Stoiximan Super League

Με τι καρδιά;

Να βγάλουν την… υποχρέωση της συμμετοχής στα play-offs καλούνται οι παίκτες της ΑΕΚ, υποδεχόμενοι απόψε (21:00, με τηλεοπτική μετάδοση) τον Πανιώνιο, στην πρώτη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ. χθες, με καταγγελίες Ντέμη Νικολαΐδη και Ριβάλντο κατά ΕΠΟ και Ολυμπιακού. Εμμένει στην απόφασή του να φύγει στο τέλος της περιόδου ο Βραζιλιάνος. «Πρέπει να δείξουμε αξιοπρέπεια και να παίξουμε για την ιστορία και τον κόσμο της ομάδας. Να δείξουμε ακόμη μία φορά ποιοι είναι οι καλύτεροι στην Ελλάδα», το μήνυμα του Νίκου Κωστένογλου στους ποδοσφαιριστές. Εκτός μάχης οι Παπασταθόπουλος, Γεωργέας και Μαντούκα. Δεν παίζει ο Ζήκος, που θα αποχαιρετήσει τους συμπαίκτες του σε δείπνο που θα παραθέσει το βράδυ. Ανοικτό του Κλέιτον, ενδιαφέρον Ντόρτμουντ για Παπασταθόπουλο.

Να βγάλουν την… υποχρέωση της συμμετοχής στα play-offs καλούνται οι παίκτες της ΑΕΚ, υποδεχόμενοι απόψε (21:00, με τηλεοπτική μετάδοση) τον Πανιώνιο, στην πρώτη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ. «Σεισμός» στους Θρακομακεδόνες χθες, με καταγγελίες Ντέμη Νικολαΐδη και Ριβάλντο κατά ΕΠΟ και Ολυμπιακού. Εμμένει στην απόφασή του να φύγει στο τέλος της περιόδου ο Βραζιλιάνος. «Πρέπει να δείξουμε αξιοπρέπεια και να παίξουμε για την ιστορία και τον κόσμο της ομάδας. Να δείξουμε ακόμη μία φορά ποιοι είναι οι καλύτεροι στην Ελλάδα», το μήνυμα του Νίκου Κωστένογλου στους ποδοσφαιριστές. Εκτός μάχης οι Παπασταθόπουλος, Γεωργέας και Μαντούκα. Δεν παίζει ο Ζήκος, που θα αποχαιρετήσει τους συμπαίκτες του σε δείπνο που θα παραθέσει το βράδυ. Ανοικτό του Κλέιτον, ενδιαφέρον Ντόρτμουντ για Παπασταθόπουλο.

Μέσα σε όλα… play-offs

Οι παίκτες της ΑΕΚ καλούνται να κάνουν κουράγιο και να συγκεντρωθούν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, παρά την απώλεια του πρωταθλήματος και όσα έχουν ακολουθήσει τις τελευταίες ημέρες. «Θέλουμε να γνωρίζει ο κόσμος ότι παρά τη διαφωνία μας με τη διοίκηση, την πικρία και το αίσθημα αδικίας που νιώθουμε, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την ιστορία της ομάδας», ανέφερε η ανακοίνωση των παικτών της ομάδας. «Πρέπει να δείξουμε αξιοπρέπεια και να παίξουμε για την ιστορία και τον κόσμο της ομάδας. Σας καταλαβαίνω και συμπάσχω, αλλά έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε. Μπορούμε μέσα από αυτά τα παιχνίδια να δείξουμε για άλλη μία φορά ποιοι είναι οι καλύτεροι στην Ελλάδα. Περιμένω να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό, αν και δεν είχαμε τη δυνατότητα να προετοιμαστούμε κατάλληλα», είπε στους ποδοσφαιριστές του ο Νίκος Κωστένογλου.

Μέσω των play-offs, η «Ένωση» θα διεκδικήσει τη δυνατότητα να είναι στους ομίλους του Champions League την επόμενη σεζόν, αν και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να περάσει το σκόπελο δύο προκριματικών γύρων, με τον πρώτο να είναι στα τέλη Ιουλίου και στον δεύτερο να είναι στους αδύνατους. Οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχονται απόψε στο ΟΑΚΑ τον Πανιώνιο με στόχο να ξεκινήσουν νικηφόρα την προσπάθειά τους.

