Γιώργος Χελάκης

Εφυγε ατσαλάκωτη η νέα ΑΕΚ! (SportDay / Γιώργος Χελάκης)

Η Ελφσμποργκ πήρε το πρωτάθλημα Σουηδίας την περασμένη χρονιά. Σε αυτό που τελειώνει τώρα το πολύ πολύ να βγει τέταρτη. Μόνιμοι πρωταθλητές και μόνιμοι πρωταγωνιστές δεν πολυσυνηθίζονται στη Σκανδιναβία. Με εξαιρέσεις τον ικανότατο διεθνή τερματοφύλακα και τον έμπειρο παικταρά Αντερς Σβένσον, όλοι οι άλλοι ποδοσφαιριστές της είναι απλώς καλοί. Το πλαστικό χορτάρι τούς δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα. Το βαρύ κρύο (μηδέν βαθμοί Κελσίου), ένα ακόμα. Το 1-1 αδικεί κατά μία έννοια τους Σουηδούς. Εκαναν περισσότερες φάσεις, δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες, τους σταμάτησαν τρεις φορές τα δοκάρια. Η πειραματική σύνθεση του Φερέρ ευνόησε τους Σουηδούς και τους έστειλε πικραμένους στα αποδυτήρια, με μόλις ένα βαθμό. Η κανονική ΑΕΚ, με Ζήκο στα χαφ και Δέλλα στα σέντερ μπακ, θα είχε το πάνω χέρι στο παιχνίδι.

Εστω κι έτσι, η «Ενωση» άπλωσε το παιχνίδι, έβγαλε φάσεις κι έκανε σουτ προς το τέρμα των αντιπάλων. Ειδικά ο Τόζερ θα μπορούσε να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Εκεί που μπήκε ο... μισοξεχασμένος Χάρης Παππάς. Η ταχύτητά του τον βοήθησε να διασχίσει τριάντα μέτρα χωρίς να μαρκαριστεί. Το ένστικτο του σκόρερ, που το είχαμε διαπιστώσει όταν έπαιζε στην Καλαμαριά, τον βοήθησε να δει το κενό και να στείλει την μπάλα κοντά στο παράθυρο. Η ΑΕΚ ισοφάρισε, άφησε πίσω της ένα κακό πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να ισορροπήσει για κάποια λεπτά το παιχνίδι. Πιθανότατα τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί ακόμα καλύτερα αν ο ταχύτατος Παππάς παιζόταν από τους κεντρικούς χαφ στους κενούς χώρους.

Η ισοπαλία δίνει σε όλους το δικαίωμα να μιλήσουμε για τη νέα ΑΕΚ, που μπορεί να παίρνει αποτελέσματα χωρίς να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Το διαπιστώσαμε και χθες, έστω κι αν η συμμαχία με την τύχη ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ο Φερέρ ήθελε το αποτέλεσμα, αλλά σκεφτόταν το ταξίδι στην Ξάνθη. Λογικό, εφόσον πρώτος στόχος παραμένει η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κρύο, πλαστικό χορτάρι, αρκετές ελλείψεις, ισόπαλο αποτέλεσμα. Δεν είναι κι άσχημα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x