Γιώργος Χελάκης

Υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι που αξίζει να περπατηθούν (SportDay / Γιώργος Χελάκης)

Το δικαίωμα στο λάθος είναι αναφαίρετο. Ολοι του κάνουμε... χρήση, έστω και με διαφορετική συχνότητα. Ορισμένοι το παραδεχόμαστε και το ομολογούμε. Αλλοι διορθώνουμε το λάθος χωρίς να το παραδεχτούμε. Στη χειρότερη κατηγορία ανήκουμε όσοι ούτε το παραδεχόμαστε ούτε το διορθώνουμε. Στην τελευταία κατηγορία δεν ανήκει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Η ανοιχτή στους δημοσιογράφους προπόνηση στην Παιανία και η αλλαγή στον τρόπο διακίνησης των εισιτηρίων είναι αξιοσημείωτα γεγονότα. Δείχνουν ότι υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι, που αξίζει να περπατηθούν από πλευράς της ΠΑΕ. Τα αποστειρωμένα περιβάλλοντα σπάνια εξασφαλίζουν τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής. Οταν μιλάμε για ποδόσφαιρο βέβαια και όχι για χειρουργική ιατρική. Το σημείωμα δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν οι πόρτες της Παιανίας θα ανοίγουν για κάποιες μέρες ή αν πρόκειται για «στιγμιαίο» αδίκημα.

Ο,τι «επιζήμιο» μπορεί να πληροφορηθεί ο δημοσιογράφος θα το πληροφορηθεί, όσο καλή κι αν είναι η περιφρούρηση. Επιπλέον, υπάρχει ο κίνδυνος ή και η πρόθεση να παραφουσκωθούν γεγονότα ενώ η σημασία τους είναι κατά πολύ μικρότερη. Το ρεπορτάζ με κλειστές πόρτες οδηγεί στην κατευθυνόμενη πληροφόρηση και την υπερβολική κριτική.
Από τα όσα δήλωσε χθες ο Πεσέιρο στη συνέντευξη Τύπου φάνηκε ότι έχει ισχυρή προσωπικότητα και δεν παίρνει τα λόγια του πίσω. Επέμεινε στα όσα προ ημερών είχε δηλώσει σε πορτογαλική εφημερίδα σχετικά με τη διαφορά μπάτζετ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Υπερασπίστηκε τη δουλειά του και τους παίκτες του. Φάνηκε να μην έχει ανάγκη καμιά άλλη «δημοσιογραφική προστασία». Μακάρι το μήνυμα να βρει αποδέκτες. Ενα άλλο μήνυμα φαίνεται πως βρήκε. Από το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο με την Αμπερντίν οι οπαδοί θα μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια από τα εκδοτήρια του «Απόστολος Νικολαΐδης».

Διορθωτική κίνηση αλλαγής πλεύσης με συγκεκριμένα όρια, που δεν ξεπερνούν τη διάθεση της ΠΑΕ να κοντραριστεί με τη βία και όσους την προκαλούν. Χειρονομία καλής θέλησης προς τους παραπονούμενους οπαδούς, που θα ζεστάνει την εξέδρα και το ταμείο. Λίγο νωρίς να υποθέσουμε ότι οι δύο κινήσεις της ΠΑΕ συνιστούν αλλαγή στρατηγικής. Μια αλλαγή στην τακτική, ίσως.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x