Ο Νίκος Κωστένογλου, που προσπαθεί να βρει… κίνητρα για τους παίκτες του, δεν θα έχει στη διάθεσή του τέσσερις παίκτες. Τον Άκη Ζήκο, που δεν θα ξαναφορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ, τον τιμωρημένο Σωκράτη Παπασταθόπουλο, καθώς και τους Γεωργέα και Μαντούκα. Ο πρώτος έχει υποστεί τράβηγμα ελαφράς μορφής, ενώ ο δεύτερος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην περιοχή του παλιού τραυματισμού του και προληπτικά έμεινε εκτός αποστολής. Στην αποστολή μετά από οκτώ αγώνες συμμετέχει και ο Μάρτιν Αρουαμπαρένα, ενώ η υπόλοιπη αποστολή αποτελείται από τους Μάχο, Μορέτο, Ζεράλντο, Καφέ, Λαγό, Παυλή, Τόζερ, Μπλάνκο, Λυμπερόπουλο, Παππά, Σέζαρ, Μπούρμπο, Καλόν, Πλιάτσικα, Δέλλα, Ριβάλντο, Καπετάνο, Εντίνιο, Κονέ, Ενσαλίβα και Ράμος.

Σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα, αν και η προετοιμασία έγινε μετ’εμποδίων και χωρίς να φανούν οι σκέψεις του Νίκου Κωστένογλου, όλα δείχνουν πως θα υπάρξουν τρεις αλλαγές. Ζεράλντο αντί Παπασταθόπουλου, Ενσαλίβα αντί Ζήκου και Μπούρμπος στα αριστερά αντί του Γεωργέα, με τον Πλιάτσικα να είναι δεξί μπακ. Οι υπόλοιποι της ενδεκάδας θα είναι πιθανότατα οι: Μάχο, Δέλλας, Καφές, Εντίνιο, Ριβάλντο, Λυμπερόπουλος και Μπλάνκο.

Κερνά ο Ζήκος

Μετά το τέλος του αποψινού αγώνα απέναντι στον Πανιώνιο, ο Άκης Ζήκος θα παραθέσει δείπνο σε εστιατόριο στην ομάδα της ΑΕΚ, προκειμένου να τους αποχαιρετήσει.

Θα προσπαθήσει να τον μεταπείσει…

«Θα παίξω στα play-offs. Άλλωστε, είναι η τελευταία μου χρονιά στην ΑΕΚ». Αυτή η δήλωση του Ριβάλντο δείχνει πως παραμένει αμετακίνητος στη θέση του να αποχωρήσει στο τέλος της περιόδου, αν και έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα. Ο Ντέμης Νικολαΐδης δεν θέλησε να πάρει θέση. Ίσως περιμένει να περάσουν κάποιες ημέρες, προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία στην ομάδα, και μετά να προσπαθήσει να μεταπείσει τον Βραζιλιάνο σταρ.

Ανοικτό του Κλέιτον

Σε τέλμα φαίνεται πως έφτασαν οι διαπραγματεύσεις του Ολυμπιακού με τη Λάρισα για την απόκτηση του Σίλβα Κλέιτον, πράγμα που αυτομάτως σημαίνει πως η συγκεκριμένη περίπτωση παραμένει ανοικτή για την ΑΕΚ. Μάλιστα, η «Ένωση» φέρεται έτοιμη να προσεγγίσει εκ νέου τον θεσσαλικό σύλλογο. Άλλωστε, με τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Ριβάλντο (σύμφωνα τουλάχιστον με όσα είπε ο ίδιος χθες στους Θρακομακεδόνες), θα πρέπει να αποκτηθεί ένας επιτελικός μέσος.

Νέο μνηστήρας για Παπασταθόπουλο

Για την απόκτηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου ενδιαφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ντόρτμουντ. Ο γερμανικός σύλλογος έχει παρακολουθήσει αρκετές φορές φέτος τον 20χρονο αμυντικό, που είναι άγνωστο αν θα παραμείνει στην ΑΕΚ και την επόμενη περίοδο.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x