Stoiximan Super League

Του χεριού του…

Μόνο αν επιδείξει τάσεις αυτοχειρίας θα χάσει ο Παναθηναϊκός την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Οι «πράσινοι» θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο με τη νικήτρια του ζευγαριού Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) – Ρούναβικ (Νησιά Φερόε). Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 29 ή 30 Ιουλίου και ο επαναληπτικός μία εβδομάδα μετά στην έδρα του αντιπάλου. , πάει για Ζιλμπέρτο Σίλβα και Κλαούντιο Πιζάρο ο Παναθηναϊκός. Αισιοδοξία για Πεγεράνο, παρά τις δυσκολίες. Βελτιωμένη πρόταση σε Πανιώνιο για Τζεμπούρ.

Μόνο αν επιδείξει τάσεις αυτοχειρίας θα χάσει ο Παναθηναϊκός την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Οι «πράσινοι» θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο με τη νικήτρια του ζευγαριού Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) – Ρούναβικ (Νησιά Φερόε), που θα αναμετρηθούν 15/16 και 22/23 Ιουλίου. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 29 ή 30 Ιουλίου και ο επαναληπτικός μία εβδομάδα μετά στην έδρα του αντιπάλου. Υπενθυμίζεται πως αν οι «πράσινοι» δεν καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο, μένουν εκτός Ευρώπης για τη συνέχεια, αφού δεν υπάρχει το… σωσίβιο του Κυπέλλου UEFA. Η κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League θα γίνει την 1η Αυγούστου. Σε αυτή τη διαδικασία θα συμμετέχει και ο Ολυμπιακός, όπως και οι υπόλοιπες 17 ομάδες που θα διεκδικήσουν μαζί με τις 14 που πέρασαν από το δεύτερο προκριματικό γύρο τις θέσεις για τους ομίλους.

Η Ντιναμό Τιφλίδας, που είναι λόγω δυναμικότητας και η πιθανότερη αντίπαλος του Παναθηναϊκού, ιδρύθηκε το 1925. Έδρα της είναι το «Μπόρις Παϊκχάτζε», χωρητικότητας 60.000 θεατών, χρώματά της το μπλε το άσπρο και το μαύρο, ενώ προπονητής της είναι ο Γερμανός Ράινερ Τσόμπελ. Έχει κατακτήσει 18 φορές το πρωτάθλημα, με τελευταία αυτή το 2008, ενώ μετρά και 8 Κύπελλα στη Γεωργία. Μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία της ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1981, όταν επικράτησε με 2-1 της Ιένα της Ανατολικής Γερμανίας στον τελικό που έγινε στο Ντίσελντορφ. Κατέκτησε τον φετινό τίτλο με 23 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες, έχοντας 10 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη θέση.

Η Ρούναβικ ή NSI ιδρύθηκε το 1957 και εδρεύει στην ομώνυμη πόλη. Χρώματά της είναι το κίτρινο και το μαύρο, ενώ έδρα της το μόλις 4.000 θέσεων «Ρούναβικ Στάντιον». Έχει κατακτήσει μία φορά το πρωτάθλημα (2007) και δύο το Κύπελλο (1986, 2002). Φέτος, μετά από 13 αγωνιστικές, έχει 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες και βρίσκεται στη δεύτερη θέση, σε απόσταση 8 βαθμών από την κορυφή.

Αναλυτικά η κλήρωση του πρώτου και του δεύτερου προκριματικού γύρου του Champions League:

Πρώτος προκριματικός γύρος

1. Λίνφιλντ (Β. Ιρλανδία)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)
2. Βαλέτα (Μάλτα) - Πετρζάλκα (Σλοβακία)
3. Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) - Ρούναβικ (Ν. Φερόε)
4. Σάντα Κολόμα (Ανδόρρα) - Κάουνας (Λιθουανία)
5. Μουράτα (Σαν Μαρίνο) - Γκέτεμποργκ (Σουηδία)
6. Γιανέλι (Ουαλία) - Βέντσπιλς (Λετονία)
7. Ανόρθωση (Κύπρος) - Πιουνίκ (Αρμενία)
8. Ιντερ Μπακού (Αζερμπαϊτζαν) - Ραμποτνίτσκι (ΠΓΔΜ)
9. Τάμπερε (Φινλανδία) - Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)
10. Ντούντελανζ (Λουξεμβούργο) - Ντομζάλε (Σλοβενία)
11. Ντιναμό Τιράνων (Αλβάνια) - Μόντριτσα (Βοσνία)
12. Ακτόμπε (Καζακστάν) - Σερίφ (Μολδαβία)
13. Ντρογκέντα (ΕΪΡΕ) - Λεβάντια (Εσθονία)
14. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) - Βαλούρ (Ισλανδία)

Δεύτερος προκριματικός γύρος

1. Ρέιντζερς (Σκωτία)- Νικητής 4
2. Μπραν(Νορβηγία) - Νικητής 6
3. Παρτιζάν(Σερβία) - Νικητής 8
4. Νικητής 9 - Νικητής 2
5. Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία) - Νικητής 7
6. Νικητής 10 - Νικητής 1
7. Παναθηναϊκός - Νικητής Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) - Ρούναβικ (Νησιά Φερόε)
8. Βασιλεία(Ελβετία) - Νικητής 5
9. Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) - Νικητής 12
10.Ντιναμό Κιέβου(Ουκρανία) - Νικητής 13
11. Άντερλεχτ(Βέλγιο) - Νικητής 14
12. Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ(Ισραήλ) - Βίσλα Κρακοβίας(Πολωνία)
13. Φενερμπαχτσέ(Τουρκία) - ΜΤΚ(Ουγγαρία)
14. Άαλμποργκ(Δανία) - Νικητής 11

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x