Stoiximan Super League

Παναθηναϊκή Aνάσταση!

Μια καινούργια αρχή σε όλα τα επίπεδα θέλει να κάνει από σήμερα ο Παναθηναϊκός, μετά την ιστορική απόφαση για την είδε θετικά αυτή την εξέλιξη και προανήγγειλε συνάντηση με τον «Τζίγκερ». Όλα για το Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν το συμπέρασμα από την χθεσινή κουβέντα του Ζοσέ Πεσέιρο με τους παίκτες για τα πλέι οφ. Με ενδεκάδα έκπληξη θα παραταχθεί απόψε κόντρα στον Άρη(19:00) το «τριφύλλι». «Φεύγει ο Πεσέιρο», γράφουν οι Πορτογάλοι. Για πρόταση στη Νιούελς για τον αμυντικό Σπόλι γράφουν στην Αργεντινή.

Μια καινούργια αρχή σε όλα τα επίπεδα θέλει να κάνει από σήμερα ο Παναθηναϊκός, μετά την ιστορική απόφαση για την πολυμετοχικότητα, που ανακοίνωσε χθες ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Αλλάζει το κλίμα στην ομάδα αλλά και στις τάξεις των οπαδών, την ώρα που και η ΠΕΚ είδε θετικά αυτή την εξέλιξη και προανήγγειλε συνάντηση με τον «Τζίγκερ». Όλα για το Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν το συμπέρασμα από την χθεσινή κουβέντα του Ζοσέ Πεσέιρο με τους παίκτες για τα πλέι οφ. Με ενδεκάδα έκπληξη θα παραταχθεί απόψε κόντρα στον Άρη(19:00) το «τριφύλλι». «Φεύγει ο Πεσέιρο», γράφουν οι Πορτογάλοι. Για πρόταση στη Νιούελς για τον αμυντικό Σπόλι γράφουν στην Αργεντινή.

Γυρίζει σελίδα

Στην επέτειο των 100 χρόνων έμελλε να γυρίσει σελίδα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και αν όλα κυλήσουν ομαλά, η χθεσινή Μεγάλη Τρίτη θα μείνει αξέχαστη στους φίλους του «τριφυλλιού». Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης (η οικογένεια συνολικά), βλέποντας ότι η υπάρχουσα κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, πήρε μια ιστορική απόφαση και πέταξε το «μπαλάκι» σε όλους τους φίλους της ομάδας που θέλουν να πάρουν μετοχές, να μετέχουν στο Δ.Σ., έχοντας παράλληλα και την δυνατότητα να έχουν λόγο στις αποφάσεις. Πλέον, αυτό που έχει σημασία είναι η παρουσίαση του νέου πλάνου για τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στα μέσα Μαΐου. Σε ό,τι αφορά το νέο Δ.Σ. που θα διοικήσει τους «πράσινους» αναμένεται στις αρχές Ιουνίου, ενώ για τη θέση του προέδρου πιθανόν θα προτιμηθεί κάποιος παλαίμαχος, με φαβορί τον Δημήτρη Σαραβάκο, αν και όλα θα αποφασιστούν όταν θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Αλλάζει το κλίμα

Αναμφισβήτητα, οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό και η τοποθέτηση του «Τζίγκερ» αλλάζουν το κλίμα στην ομάδα και τόσο η ΠΕΚ (αν και αρχικά δηλώνει επιφυλακτική), όσο και η πλευρά Γιαννακόπουλου, είδαν το όλο θέμα με καλό μάτι. Την ίδια ώρα, είναι ξεκάθαρο ότι επικρατεί ικανοποίηση και στις τάξεις των οπαδών, οι οποίοι φέρονται διατεθειμένοι να κάνουν δυναμικό come back και να σταθούν στο πλευρό της ομάδας στα πλέι οφ. Άλλωστε, το τάιμινγκ είναι καλό για τους «πράσινους», οι οποίοι μπορούν να εκμεταλλευτούν την γκρίνια που επικρατεί στην ΑΕΚ και να κερδίσουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Θέλουν Τσάμπιονς Λιγκ

Την αρχική απογοήτευση που είχε κυριεύσει τους «πράσινους», μετά την απώλεια του τίτλου, φαίνεται ότι διαδέχεται το πείσμα και η θέληση για πρωτιά στα πλέι οφ και βέβαια η συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Χθες, ο Ζοσέ Πεσέιρο μίλησε με τους παίκτες σχετικά με τη διαδικασία των πλέι οφ. Ο Πορτογάλος τεχνικός ζήτησε αρχικά τη νίκη στο παιχνίδι με τον Άρη και στη συνέχεια μίλησαν οι αρχηγοί, Γιώργος Καραγκούνης και Γιάννης Γκούμας.

