Stoiximan Super League

«Φονέας» των «γιγάντων»

Ο Αστέρας Τρίπολης ανήμερα των Φώτων, «έλαμψε», σημειώνοντας πολύ μεγάλη νίκη, απέναντι στην ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα της Αρκαδίας, μετά τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, επικράτησε και του «δικέφαλου» 2-1. Ο Φιλόμενο στο 51ο λεπτό και ο Ζεάν στο 68’ πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων, ενώ για την «Ένωση» μείωσε ο Μπλάνκο στο 77’ που έφτασε τα 9 τέρματα στο πρωτάθλημα. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα φέρνει τους «κιτρινόμαυρους» στην τρίτη θέση και τον Αστέρα στην τέταρτη. " του www.sport-fm.gr τους παίκτες των δυο ομάδων.

Ο Αστέρας Τρίπολης ανήμερα των Φώτων, «έλαμψε», σημειώνοντας πολύ μεγάλη νίκη, απέναντι στην ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα της Αρκαδίας, μετά τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, επικράτησε και του «δικέφαλου» 2-1. Ο Φιλόμενο στο 51ο λεπτό και ο Ζεάν στο 68’ πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων, ενώ για την «Ένωση» μείωσε ο Μπλάνκο στο 77’ που έφτασε τα 9 τέρματα στο πρωτάθλημα. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα φέρνει τους «κιτρινόμαυρους» στην τρίτη θέση και τον Αστέρα στην τέταρτη. Παράπονα για τη διατησία από την ΑΕΚ. Δείτε στο "μικροσκόπιο" του www.sport-fm.gr τους παίκτες των δυο ομάδων.

Το ματς

Με αρκετό άγχος μπήκαν οι δυο ομάδες στον αγωνιστικό χώρου του γηπέδου της Τρίπολης. Αυτό φάνηκε από τα πολλά λάθη στα οποία υπέπεσαν, καθώς και στον κακό ρυθμό. Φάσεις δύσκολα δημιουργούνταν και μοναδική καλή στιγμή, ήταν μια κεφαλιά του Δέλλα μετά από φάουλ του Ριβάλντο, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Το σκηνικό άλλαξε άρδην, με τους παίκτες της ΑΕΚ να ανεβάζουν ρυθμούς και να φτάνουν με αξιώσεις στα καρέ του Αμπάρη.

Ο «δικέφαλος» έδειχνε να πατάει καλύτερα, προσπαθώντας να ανοίξει το σκορ. Είχε κάποιες μικροευκαιρίες να το κάνει στο διάστημα 10-20’, αλλά δεν τα κατάφερε. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Αστέρας πήρε τον έλεγχο του κέντρο, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Ζαιρί ήταν αυτός που πήρε όπως ήταν αναμενόμενο πολλές προσπάθειες και με κάποια σουτ, προσπάθησε να απειλήσει τον Μορέτο.

Η «Ένωση» είχε εγκλωβιστεί στην καλή αμυντική λειτουργία των Αρκάδων, χάνοντας πολύ εύκολα τη μπάλα. Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, ο ρυθμός ανέβηκε και από τις δυο ομάδες, χωρίς όμως αυτό να επιφέρει αλλαγή στην εικόνα του ματς, το οποίο ήταν ισορροπημένο. Χωρίς τέρματα πήγαν οι 22 ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο που ήταν μοιρασμένο.

Ιδανικά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Αστέρα Τρίπολης. Στο 51ο λεπτό, ο Φιλόμενο απέφυγε τον Ζεράλντο Άλβες έκανε το σουτ, έξω από τη μεγάλη περιοχή και μετά από κακή εκτίμηση του Μορέτο, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, με αποτέλεσμα να γίνει το 1-0. Ο Αργεντινός έφτασε τα 8 τέρματα στο πρωτάθλημα. Αυτή η εξέλιξη εκνεύρισε τον Λορένσο Σέρα Φερέρ που έβλεπε τους παίκτες του να μην μπορούν να αντιδράσουν και να βγάλουν το παιχνίδι τους.

Ο Ισπανός τεχνικός αποφάσισε να κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις στον τρόπο παράταξης της ομάδας του. Πέρασε στο ματς Λαγό και Μπλάνκο στη θέση των Αρουαμπαρένα και Τόζερ, αντιστοίχως. Στο 64ο λεπτό, ο Σέζαρ βρέθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής μετά από πάσα του Ριβάλντο, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν καλό, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα. Και όπως γίνεται πολλές φορές στο ποδόσφαιρο η μπάλα τιμωρεί.

Στο 68’ ο Ζεάν Κάρλος έφυγε ταχύτατα από τα αριστερά, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με δυνατό σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-0 για την ομάδα της Τρίπολης που πλέον είχε αποκτήσει σαφέστατο προβάδισμα για τη νίκη. Η ΑΕΚ αντέδρασε άμεσα και μείωσε στο 77ο λεπτό σε 2-1, με τέρμα του Μπλάνκο, δίνοντας νέα συγκλονιστική εξέλιξη στην αναμέτρηση.

Τεράστια ευκαιρία έχασε λίγο αργότερα ο «δικέφαλος», όταν ο Ριβάλντο έβγαλε τον Λυμπερόπουλο σε πλεονεκτική θέση με τον Αμπάρη, όπως του σουτ του διεθνή επιθετικού κόντραρε στον Λαζαρίδη την τελευταία στιγμή και κατέληξε σε κόρνερ. Η ΑΕΚ πίεσε στα εναπομείναντα λεπτά για τη λήξη, για να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας, όμως δεν τα κατάφερε, γνωρίζοντας την ήττα. Έτσι, μετά τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, και τον ΠΑΟΚ, ήταν η σειρά και των «κιτρινόμαυρων» να ηττηθούν από την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.

Δείτε το φιλμ του αγώνα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Πάουλο Κάμπος): Αμπάρης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μασάρα (90΄ Κανακούδης), Οφρυδόπουλος, Ψωμάς, Καρντόσο, Ζεάν, Μάρτινς (80΄ Λαδάκης), Ζαϊρί (60΄ Τσέζαρεκ), Φιλομένο.
ΑΕΚ (Λορένσο Σέρα Φερέρ): Μορέτο, Καφές, Ράμος, Αλβες, Δέλλας, Ριβάλντο, Μαντούκα (69΄ Μανού), Λυμπερόπουλος, Τόζερ (56΄ Μπλάνκο), Ζούλιο Σέζαρ, Αρουαμπαρένα (53΄ Λαγός).

Αλέξανδρος Κουλούρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x