Stoiximan Super League

Οδηγός κορυφής ο Κοντρέρας!

Σημαντική νίκη με 1-0, που τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας πήρε ο ΠΑΟΚ. Στο απόλυτο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας απέναντι στον Άρη, οι παίκτες του Σάντος, αν και δεν απέδωσαν το… φαντεζί ποδόσφαιρο, φάνηκαν πιο ψυχωμένοι και δικαιολογημένα πήραν το τρίποντο. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Πάμπλο Κοντρέρας στο 68’ με προβολή, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μουσλίμοβιτς. Κάκιστη η διαιτησία του Πολατιάν. Δεν απέβαλλε τον Βιτόλο, μετά από το δολοφονικό του τάκλιν στον Βιεϊρίνια και αρνούνταν πεισματικά να αφήσει πλεονέκτημα στις φάσεις! Στην αρχή διεκόπη το παιχνίδι για ένα πεντάλεπτο.

Σημαντική νίκη με 1-0, που τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας πήρε ο ΠΑΟΚ. Στο απόλυτο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας απέναντι στον Άρη, οι παίκτες του Σάντος, αν και δεν απέδωσαν το… φαντεζί ποδόσφαιρο, φάνηκαν πιο ψυχωμένοι και δικαιολογημένα πήραν το τρίποντο. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Πάμπλο Κοντρέρας στο 68’ με προβολή, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μουσλίμοβιτς. Κάκιστη η διαιτησία του Πολατιάν. Δεν απέβαλλε τον Βιτόλο, μετά από το δολοφονικό του τάκλιν στον Βιεϊρίνια και αρνούνταν πεισματικά να αφήσει πλεονέκτημα στις φάσεις! Στην αρχή διεκόπη το παιχνίδι για ένα πεντάλεπτο. "Το ντερμπι στο μικροσκόπιο"

Το ματς:

Όπως σε κάθε ντέρμπι που… σέβεται τον εαυτό του, έτσι και στο σημερινό ΠΑΟΚ- Άρης δεν παίχτηκε μπάλα. Το πάθος περίσσευε και από τις δύο ομάδες, κάτι που επιβεβαιώνουν τα πάμπολλα λάθη και τα συχνά σφυρίγματα του διαιτητή Πολατιάν. Όπως αντιλαμβάνεστε, στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχε ρυθμός και αμφότεροι οι αντίπαλοι περίμεναν το λάθος για να επωφεληθούν. Μάταια…

Διεκόπη για πέντε λεπτά

Εντάξει, διαφορές με τα συνηθισμένα ντέρμπι υπήρχαν. Πρώτη και… χειρότερη η διακοπή του αγώνα για περίπου πέντε λεπτά. Και να πει κανείς ότι προηγήθηκε κάτι εις βάρος του ΠΑΟΚ… Βρισκόμασταν μόλις στο 4’. Ο Κόκε πήγε να εκτελέσει το κόρνερ από τα δεξιά και ορισμένοι από τους ανεγκέφαλους- που διαθέτει κάθε ομάδα- εκσφεντόνησαν αντικείμενα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μέχρι και γυάλινο μπουκάλι έφτασε στο μέρος του επιθετικού του Άρη, ο οποίος ορθώς αποχώρησε… Μάλιστα, τραυματίστηκε και ο βοηθός διαιτητή… Τελικά το παιχνίδι ξεκίνησε πάλι στο 9’…

Λάθη επί λαθών

Αναμενόμενο ήταν, λοιπόν, να υπάρξει εκνευρισμός. Για περίπου ένα εικοσάλεπτο αμφότερες οι ομάδες δεν απέδωσαν… Πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή, αδυναμία να αναπτυχθούν ορθολογικά και σκληρά φάουλ εμπόδισαν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Βέβαια, ο Άρης φαινόταν περισσότερο δραστήριος από τα άκρα, είχε την κατοχή αλλά του έλειψε σε αρκετές περιπτώσεις η τελική πάσα. Καμία απολύτως αξιόλογη στιγμή στο πρώτο μισάωρο…

Αντεπίθεση των γηπεδούχων

Για το υπόλοιπο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, ο «δικέφαλος του Βορρά» ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του. Οι Βιεϊρίνια και Κωνσταντινίδης έπαιρναν προσπάθειες από τα πλάγια και πέρασαν μπάλες στην περιοχή. Στη σημαντικότερη, ο Μουσλίμοβιτς δέχτηκε το γύρισμα του «σβούρα», αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ. Αυτομάτως, οι γραμμές των γηπεδούχων ανέβηκαν και με επιθέσεις διαρκείας επιχείρησαν να ανοίξουν κενούς χώρους. Το ρόλο αυτό ανέλαβε, ως επί το πλείστον ο Βερόν (ο Ίβιτς ήταν πάλι κακός), όμως «κολλούσε» μονίμως έξω από την περιοχή ή αργούσε να πασάρει και κοβόταν. Ακολούθησε ένα πολύ καλό σουτ του Βιεϊρίνια (34’) και μια προσπάθεια του Κωνσταντινίδη (41’), χωρίς αποτέλεσμα.