Πεσέιρο: «Πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσουμε με νίκη αύριο σ' ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ξεκινάμε ένα γύρο αγώνων, που μας δίνει τη δυνατότητα να βγούμε δεύτεροι και να παίξουμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλω να ξέρω τι πιστεύετε για τα πλέι οφ».

Καραγκούνης: «Το συζητάμε κιόλας για τα πλέι οφ που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ; Ο Παναθηναϊκός είμαστε και δεν γίνεται να μη συμμετέχουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν μπορούμε να απαξιώνουμε τα πλέι οφ, όταν έχουμε τέτοιο κίνητρο. Εγώ θα σας πω για δύο ομάδες που έπαιξα στο εξωτερικό. Η Ίντερ μπορεί να είχε μείνει εκτός τίτλου, παρά τα δισεκατομμύρια που έβαζε ο Μοράτι, αλλά τα δίναμε όλα για να πάρουμε μία θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και φέτος η Μπενφίκα είναι 27 πόντους πίσω από την Πόρτο, αλλά κάνει τα πάντα για να πάρει τη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι πρέπει να κάνουμε κι εμείς. Ο Παναθηναϊκός είμαστε».

Γκούμας: «Πρέπει να κερδίσουμε αύριο και να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να πάρουμε τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ποδοσφαιριστές έμαθαν για την απόφαση του «Τζίγκερ» και τη σχολίασαν θετικά.

Αρχή με το δεξί…

Το πρώτο από τα έξι παιχνίδια στη διαδικασία των πλέι οφ δίνει σήμερα ο Παναθηναϊκός, που φιλοξενείται από τον Άρη (19:00 ΝΕΤ) στο «Κλ. Βικελίδης». Όπως ανακοινώθηκε από τον Ζοσέ Πεσέιρο στους παίκτες του, θα υπάρξουν έξι αλλαγές σε πρόσωπα σε σχέση με την ενδεκάδα που αντιμετώπισε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς την Κυριακή. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Γκαλίνοβιτς, στα άκρα της άμυνας οι Νίλσον και Βύντρα και στο κέντρο της Σαριέγκι και Γκούμας. Μάτος και Τζιόλης θα αποτελούν τα δύο κεντρικά χαφ, με τον Σπυρόπουλο σε ρόλο αριστερού χαφ και τον Ρομέρο στο απέναντι άκρο και επιθετικό δίδυμο τους Ποστίγκα και Μανούτσο.

«Φεύγει ο Πεσέιρο»

Όπως είναι φυσικό, ο Τύπος της Πορτογαλίας ασχολείται συχνά με τον Ζοσέ Πεσέιρο και την εργασία του στον Παναθηναϊκό. Χθες, η εφημερίδα «Record» έκανε λόγο για διαφαινόμενη αποχώρηση του 48χρονου τεχνικού, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στα πλέι οφ: «Ο Πεσέιρο έχει λίγες πιθανότητες να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό του χρόνου. Ο τίτλος που έχασε και οι εμφανίσεις στις τελευταίες αγωνιστικές είναι οι λόγοι που η διοίκηση έχασε την εμπιστοσύνη της σε αυτόν. Ο Παναθηναϊκός θα παίξει τώρα στα πλέι οφ, που δίνουν στο νικητή "εισιτήριο" για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, ούτε ενδεχόμενη πρωτιά στα πλέι οφ μπορεί να εγγυηθεί στον Πεσέιρο την παραμονή του στην ομάδα».

Σενάρια για Σπόλι

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Ole» αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει πρόταση στη Νιούελς Ολντ Μπόις για τον αμυντικό Νίκολας Σπόλι. Ο 23χρονος άσος (1,92μ.), που αποκαλείται «βράχος», έχει 85 συμμετοχές και 8 γκολ την τελευταία τετραετία με τη Νιούελς, ενώ κοστολογείται στα δύο εκατ. ευρώ.

Βαγγέλης Νερατζιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x