Stoiximan Super League

Το δεύτερο «αντίο»

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, για δεύτερη φορά, αποτελεί ο Τάκης Λεμονής, όπως αποφασίστηκε στο σημερινό ΔΣ της ΠΑΕ. «Η ομάδα χρειάζεται να αλλάξει κάτι για να παρουσιαστεί διαφορετική. Σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται αλλαγή προπονητή. Ο διάδοχός του είναι ο μέχρι τώρα βοηθός του. Πιστεύουμε πως αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη λύση για όλους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Πέτρος Κόκκαλης. «Ευχαριστώ τον κόσμο, εύχομαι το νταμπλ» τα τελευταία ο Λάμπρος Γκαραγκάνης. «Αν δεν καταλάβει ο κύριος Βαρδινογιάννης πως δεν λειτουργεί ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού, αλλά της Σούπερ Λίγκας, θα χρειαστεί να ζητήσουμε την αποχώρησή του από τη διοργανώτρια αρχή», η απάντηση του προέδρου, Σωκράτη Κόκκαλη στον «Τζίγκερ» για τις πρόσφατες δηλώσεις του τελευταίου.

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, για δεύτερη φορά, αποτελεί ο Τάκης Λεμονής, όπως αποφασίστηκε στο σημερινό ΔΣ της ΠΑΕ. «Η ομάδα χρειάζεται να αλλάξει κάτι για να παρουσιαστεί διαφορετική. Σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται αλλαγή προπονητή. Ο διάδοχός του είναι ο μέχρι τώρα βοηθός του. Πιστεύουμε πως αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη λύση για όλους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Πέτρος Κόκκαλης. «Ευχαριστώ τον κόσμο, εύχομαι το νταμπλ» τα τελευταία λόγια του Τάκη Λεμονή. Το γούρι που «έφαγε» τον Λεμονή, γράφει ο Λάμπρος Γκαραγκάνης. «Αν δεν καταλάβει ο κύριος Βαρδινογιάννης πως δεν λειτουργεί ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού, αλλά της Σούπερ Λίγκας, θα χρειαστεί να ζητήσουμε την αποχώρησή του από τη διοργανώτρια αρχή», η απάντηση του προέδρου, Σωκράτη Κόκκαλη στον «Τζίγκερ» για τις πρόσφατες δηλώσεις του τελευταίου.

Τέλος ο Λεμονής

Η νίκη επί της Βέροιας δεν στάθηκε αρκετή για να αλλάξει τις αποφάσεις της διοίκησης, που φαίνεται πως είχαν ληφθεί εδώ και καιρό. Το μέλλον του Τάκη Λεμονή φαινόταν προδιαγεγραμμένο, παρά την πολύ καλή πορεία της ομάδας στο Champions League. Στον Έλληνα τεχνικό χρεώθηκε η κακή παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα και πληροφορίες αναφέρουν πως ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε αποφασίσει για την απομάκρυνσή του μετά την ήττα στην Καλαμαριά με 1-0. Το ΔΣ της Τρίτης αποδείχτηκε πως ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Πριν από την έναρξή του, ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο Πέτρος Κόκκαλης, ο Ίλια Ίβιτς και ο Γιάννης Χρυσικόπουλος είχαν συνάντηση, στην οποία και επικυρώθηκε η θέση της διοίκησης.

Το διαζύγιο ανακοινώθηκε και επισήμως στις 15:30. «Το Διοικητικό Συμβούλιο με γνώμονα την άμεση εγρήγορση του ποδοσφαιρικού τμήματος για την επίτευξη των αγωνιστικών στόχων της ομάδας την τρέχουσα περίοδο: Ενέκρινε τη συναινετική λύση της συνεργασίας με τον προπονητή κ. Λεμονή, τον οποίο ευχαριστεί για τη μέχρι σήμερα προσφορά του. Αποφάσισε την ανάθεση καθηκόντων προπονητή στον κ. Σεγκούρα».

Ο Γιόζεπ Σεγκούρα, μέχρι πρότινος συνεργάτης του Τάκη Λεμονή (και παλαιότερα του Λορένσο Σέρα Φερέρ σε Μπαρτσελόνα, Μπέτις και ΑΕΚ), αναλαμβάνει μέχρι νεωτέρας τα ηνία του Ολυμπιακού. Οι διοικούντες την ΠΑΕ Ολυμπιακός θα αρχίσουν αμέσως τη διαδικασία αναζήτησης προπονητή (κατά πάσα πιθανότητα από το εξωτερικό), ο οποίος θα κληθεί να συμφωνήσει από τώρα για να πιάσει δουλειά και επισήμως με τη λήξη της περιόδου.

Προειδοποίηση Κόκκαλη σε Βαρδινογιάννη

Κάλεσμα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη να… διαχωρίσει τους ρόλους του ως ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και προέδρου της Σούπερ Λίγκας απηύθυνε ο Σωκράτης Κόκκαλης, μετά την ολοκλήρωση του ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, λέγοντας πως ίσως θα χρειαστεί να ζητήσει την αποχώρηση του «Τζίγκερ» από την προεδρία της διοργανώτριας αρχής.