Τον… χάιδεψε ο Πολατιάν!

Αναφέραμε και παραπάνω πως το πάθος περίσσευε… Μέχρι που γινόταν και δολοφονικό! Στην κυριολεξία όποιος παρακολούθησε το τάκλιν (με τα δύο πόδια από πίσω) του Βιτόλο πάνω στον Βιεϊρίνια, θα βγάλει το συμπέρασμα πως ήταν τουλάχιστον σκόπιμο. Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ σφάδαζε από τους πόνους και το αποτέλεσμα; Ο κ. Πολατιάν «τιμώρησε» με κίτρινη κάρτα τον άσο του Άρη και όλα καλά… Δυστυχώς τα παρατράγουδα και οι αμφιβολίες τώρα αρχίζουν… Φυσικά, ο Πορτογάλος δεν μπόρεσε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε από τον Λάκη.

Πίεση από την αρχή

Στην επανάληψη, οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο. Πίεζαν σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου και με επιθέσεις από την πλευρά του Κωνσταντινίδη (αριστερή) έβγαζαν φάσεις με αξιώσεις. Καμία από αυτές δεν δημιούργησε ουσιαστικούς κινδύνους στην εστία του Κέλεμεν. Μέχρι το 55’, η ομάδα του Σάντος ήλεγχε τον αγώνα. Κυκλοφορούσε εύκολα τη μπάλα, την έκλεβε σε αρκετές περιπτώσεις και έψαχνε να βρει κενούς χώρους. Αμυντικά, ο Άρης δεν ήταν κακός, πόσω μάλλον όταν το πρέσινγκ αυξήθηκε… Ανταποκρίθηκε σωστά και ανέκοπτε όλες τις προσπάθειες των αιωνίων.

Χαμένοι οι Ν. Γκαρσία και Μπατιόν

Στο οργανωτικό κομμάτι, η ομάδα του Ερνάντεθ στερούνταν των προσπαθειών του Γκαρσία και Μπατιόν. Χαρακτηριστικό πως καθ΄ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης δεν πήραν πρωτοβουλίες. Φυσικό επακόλουθο αυτού, η έλλειψη επιθετικών προσπαθειών και οι μηδαμινές επεμβάσεις του Χαλκιά. Μόνο με τους Νέτο και Κόκε, δεν γίνεται δουλειά, πόσω μάλλον όταν η αμυντική γραμμή του αντιπάλου δούλευε τέλεια. Ο Χαβίτο είχε χαθεί από τον εξαιρετικό Δάρλα, ενώ ο Βιτόλο φαινόταν επηρεασμένος από το άσχημο μαρκάρισμά του στο πρώτο μέρος…

Μια, δυο η τρίτη τους «έκαψε»…

Είπαμε πως το ματς σταματούσε συνεχώς. Αποτέλεσμα αυτού τα πολλά στημένα. Μέχρι το 68’ καμία από τις ομάδες δεν εκμεταλλεύτηκε τις μπάλες και η φάσεις περνούσαν ανούσια… Σε εκείνο το σημείο, χρειάστηκε ένα φάουλ του Μουσλίμοβιτς για να ξεσηκώσει την Τούμπα. Ο Βόσνιος το εκτέλεσε απευθείας, η μπάλα χτύπησε στο στήθος του Κοντρέρας και αναπαύτηκε στην εστία του Κέλεμεν… Πανηγυρισμοί και το ηθικό των ΠΑΟΚτζήδων στα ύψη!

Ήθελε την απάντηση

Ο Ερνάντεθ έπρεπε να ρισκάρει. Πέρασε μέσα τους Ζεντίλ και Κάλβο προσμένοντας τουλάχιστον το γκολ της ισοφάρισης. Αντί, λοιπόν, να ανέβει η ομάδα του και να πιέσει, έμενε πίσω περιμένοντας τις αντεπιθέσεις του ΠΑΟΚ. Ορισμένες από αυτές μάλιστα δεν εξελίχθηκαν ποτέ, καθώς ο Πολατιάν αρνούνταν πεισματικά να αφήσει πλεονέκτημα. Γίνεται εύκολο αντιληπτό πως οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να κρατήσουν μπάλα, να «παγώσουν» τον ρυθμό και να οπισθοχωρήσουν. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να απαντήσουν και η ήττα τους ήρθε αναπόφευκτα.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Δάρλας (92' Αραμπατζής), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία, Βερόν, Βιεϊρίνια (45+4' Λάκης), Μουσλίμοβιτς, Κώνσταντινίδης, Ιβιτς (82' Μπιζέρα)

ΑΡΗΣ: (Κίκε ερνάντεθ): Κέλεμεν, Λέμπο, Γιάχιτς (74' Ζεντίλ), Ρομπερζ, Νέτο, Νάτσο Γκαρσία, Βιτόλο, Μπατιόν (77' Κάλβο), Χαβίτο, Κόκε, Ντελόρτε (77' Φελίπε)

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x