Γιώργος Χελάκης

Ξέρει να αξιοποιεί τις χορηγίες (SportDay / Γιώργος Χελάκης)

Τι ωραία ομάδα που είναι η Μολδαβία! Αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Χωρίς να της το ζητήσουμε, έκανε τη ζημιά στους Τούρκους.Τώρα χρειαζόμαστε μία νίκη στην έδρα μας με τη Μάλτα για να «καθαρίσουμε» με την πρόκριση και να φτάσουμε μετά στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας. Αν το σκεφτεί κανείς, πάμε στο Euro χάρη στα δώρα που μας έκαναν οι χορηγοί μας.

Δεν αναφερόμαστε στους χορηγούς που εξασφάλισε το εμπορικό τμήμα της ΕΠΟ, αλλά στους απρόσμενους και απρογραμμάτιστους που έκοβαν βαθμούς από τους ανταγωνιστές μας μέσα στα γήπεδα. Βόσνιοι και Μολδαβοί αποδείχτηκαν χρυσοί χορηγοί.

Οι Τούρκοι θα τους θυμούνται για χρόνια. Ξέρεις τι είναι να ρίχνεις τέσσερα στην Ελλάδα στο Καραϊσκάκη και να βρίσκεις τον μπελά σου εκεί που δεν το περιμένεις από τους Μολδαβούς και τους Βόσνιους; Να, λοιπόν, γιατί η Εθνική ομάδα πηγαίνει στο Euro: διότι αποδέχτηκε τις ακούσιες χορηγίες άλλων και δεν χορήγησε κανέναν. Πάμε στο Euro με όπλο τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία.

Ούτε θαμπώσαμε με την απόδοσή μας ούτε λιώσαμε τους αντιπάλους μας. Κάναμε νίκες επαγγελματικές, νίκες στο τσακ, πήραμε βαθμούς και αποφύγαμε να δωρίσουμε σε άλλους. Χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ παίξαμε όσο χρειαζόταν για να πάρουμε τη νίκη. Από την εικόνα του παιχνιδιού φάνηκε ότι μπορούσαμε να παίξουμε και παραπάνω.

Οι Βόσνιοι ήταν οργανωμένη ομάδα, με τρεις-τέσσερις παίκτες ευρωπαϊκού επιπέδου. Δηλαδή, ομάδα μια χαρά για να κάνει τη ζημιά στους άλλους, αλλά να μην μπορεί να ζημιώσει εμάς. Η καλή βραδιά στην οποία βρέθηκε ο Χαριστέας ήταν αρκετή για να γείρει η πλάστιγγα υπέρ της Εθνικής μας. Οι βοήθειες που πήρε από Μπασινά, Δέλλα και Κατσουράνη συνέθεσαν την εικόνα της υπεροχής.

Η υπεροχή έπρεπε να επιβραβευθεί με περισσότερα γκολ και πιο άνετη επικράτηση. Κάποια στιγμή θα γίνει κι αυτό. Εκείνο που προέχει τώρα είναι να μην επικρατήσει η σκέψη «και να χάσουμε στην Τουρκία, τι έγινε;». Οταν έχεις στόχο τη διάκριση στο Euro –άρα θέλεις η ομάδα σου να είναι ανταγωνιστική–, τέτοιες σκέψεις είναι καταστροφικές.

Παρά την απουσία Κατσουράνη και Πατσατζόγλου, είναι σίγουρο ότι ο Ρεχάγκελ θα αποφύγει να τις κάνει. Στην Πόλη δεν πάμε σώνει και καλά για να πάρουμε την πρόκριση, πάμε όμως για να αποδείξουμε ότι έχουμε φτιάξει μια ομάδα που αξίζει να την πάρει. Το ταξίδι της Εθνικής εκεί πρέπει να επιβεβαιώσει ότι είμαστε μια ομάδα που ξέρει να αξιοποιεί τις χορηγίες, διότι πάνω απ' όλα βασίζεται στη δική της ικανότητα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x