Stoiximan Super League

Υπόθεση ενός τετάρτου…

Την καλύτερη απάντηση στους επικριτές της, που έσπευσαν από τον Ιανουάριο να την ξεγράψουν από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, έδωσε η ΑΕΚ. Οι παίκτες του Λορένσο Σέρα Φερέρ «έπαιξαν» όσο έπρεπε και πήραν μία εύκολη νίκη απέναντι στη Βέροια, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. «Χορταστικό» το πρώτο μέρος, που σημειώθηκαν τέσσερα τέρματα (4’ Ριβάλντο, 14’ Καφές, 18’ πέν. Μπλάνκο/ 36’ Μπικόφσκι), ενώ στο… βαρετό δεύτερο 45λεπτο ο Αργεντινός επιθετικός «κρέμασε» τον Τέρολ και ο Παυλής στις καθυστερήσεις με γκολ σε κενή εστία έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην αναμέτρηση, γράφοντας το τελικό 5-1. Με αυτό το τρίποντο η «Ένωση» πέρασε- προς το παρόν τουλάχιστον- στην κορυφή της βαθμολογίας και αναμένει το αποτέλεσμα του αυριανού (13/1) ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Θλάση ο Δέλλας

Την καλύτερη απάντηση στους επικριτές της, που έσπευσαν από τον Ιανουάριο να την ξεγράψουν από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, έδωσε η ΑΕΚ. Οι παίκτες του Λορένσο Σέρα Φερέρ «έπαιξαν» όσο έπρεπε και πήραν μία εύκολη νίκη απέναντι στη Βέροια, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. «Χορταστικό» το πρώτο μέρος, που σημειώθηκαν τέσσερα τέρματα (4’ Ριβάλντο, 14’ Καφές, 18’ πέν. Μπλάνκο/ 36’ Μπικόφσκι), ενώ στο… βαρετό δεύτερο 45λεπτο ο Αργεντινός επιθετικός «κρέμασε» τον Τέρολ και ο Παυλής στις καθυστερήσεις με γκολ σε κενή εστία έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην αναμέτρηση, γράφοντας το τελικό 5-1. Με αυτό το τρίποντο η «Ένωση» πέρασε- προς το παρόν τουλάχιστον- στην κορυφή της βαθμολογίας και αναμένει το αποτέλεσμα του αυριανού (13/1) ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Θλάση ο Δέλλας.

To ματς

Με υπογραφή «Ρίμπο»…

Η κλειστή άμυνα της Βέροιας ήταν ένα από τα στοιχεία που προβλημάτιζε τον Σέρα Φερέρ, πριν την έναρξη του αγώνα. Προς ευχαρίστηση του, όμως, οι παίκτες της ΑΕΚ κατάφεραν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου να ανοίξουν διαδρόμους και να περνούν συχνά- πυκνά τη μπάλα εντός περιοχής.

Από το πρώτο λεπτό, η «Ένωση» ήταν αυτή που είχε το πάνω «χέρι» στην αναμέτρηση και με εξαίρεση το τελευταίο τέταρτο, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι γηπεδούχοι, εμφανέστατα, πάτησαν το χόρτο του ΟΑΚΑ με σκοπό ένα γρήγορο γκολ, που θα «έλυνε» τα πόδια τους και θα σκόρπιζε χαμόγελα στους… κακόκεφους οπαδούς τους... Για την αίσια έκβαση του αγώνα φρόντισε ο Ριβάλντο..

Ο Βραζιλιάνος, στη πρώτη στημένη φάση της βραδιάς, έσπευσε να… βουλώσει τα στόματα των επικριτών του και με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 4’, έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού.

«Κιτρινόμαυρη» κυριαρχία

Σαφέστατα το γκολ του «Ρίμπο» σόκαρε τους ποδοσφαιριστές της Βέροιας που υπέπεσαν σε σωρεία λαθών στην άμυνα και σε συνδυασμό με την καλή κυκλοφορία της μπάλας του «δικέφαλου», δεν γλίτωσαν το δεύτερο τέρμα. Συγκεκριμένα, πριν προλάβουν καλά καλά να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ήρθε και ακόμη ένα γκολ, με υπογραφή και πάλι του Ριβάλντο..