Αφού προανήγγειλε την ενημέρωση μέσω ανακοινώσεων για τις αποφάσεις της συνεδρίασης της διοίκησης (όσον αφορά στο μέλλον του Τάκη Λεμονή στον πάγκο της ομάδας), ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρολεύκων» τόνισε: «Το πρωτάθλημα βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή. Κάποιες δηλώσεις από τον κύριο Βαρδινογιάννη δεν θα έπρεπε να γίνουν. Ότι το ποδόσφαιρο παίζεται στο γήπεδο είναι κάτι που ξέρουμε και δεν χρειάζεται να μας το πει κανένας. Υπάρχουν κανονισμοί. Η θεσμική θέση του κυρίου Βαρδινογιάννη είναι να τηρούνται οι κανονισμοί. Αν αυτή η παρατήρηση αφορούσε την ένσταση που κάναμε για τον αγώνα απέναντι στην Καλαμαριά, είναι λάθος και δεν θα έπρεπε να γίνει από τον πρόεδρο ενός οργάνου, όπως η Σούπερ Λίγκα, που είναι υπεύθυνη για την τήρηση των κανονισμών. Δεν θέλω να αναφερθώ και σε άλλες δηλώσεις που είχαν γίνει στο παρελθόν και υπήρχαν σε βάρος του Ολυμπιακού εκφράσεις που δεν θα έπρεπε να λεχθούν. Τότε εμείς, εν όψει ντέρμπι, δεν θέλαμε να δώσουμε συνέχεια. Από εδώ και πέρα, αν δεν καταλάβει πως δεν λειτουργεί ως πρόεδρος του ΠΑΟ, αλλά της Σούπερ Λίγκας, τότε ο Ολυμπιακός θα βρεθεί σε θέση να ζητήσει την αλλαγή του στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας».

Με την λήξη της συνεδρίασης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Πέτρος Κόκκαλης μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αποφασίστηκε σε γενική συνεννόηση ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα χρειάζεται να αλλάξει κάτι ώστε να εμφανιστεί διαφορετική στα επόμενα έξι ματς του πρωταθλήματος και σ’ αυτές τις περιπτώσεις αυτό που γίνεται στις ομάδες είναι η αλλαγή προπονητή. Διάδοχός του αναλαμβάνει ο μέχρι τώρα βοηθός του, ο κ. Σεγκούρα. Συζητήσαμε με τον κ. Λεμονή και πιστεύουμε και οι δύο, επειδή άλλωστε είναι ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται για το καλό του Ολυμπιακού, ότι αυτή τη στιγμή αυτή είναι η καλύτερη λύση για όλους μας ».

Βλέπουν Ατρόμητο

Ο αγώνας στη Βέροια πέρασε και πλέον όλοι στον Ολυμπιακό προετοιμάζονται για την αναμέτρηση του Σαββάτου απέναντι στον Ατρόμητο στο «Καραϊσκάκη» (19:00, ΝΕΤ). Απομένουν έξι αγωνιστικές για το φινάλε του πρωταθλήματος και περιθώρια για απώλειες δεν υπάρχουν, συνεπώς η νίκη και σε αυτό το ματς, όπως και σε όσα έχουν απομείνει, είναι καθοριστική για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» ίσως έχουν την ευκαιρία να σκαρφαλώσουν στην κορυφή, αφού ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην Ξάνθη απέναντι στην πολύ ισχυρή τοπική ομάδα και είναι πιθανό να έχει απώλειες.

Μετά το χθεσινό ρεπό, οι ποδοσφαιριστές επέστερψαν την Τρίτη (11/3) στις προπονήσεις (17:00), υπό τις οδηγίες όχι του Τάκη Λεμονή, αλλά του Γιόζεπ Σεγκούρα. Ο Τεχνικός Διευθυντής της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός. Ίλια Ίβιτς είχε σήμερα, στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, συνεργασία με τον νεό προπονητή της ομάδας και ακολούθως συνάντηση με τα μέλη του τεχνικού επιτελείου. Βοηθός του κ. Σεγκούρα θα είναι ο μέχρι σήμερα σκάουτερ της ομάδας, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Ακολούθως οι κ.κ. Ίβιτς και Σεγκούρα συναντήθηκαν με τους τρεις αρχηγούς της ομάδας, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Αντώνη Νικοπολίδη και Ιεροκλή Στολτίδη. Για το ματς με τον Ατρόμητο διαθέσιμος αναμένεται να είναι ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, ο οποίος εντός της εβδομάδας θα μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, όχι όμως και ο Λούα Λούα, που παραμένει στη λίστα τραυματιών.

*Ισπανικά δημοσιεύματα ανέφεραν πως η Ατλέτικο Μαδρίτης ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Βασίλη Τοροσίδη, τον οποίο προορίζει για αντικαταστάτη του Γιούρκα Σεϊταρίδη!. Ο νεαρός πολυσύνθετος άσος κοστολογείται στα πέντε εκατ. ευρώ.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x