Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Γιαννάκης: «Με καθαρό μυαλό περνάμε…»

Η άμυνα ήταν, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι δύο προπονητές, Παναγιώτης Γιαννάκης και Γιόνας Καζλάουσκας, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, αυτή που έκανε τη διαφορά και έδωσε τη νίκη στην Ελλάδα κόντρα στην Κίνα, στο πλαίσιο του Ολυμπιακού τουρνουά του Πεκίνου. «Η Αργεντινή έχει σπουδαίους παίκτες και αυτό είναι ένα ακόμα κίνητρο για μας», τα λόγια του «δράκου».

Η άμυνα ήταν, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι δύο προπονητές, Παναγιώτης Γιαννάκης και Γιόνας Καζλάουσκας, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, αυτή που έκανε τη διαφορά και έδωσε τη νίκη στην Ελλάδα κόντρα στην Κίνα, στο πλαίσιο του Ολυμπιακού τουρνουά του Πεκίνου. «Η Αργεντινή έχει σπουδαίους παίκτες και αυτό είναι ένα ακόμα κίνητρο για μας», τα λόγια του «δράκου».

Αναλυτικά, το όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης στη συνέντευξη Τύπου:

«Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Παίξαμε με "καθαρό" μυαλό και νομίζω πως μπορούμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα. Οι Κινέζοι φίλαθλοι δημιούργησαν απίστευτη ατμόσφαιρα και το χαρήκαμε. Πιέσαμε από την αρχή τους παίκτες της Κίνας και νομίζω ότι η επιθετική μας άμυνα ήταν το “κλειδί” για τη νίκη. Απέναντι στην Αργεντινή, χρειαζόμαστε τέσσερα πράγματα: Κανένα λάθος, πάθος, "καθαρό" μυαλό σε κάθε πάσα, σε κάθε άμυνα και απόλυτη συγκέντρωση. Είναι ματς "νοκ άουτ" και, για αυτό, πρέπει να δημιουργήσουμε το καλύτερο δυνατό σύνολο, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες ενός τόσο σημαντικού αγώνα. Η Αργεντινή είναι μία σπουδαία ομάδα, με εξαιρετικούς παίκτες. Πραγματικά, χαίρομαι που θα παίξουμε με τους Αργεντινούς. Έχουν παίκτες με ταλέντο και προσωπικότητα. Αυτό μας δίνει έξτρα κίνητρο για να τους νικήσουμε».

Ο τεχνικός της Κίνας, Γιόνας Καζλάουσκας, από τη μεριά του, στάθηκε τόσο στην εξαιρετική άμυνα της ελληνικής ομάδας, όσο και στα λάθη της δική του ομάδας, ενώ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους άφησε πολύ ώρα στον πάγκο τον Μινγκ. «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Η Ελλάδα είναι μία ομάδα που της αρέσει να παίζει άμυνα. Στο Μουντομπάσκετ του 2006, απέναντι στην Ελλάδα, είχαμε παίξει καλά στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο χάσαμε την επαφή με το σκορ. Σήμερα, συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Αποδείχθηκε πως δεν ήμασταν έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι. Δεν υπήρχε λόγος να κρατήσω περισσότερο τον Γιάο μέσα στο παρκέ. Χάναμε με πολλούς πόντους και η Ελλάδα είχε τον έλεγχο…».

Τους Έλληνες παίκτες εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Ζήσης. «Ηταν ένα καλό ματς για εμάς. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε σπουδαία άμυνα και βάλαμε αρκετά εύκολα καλάθια. Στο δεύτερο, οι αντίπαλοί μας βρήκαν τον τρόπο να βάζουν καλάθια έξω από τη γραμμή των 6.25μ., αν και, η αλήθεια είναι, ότι εμείς τους δώσαμε αυτό το δικαίωμα, αφού δεν τους πιέσαμε τόσο πολύ. Πήραμε μία δίκαιη νίκη και από τώρα μπήκαμε σε διαδικασία να σκεφτόμαστε το ματς με την Αργεντινή. Είναι το ματς "κλειδί" για να μπούμε στην τετράδα και πρέπει, πάση θυσία, να το κερδίσουμε. Θα πρέπει να παίξουμε ακόμη καλύτερη άμυνα, με στόχο να πάρουμε τη ρεβάνς για την ήττα που γνωρίσαμε στους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Από απόψε κιόλας, θα αρχίσουμε να μελετάμε το παιχνίδι τους, ώστε να είμαστε πανέτοιμοι. Πρέπει να είμαστε 40 λεπτά συγκεντρωμένοι για να μπορέσουμε να κερδίσουμε. Στο ματς με τους Κινέζους, χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά όχι και τη διαφορά και αυτό μας οδήγησε σε μία σχετικά εύκολη νίκη», είπε ο άσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τέλος, ο Ναν Λι επισήμανε πως: «Η Ελλάδα έπαιξε από την αρχή πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο, κάτι στο οποίο δεν είμαστε συνηθισμένοι. Δεν είχαμε προετοιμαστεί για αυτό το ενδεχόμενο και κάναμε πολλά λάθη. Τώρα έχουμε μπροστά μας τη Λιθουανία, μια πολύ δυνατή ευρωπαϊκή ομάδα, που παίζει καλή άμυνα. Τα "όπλα" της είναι το ομαδικό παιχνίδι και το πολύ καλό περιφερειακό σουτ».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βανός, Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x