Stoiximan Super League

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός στο «μικροσκόπιο»

Σπουδαία νίκη, τόσο βαθμολογικής όσο και ψυχολογικής σημασίας, πήρε ο Παναθηναϊκός στη Τούμπα. Οι «πράσινοι» νίκησαν 1-0 τον ΠΑΟΚ με γκολ του- πολύ καλού και σήμερα- Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Αξιοσημείωτη εμφάνιση από τους Ίβανσιτς και Ν’ Ντόι. Κακοί οι περισσότεροι από τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος, με τους Γεωργιάδη και Λάκη να πιάνουν καλή απόδοση στην επανάληψη.

Σπουδαία νίκη, τόσο βαθμολογικής όσο και ψυχολογικής σημασίας, πήρε ο Παναθηναϊκός στη Τούμπα. Οι «πράσινοι» νίκησαν 1-0 τον ΠΑΟΚ με γκολ του- πολύ καλού και σήμερα- Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Αξιοσημείωτη εμφάνιση από τους Ίβανσιτς και Ν’ Ντόι. Κακοί οι περισσότεροι από τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος, με τους Γεωργιάδη και Λάκη να πιάνουν καλή απόδοση στην επανάληψη.

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος):

Φερνάντεζ: Ο αρνητικός πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ. Από λάθος του ο Ίβανσιτς πάσαρε στον Σαλπιγγίδη και ο τελευταίος άνοιξε το σκορ. Πολλά τα σκαμπανεβάσματα στη διάρκεια του ματς, μια και έκανε κακές εξόδους αλλά απέκρουσε και πολλά τετ- α-τετ των Σαλπιγγίδη και Ν’ Ντόι.

Ηλιάδης: Κακή εμφάνιση από τον νεαρό μέσο. Έπαιξε στα χαφ και δεν φάνηκε- με εξαίρεση μία κούρσα από τα δεξιά στο πρώτο ημίχρονο. Για αυτό άλλωστε αντικαταστάθηκε σχετικά νωρίς στο 58’.

Μελίσσης: Δεν ήταν καλός. Έχασε μάχες από τους Σαλπιγγίδη και Ν’ Ντόι. Έδειξε ότι δεν μπορούσε να προσφέρει σε ένα τόσο δύσκολο ματς.

Μαλεζάς: Καλές επεμβάσεις από τον σέντερ μπακ. Ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τους αντίπαλους αμυντικούς, αλλά σε δύο φάσεις έβαλε σωτήρια τα πόδια του ανακόπτοντας τις επιθέσεις των «πρασίνων».

Σνάουτσνερ: Κακός ο ακραίος μπακ του ΠΑΟΚ. Έχασε αρκετές φορές τον Ίβανσιτς, που ήταν σε καλή μέρα.

Λάκης: Μαζί με τον Γεωργιάδη έπαιξε σχετικά καλά μόνο στο δεύτερο 45λεπτο. Ειδικά την περίοδο που η ομάδα πίεζε η μπάλα περνούσε συνεχώς από τα πόδια του, χωρίς αποτέλεσμα.

Κωνσταντινίδης: Για όση ώρα αγωνίστηκε είχε πάθος. Έτρεξε, μάρκαρε πολύ αλλά τα λάθη στις μεταβιβάσεις δεν έλειπαν. Στην επανάληψη έδειξε ότι κουράστηκε και για αυτό το λόγο αντικαταστάθηκε στο 58’.

Μπαϊάνο: Με δύο λέξεις πολύ κακός. Πολλά λάθη από τον μέσο του ΠΑΟΚ, που δεν βοήθησε στο κέντρο. Αγωνίστηκε περισσότερο ως αμυντικό χαφ και δεν μπόρεσε να ανακόψει τους αντίπαλους που κατέβαιναν στην επίθεση.

Γεωργιάδης: Ξύπνησε στο δεύτερο ημίχρονο. Έκανε κάποιες καλές επελάσεις και έβγαλε την ομάδα του με αξιώσεις στην κόντρα. Όσον αφορά στο α’ μέρος δεν κατάφερε να βοηθήσει ουσιαστικά.

Σάλμον: Στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε. Στην επανάληψη χάθηκε από το.. γήπεδο και ως εκ τούτου δεν βοήθησε.

Χριστοδουλόπουλος: Καλή εμφάνιση από τον νεαρό. Έδωσε ουκ ολίγες μάχες, αλλά δεν είχε στηρίγματα.

Αλλαγές:

Γκονζάλες: Μπήκε στο 85΄και δεν μπορεί να κριθεί.

Χαραλάμπους: Αρκέστηκε περισσότερο στα αμυντικά του καθήκοντα. Δεν κατάφερε να ανέβει ψηλότερα, μια και στο τελευταίο τέταρτο ο Παναθηναϊκός ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις.

