Γιώργος Χελάκης

Εκλογές χωρίς να στηθούν κάλπες! (SportDay / Γιώργος Χελάκης)

Τουλάχιστον ο Ανατολιωτάκης στις... κόντρες του με τη διοίκηση της ΠΑΕ προκαλούσε και γέλιο ανάμεσα σε όλα τα άλλα. Τουλάχιστον ο Ανατολιωτάκης είχε ορμητήριο τον συναισθηματισμό και τον ρομαντισμό του. Μια εξηγήσιμη λογική για παραμονή στις ρίζες.

Η κόντρα του Θανάση Γιαννακόπουλου με την ΠΑΕ δεν έχει κανένα από αυτά τα στοιχεία. Γίνεται για ένα... πάπλωμα που δεν υπάρχει. Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός είναι το αποπαίδι του Γιαννακόπουλου. Αν ήθελε, «έκοβε» το συμβόλαιο του Περπέρογλου και με τα λεφτά αυτά λειτουργούσαν όλα του τα τμήματα μια χαρά. Αν τσόνταρε ο Βαρδινογιάννης ένα πόσο ίσο με το συμβόλαιο του Γκαλίνοβιτς, τα τμήματα του Ερασιτέχνη θα έκαναν πρωταθλητισμό. Τόσο απλά είναι τα πράγματα, που εύκολα ο οπαδός καταλαβαίνει ότι η δουλειά πάει αλλού. Ποιος οπαδός όμως; Αυτός που πάει στις εξέδρες της Λεωφόρου και τις μισογεμίζει ή αυτός που πάει στο αεροδρόμιο να υποδεχτεί τον μέγα και τρανό Γιασικεβίτσιους. Διότι ίσως εδώ να είναι το κουμπί, άλλοι οπαδοί πάνε στη Λεωφόρο κι άλλοι υποδέχονται τον υπερπαίκτη. Η δήλωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη ότι η ΠΑΕ δεν πωλείται κλείνει ένα θέμα που στην ουσία ουδέποτε ήταν ανοικτό. Το σύνθημα «Παύλο, θεέ, πάρε την ΠΑΕ» θα ακούγεται συνεχώς όσο η ομάδα ποδοσφαίρου δεν θα παίρνει τρόπαια. Οσο τα κουβαρνταλίκια των αδελφών Γιαννακόπουλων θα φέρνουν τίτλους και δόξα στην ομάδα μπάσκετ.

Αφού λοιπόν δεν υπάρχει ΠΑΕ για πούλημα, υπάρχει κόσμος για προσηλυτισμό. Με την αίγλη των τίτλων και του ανοικτού πορτοφολιού, οι Γιαννακόπουλοι μπορούν να κερδίσουν μετοχές στο οπαδικό χρηματιστήριο. Η ειρωνεία είναι ότι στην προσπάθειά τους βρίσκουν σύμμαχο τη δεδηλωμένη θέληση του Γιάννη Βαρδινογιάννη να καταστείλει τη βία στις κερκίδες της Λεωφόρου, να συγκρουστεί με πολλούς από τους ταραξίες της εξέδρας. Αυτούς που, όπως φάνηκε, βρίσκουν καταφύγιο στην ΚΑΕ. Ο ενιαίος και αδιαίρετος Παναθηναϊκός είναι κουβέντα για γέλια. Τη μόνη φορά που ενώθηκαν ήταν όταν –ύστερα από χρονοβόρες διαβουλεύσεις– κατάλαβαν ότι και οι δύο θα είχαν κέρδος από το οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα που πάει να συντελεστεί στον Βοτανικό υπό τον γενικό τίτλο «το σπίτι του Παναθηναϊκού». Ολα τα άλλα τους χωρίζουν. Ακόμα, όμως, κι αν δεν θέλεις να δεις τη μούρη κάποιου, το κάνεις με τακτ και κατά πρόσωπο. Δεν κρύβεσαι πίσω από δημοσιεύματα και... ανοικτές συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Γιατί κι αν ακόμα έχεις δίκιο σε όσα με πλάγιο τρόπο καταγγέλλεις, μπορεί να το χάσεις. Η πρόκληση του Τζίγκερ για προσφυγή στα δικαστήρια ώστε να κλείσει το θέμα αποδυναμώνει τον θόρυβο που δημιουργήθηκε. Οταν η σκόνη που σηκώθηκε με αφορμή την αδικία που υφίσταται ο Ερασιτέχνης καθίσει, τότε θα φανεί καθαρά ότι στόχος είναι ο έλεγχος του κόσμου χωρίς να στηθούν κάλπες, όπως γίνεται αλλού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x