Stoiximan Super League

«Αξίζουμε την κορυφή»

Αισιόδοξος ότι ο Παναθηναϊκός θα φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, παρά το μικρό προβάδισμα από τον Ολυμπιακό, εμφανίστηκε ο Ζοσέ Πεσέιρο, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό της πατρίδας του Antena 1:«Αξίζουμε να βρισκόμαστε στην κορυφή». «Δεν κάναμε καλή εμφάνιση με τον Ατρόμητο, αλλά μετρούν οι νίκες. Αυτό κρατάμε και στη συνέχεια», ανέφερε ο 47χρονος προπονητής στους ποδοσφαιριστές του. Με την ενδεκάδα που παρατάχθηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, συν τον Αντρέας Ίβανσιτς που επιστρέφει, θα υποδεχθεί το " τριφύλλι" την Κυριακή στη Λεωφόρο τη Λάρισα.

Αισιόδοξος ότι ο Παναθηναϊκός θα φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, παρά το μικρό προβάδισμα από τον Ολυμπιακό, εμφανίστηκε ο Ζοσέ Πεσέιρο, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό της πατρίδας του Antena 1:«Αξίζουμε να βρισκόμαστε στην κορυφή». «Δεν κάναμε καλή εμφάνιση με τον Ατρόμητο, αλλά μετρούν οι νίκες Αυτό κρατάμε και στη συνέχεια», ανέφερε ο 47χρονος προπονητής στους ποδοσφαιριστές του. Με την ενδεκάδα που παρατάχθηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, συν τον Αντρέας Ίβανσιτς που επιστρέφει, θα υποδεχθεί το "τριφύλλι" την Κυριακή στη Λεωφόρο τη Λάρισα.

Πεσέιρο: «Θα το πάρουμε»

Την πεποίθησή του ότι ο Παναθηναϊκός θα κατακτήσει τελικά το πρωτάθλημα, εξέφρασε με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό της πατρίδας του, Antena 1, ο Ζοσέ Πεσέιρο. Ερωτηθείς για το συμβόλαιό του με τους «πράσινους» και το μέλλον του, ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκαθάρισε ότι τον ενδιαφέρουν μόνο τα επτά εναπομείναντα παιχνίδια.

«Αξίζουμε να βρισκόμαστε στην κορυφή, αλλά έχουμε προβάδισμα μόνο ενός βαθμού από τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ είναι μεγάλες ομάδες. Μέχρι τώρα έχουμε δουλέψει πολύ για να είμαστε στην κορυφή και πιστεύω ότι μας περιμένει σκληρή δουλειά και δύσκολος δρόμος μέχρι το τέλος, με την ελπίδα και την αυτοπεποίθηση ότι εμείς θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Είναι σημαντικό να μη σκεφτόμαστε το μέλλον, αλλά την ομάδα. Εγώ σκέφτομαι το παρόν και τα επόμενα επτά παιχνίδια, που θα είναι τελικοί για εμάς. Έχω υπογράψει διετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, αλλά τα συμβόλαια στο ποδόσφαιρο λένε λίγα πράγματα, για να μην πω ότι δεν λένε τίποτα. Το σημαντικότερο κι αυτό που σκέφτομαι είναι η ομάδα και πώς θα βρεθούν τρόποι να σκοράρουν οι παίκτες μας, διότι τα γκολ δίνουν τίτλους κι αυτά θα μας βοηθήσουν να πάρουμε το πρωτάθλημα και να παίζει η ομάδα του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ».

«Να τα πάρουμε όλα»

Στην καθιερωμένη ομιλία του προς τους παίκτες, ο 47χρονος τεχνικός παραδέχτηκε ότι η εμφάνιση στο Περιστέρι δεν ήταν καλή, αλλά ξεκαθάρισε ότι αυτό που μετράει στην παρούσα φάση είναι οι νίκες και αυτό ζήτησε για τη συνέχεια:

«Συγχαρητήρια για τους τρεις βαθμούς της νίκης στο χθεσινό ματς, αν και η εμφάνιση ήταν πολύ κακή. Μόνο και μόνο, όμως, που κάναμε κακή εμφάνιση και νικήσαμε, μετράει. Στη συνέχεια είμαι σίγουρος ότι δεν θα είμαστε τόσο κακοί όσο χθες. Έχουν μείνει επτά παιχνίδια, επτά τελικοί. Πρέπει να τα πάρουμε όλα, για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Θέλω να προσέχετε τη ζωή και τη διατροφή σας. Από εδώ και στο εξής θα δίνουμε ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Άρα δεν θα κάνουμε πολλές αλλαγές από παιχνίδι σε παιχνίδι. Μέχρι τώρα στη διαμόρφωση του καλού κλίματος στα αποδυτήρια έχουν παίξει ρόλο αυτοί που δεν παίζουν. Θέλω αυτό να συνεχιστεί».

Πολλές αλλαγές με Λάρισα

Στο βασικό σχήμα που έχει εμπιστευτεί στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν επιστρέφει κόντρα στη Λάρισα ο Ζοσέ Πεσέιρο. Συγκεκριμένα, η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού κόντρα στους Θεσσαλούς θα μοιάζει περισσότερο με αυτή που αγωνίστηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και λιγότερο με αυτή που έπαιξε κόντρα στο Ατρόμητο. Στην εστία θα διατηρηθεί ο Γκαλίνοβιτς, ενώ τα μπακ θα αλλάξουν, με τους Σπυρόπουλο και Νίλσον να επιστρέφουν στο βασικό σχήμα. Στο κέντρο της άμυνας, ο Μόρις θα διατηρηθεί και θα πλαισιωθεί –μάλλον- από τον Γιάννη Γκούμα. Στη μεσαία γραμμή, οι Καραγκούνης και Τζιόλης δεν αλλάζουν, αλλά αυτή τη φορά θα έχουν ως συμπαραστάτες τον Μάτος και τον Αντρέας Ίβανσιτς, που έλειψε από τα δύο τελευταία παιχνίδια. Τέλος, στην επίθεση ο Σαλπιγγίδης είναι σίγουρος και ο παρτενέρ του δεν έχει αποφασιστεί, με τους Ποστίγκα, Παπαδόπουλο και Μανούτσο να διεκδικούν τη θέση.

Βαγγέλης Νερατζιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x