Ίλιεφ: Έδωσε επιθετική πνοή στην ομάδα του. Ζήτησε μπάλες και στο δεκάλεπτο που ο ΠΑΟΚ πίεζε ήταν κίνδυνος- θάνατος για τους αμυντικούς του Πεσέιρο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζοσέ Πεσέιρο):

Γκαλίνοβιτς: Πολύ καλή εμφάνιση από τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων. Κορυφαία του στιγμή η απόκρουση στην εξ επαφής κεφαλιά του Γεωργιάδη στο πρώτο μέρος. Σταθερός και στα στημένα, με καλές εξόδους.

Σαριέγκι: Στο πρώτο μέρος είχε καλές τοποθετήσεις, αλλά υπέπεσε σε πολλά λάθη. Ολιγωρούσε την ώρα που πήγαινε να δώσει τη πάσα, κάτι που τον ανάγκασε να κάνει λάθη. Στο δεύτερο 45λεπτο ανέβασε την απόδοση του και την ώρα που ο ΠΑΟΚ πίεζε ασφυκτικά δήλωσε παρών και έδιωχνε σωστά.

Βύντρα: Θετική εμφάνιση από τον ακραίο μπακ του «τριφυλλιού». Έκοβε, μοίραζε και σε γενικές γραμμές δεν έκανε πολλά λάθη. Ειδικά στην επανάληψη πήρε μπάλα στα πόδια του και βοήθησε στο επιθετικό κομμάτι την ομάδα του.

Γκούμας: Πολύ καλός ο Γιάννης. Δεν αντιμετώπισε πολλούς κινδύνους και όσες φορές χρειάστηκε το έκανε με επιτυχία.

Νίλσον: Κακή εμφάνιση από τον Σουηδό στο πρώτο μέρος. Έκανε παρακινδυνευμένες πάσες στην άμυνα και μερικές από αυτές δεν έβρισκαν αποδέκτη. Στην επανάληψη ήταν πιο καλός και συχνά- πυκνά ανέβαινε από τα δεξιά.

Καραγκούνης: Ο γνωστός Καραγκούνης. Έδωσε και πάλι μάχες στη μεσαία γραμμή. Αγωνίστηκε περισσότερο ως δεξί χαφ και δεν ήταν λίγες οι φορές που συνέκλινε στο κέντρο.

Μάτος: Μέτριος. Έδειξε πως ο τραυματισμός τον άφησε πίσω. Εν τούτοις, προσπάθησε, έτρεξε και προσπάθησε να βγάλει στην αντεπίθεση την ομάδα του, όχι πάντα καλά όμως.

Τζιόλης: Θετικός ο αμυντικός χαφ του Παναθηναϊκού. Μάρκαρε πολύ, αναγκάζοντας τον αντίπαλο να υποπίπτει σε λανθασμένες μεταβιβάσεις. Στο β’ ημίχρονο, πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες και ανέβαινε παίζοντας και ως δεξί χαφ.

Ν' Ντόι: Αγωνίστηκε περισσότερο πίσω από τον Σαλπιγγίδη. Καλή απόδοση από τον Σενεγαλέζο, που κατάφερε να ανοίξει διαδρόμους και να μοιράσει σωστά τη μπάλα.

Ίβανσιτς: Πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο. Κίνδυνος- θάνατος για τη δεξιά πτέρυγα του ΠΑΟΚ, είχε ως κορυφαία του στιγμή το οριζόντιο δοκάρι στο α’ ημίχρονο. Στην επανάληψη, είχε κάποιες καλές ενέργειες αλλά ήταν επιπόλαιος στις επιλογές του. Αρκετές φορές, θα μπορούσε να πασάρει σε ανενόχλητο συμπαίκτη του, όμως προτιμούσε να τελειώσει μόνος του τη φάση.

Σαλπιγγίδης: Ο σκόρερ της αναμέτρησης. Για άλλη μία αγωνιστική σκόραρε και η ομάδα του κέρδισε. Σαφέστατα, στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έδειχνε επηρεασμένος από τις αποδοκιμασίες και δεν έπαιξε τη μπάλα που θα μπορούσε. Έτρεξε, πάλεψε αλλά ήταν μέτριος στις μεταβιβάσεις και τις τοποθετήσεις του. Παρά τις αντιξοότητες πήρε και πάλι την ομάδα του από το χέρι και την οδήγησε στη νίκη.


Αλλαγές:

Ποστίγκα: Μπήκε λίγα λεπτά πριν το τέλος και δεν μπορεί να κριθεί.

Γκονζάλες: Δείχνει ότι βρίσκει τα πατήματά του. Στο σημερινό ματς πήρε πρωτοβουλίες, ζήτησε μπάλες και ανέβασε την ομάδα του στην επίθεση την ώρα που πιεζόταν από τον αντίπαλο.

Σιμάο: Περιορίστηκε στον χώρο της μεσαίας γραμμής και πίσω. Όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει, το έκανε με επιτυχία.

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x