις των Γ.Χ και Λάκη, ταλαιπώρησαν την αντίπαλη άμυνα. Οι στημένες μπάλες σε καλές θέσεις, δεν έλειπαν και ως εκ τούτου οι φάσεις.. Μια κεφαλιά του Γεωργιάδη και μία του σκόρερ της αναμέτρησης δεν βρήκαν στόχο και το σκορ παρέμενε σε αυτό το εύθραυστο 1-0.

Στα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι βλέποντας πως τα περιθώρια είχαν αρχίσει να στενεύουν προέβησαν σε σκληρά μαρκαρίσματα. Ένα εξ αυτών ανάγκασε τον διαιτητή Κουκουλάκη να υποδείξει την κόκκινη κάρτα στον Φωτάκη, που ανέκοψε επικίνδυνα τον Χριστοδουλόπουλο.

Η μεγάλη στιγμή του αγώνα, όμως, καταγράφηκε στο 82’. Συγκεκριμένα, ο Βρύζας πάτησε για τελευταία φορά τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, περνώντας στη θέση του Χριστοδουλόπουλου. Ο Έλληνας επιθετικός, που από αύριο αναλαμβάνει χρέη τεχνικού διευθυντή, αποθεώθηκε από τους οπαδούς της ομάδας που φώναζαν ρυθμικά το όνομα του. Τα τελευταία λεπτά αποδείχθηκαν διαδικαστικά, με το σκορ να παραμένει ως είχε και τον ΠΑΟΚ να παίρνει μία σπουδαία νίκη.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Σάντος): Φερνάντες, Σνάουτσνερ, Μπαλάφας, Μπαϊάνο, Μελίσσης, Κνολ, Χαραλάμπους, Χριστοδουλόπουλος, Γεωργιάδης, Σάλμον, Λάκης

ΛΑΡΙΣΑ (Δώνης): Κοτσόλης, Νταμπίζας, Βενετίδης, Γκαλίτσιος, Αλεξάνδρου, Κυριακίδης, Φωτάκης, Καλαντζής, Μπακαγιόκο, Σαρμιέντο, Κώτσιος

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x