Αυτή τη φορά ο Βραζιλιάνος μέσος σέρβιρε (στο δεύτερο στημένο εντός της αντίπαλης περιοχής) και ο Παντελής Καφές σκόραρε. Στο 14’, λοιπόν, ο Έλληνας άσος δέχτηκε τη μπαλιά από τον σκόρερ του πρώτου γκολ και με κεφαλιά- χωρίς πίεση- έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Ο αγώνας συνεχίστηκε, με την ΑΕΚ να ελέγχει πλήρως το ματς και επιθέσεις κυρίως από τα δεξιά- αλλά και τον άξονα- δημιούργησε αρκετές φορές κινδύνους στην εστία του Τέρολ. Ουσιαστικά, η νίκη «κλειδώθηκε» στο 18’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπλάνκο.

Ο τεχνικός της «βασίλισσας του Βορρά», Γιάννης Μαντζουράκης προσπάθησε να αφυπνίσει τους παίκτες του, που μέχρι εκείνο το σημείο έδειχναν εκτός τόπου και χρόνου. Ως ένα βαθμό τα κατάφερε, μια και για το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, ανέβηκαν ψηλά και έκαναν φάσεις στην εστία του… θεατή Μορέτο.

Η ώρα της Βέροιας

Βλέποντας την πτώση της απόδοσης των «κιτρινόμαυρών», που συμβιβάστηκαν με τη νίκη, οι παίκτες της Βέροιας ανέβασαν στροφές και με αντεπιθέσεις έγιναν απειλητικοί. Το πρέσινγκ στο χώρο του κέντρου απέδωσε «καρπούς» στο 36’ , με τον Ματσέι Μπικόφσκι να μειώνει για την ομάδα του, με προβολή ύστερα από σέντρα του Κλίνε.

Το τελευταίο δεκάλεπτο δεν έγινε κάτι το ιδιαίτερο και το σφύριγμα του διαιτητή Μαζαράκου έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 3-1.

Διαστάσεις θριάμβου…

Στην επανάληψη, οι δύο αντίπαλοι μπήκαν «μουδιασμένοι» στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που μαρτυρούν τα πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου. Αμφότερες οι ομάδες αδυνατούσαν να αναπτυχθούν ορθολογικά, μέχρι το 60’.

Σε εκείνο το σημείο «χτύπησε» για δεύτερη φορά ο Ίσμαελ Μπλάνκο, που έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και «κρέμασε» τον Τέρολ που βγήκε να τον προλάβει. Τα υπόλοιπα 30’, οι παίκτες της ΑΕΚ… πάτησαν στο υπέρ τους σκορ, έσβησαν τις «μηχανές» και έδωσαν χώρο να ανέβει ο αντίπαλος.

Η «βασίλισσα του Βορρά» ανέβηκε ψηλά και με φιλότιμες προσπάθειες προσπάθησε να μειώσει το σκορ. Μια- δυό φορές ήταν κοντά, αλλά η τελική πάσα είτε ήταν κακή, είτε ανακόπτονταν από τους αμυντικούς του «δικέφαλου». Με την συμπλήρωση των 90’, οι γηπεδούχοι πέτυχαν και πέμπτο γκολ με τον Παυλή (91’) που δεν δυσκολεύτηκε να βάλει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ. Με την ολοκλήρωση και των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα και την έκταση του σκορ και το τελικό σφύριγμα του ρέφερι βρήκε απόλυτη θριαμβεύτρια την ομάδα του Σέρα Φερέρ.

*Ο Δέλλας αποχώρησε στο πρώτο ημίχρονο με θλάση στη δεξιά γάμπα και την Κυριακή θα υποβληθεί σε υπερηχογράφημα προκειμένου να εκτιμηθεί η έκταση του τραυματισμού του.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Φερέρ): Μορέτο, Δέλλας (24’ Ενσαλίβα), Αλβες, Ράμος, Λαγός, Ζήκος, Καφές, Παπάς (65’ Μανού), Ριβάλντο Μπλάνκο, Λυμπερόπουλος (75’ Παυλής).

ΒΕΡΟΙΑ (Ματζουρακης): Τέρολ, Σαμαράς, Ντε Λάνγκε, Μπικόφσκι, Τσιμπλίδης (58’ Ζιλβάν) Κόλτζος, Κριβοκάπιτς, Γκουανταλούπε, Κλίνε (64’ Ερέρα), Στεφανίδης (64’ Μεντόζα), Πετκάκης.

Το φιλμ του αγώνα

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x