Γενικά

Ανατροπή χωρίς το «κερασάκι στην τούρτα»

Μπορεί η Γιουβέντους να μην κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στην «ασθενέστερη» Μπάτε Μπορίσοφ, ωστόσο βαθμολογικά δεν…ανησυχεί καθώς είναι δεύτερη με τέσσερις βαθμούς, μπροστά από Μπάτε Μπορίσοφ και Ζενίτ, με έναν και μηδέν βαθμούς αντίστοιχα. Αγωνιστικά, «όλα τα λεφτά» ήταν το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού. Οι δύο ομάδες πέτυχαν από 2 τέρματα με την παράσταση ωστόσο να μην την κλέβει η πιο…μικρής δυναμικότητας ομάδα, αλλά η «Γηραιά κυρία»! Η «Γιούβε», μετά από κενά που εντόπισαν και εκμεταλλεύτηκαν οι Λευκοπώσοι στη άμυνά της, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 μόλις στο 23’. Η μεγάλη επιστροφή όμως έγινε με πρωταγωνιστή τον Ιακουίντα. Ο Ιταλός επιθετικός χτύπησε δύο φορές (29’ , 47’) και έβαλε τα πράγματα ξανά στη θέση τους.

Μπορεί η Γιουβέντους να μην κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στην «ασθενέστερη» Μπάτε Μπορίσοφ, ωστόσο βαθμολογικά δεν…ανησυχεί καθώς είναι δεύτερη με τέσσερις βαθμούς, μπροστά από Μπάτε Μπορίσοφ και Ζενίτ, με έναν και μηδέν βαθμούς αντίστοιχα. Αγωνιστικά, «όλα τα λεφτά» ήταν το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού. Οι δύο ομάδες πέτυχαν από 2 τέρματα με την παράσταση ωστόσο να μην την κλέβει η πιο…μικρής δυναμικότητας ομάδα, αλλά η «Γηραιά κυρία»! Η «Γιούβε», μετά από κενά που εντόπισαν και εκμεταλλεύτηκαν οι Λευκοπώσοι στη άμυνά της, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 μόλις στο 23’, χάρη σε τέρματα των Λιχτάροβιτς (17') και Στασέβιτς (23'). Η μεγάλη επιστροφή όμως έγινε με πρωταγωνιστή τον Ιακουίντα. Ο Ιταλός επιθετικός χτύπησε δύο φορές (29’ , 47’) και έβαλε τα πράγματα ξανά στη θέση τους.

Έκανε την ανατροπή!

Απολαυστικό! Κάθε άλλο παρά τα…λεφτά τους πίσω θα ζητήσουν οι θεατές του αγώνα Μπάτε Μπορίσοφ-Γιουβέντους. Το σκορ από το ημίχρονο ήταν ήδη 2-2!
Στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό μεταξύ των δύο αντιπάλων όπως, σχεδόν, και η κατοχή της μπάλας, με τους γηπεδούχους να την έχουν, απλώς, λίγο…παραπάνω στα πόδια τους.
Στο 17’ ο Λιχτάνοβιτς εκμεταλλεύτηκε τα κενά της άμυνας των «μπιανκονέρι» και με πλασέ έκανε το 1-0. Οι Λευκορώσσοι πήραν τα «πάνω» τους και πραγματοποιούσαν επιθέσεις κατά κύματα. Τα λάθη στην άμυνα, για τους Ιταλούς, συνεχίστηκαν και στο 23’ ο Στάσεβιτς βρέθηκε μόνος μέσα στη μικρή περιοχή, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μάνιγκερ, 2-0! Ωστόσο, η «γηραιά κυρία» δεν το έβαλε κάτω. Αρχικά απείλησε με στημένες φάσεις εκτελεσμένες από τον Ντελ Πιέρο. Η Μπάτε Μπορίσοφ συνέχισε να επιτίθεται και αυτό το πλήρωσε. Στο 29’ μετά από σέντρα μέσα στην περιοχή, οΙακουίντα παίρνει την κεφαλιά και μειώνει σε 2-1. Η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε με τους Ιταλούς να επιτίθενται, ένα καλό φάουλ του Ντελ Πιέρο αποκρούεται σε κόρνερ. Από το σημείο αυτό δεν υπήρξε τίποτα το σπουδαίο από πλευράς φάσεων παρά την προσπάθεια των «μπιανκονέρι». Όλα αυτά μέχρι να φτάσουμε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Ιακουίντα δέχεται κάθετη πάσα και απέναντι από τον Βερέμκο δε δυσκολεύεται να κάνει το 2-2. Η «Γιούβε» κάνει τη μεγάλη επιστρογή στο παιχνίδι.

Πίεση χωρίς…αποτέλεσμα

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του παιχνιδιού ήταν πιο «φτωχή», κάτι που αποτυπώνεται και από το γεγονός ότι το σκορ δεν άλλαξε. Η Γιούβέντους πίεσε πολύ την άμυνα της Μπάτε Μπορίσφ. Οι περισσότερες ευκαιρίες προήλθαν από στημένα του Ντελ Πιέρο, ενώ κάποια σουτ από τους Νέντβεντ και Καμορανέζι δεν βρήκαν ‘‘στόχο’’. Αξιοσημείωτο από την Πλευρά των Λευκορώσων είναι ότι προσπάθησαν όποτε είχα την ευκαιρία να απειλήσουν. Η προσπάθειά τους δε μετουσιώθηκε σε κάποια κλασική ευκαιρία καθώς η υπερπροσπάθεια κούρασε την ομάδα. Σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του αγώνα της Ρεάλ με τη Ζενίτ, 1-2 υπέρ των Μαδριλένων, το τελικό αποτέλεσμα δεν απογοήτευσε κανέναν απο τους δύο.

Το φιλμ του αγώνα

Χρήστος Κυριαζής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x