Γιώργος Χελάκης

Έμπρακτη απόδειξη ικανότητας

SportDay

Ο «Ρίμπο» πήγε στην «Ενωση» για να πάρει πρωτάθλημα. Αυτό συμφώνησε με τον παλιό, γνώριμο Φερέρ κι αυτό κάνει. Την τελευταία στιγμή των μεταγραφών -τύχη αγαθή- βρέθηκε στην ΑΕΚ ο Μπλάνκο. Ο τύπος αυτός ήρθε και κούμπωσε με το υπόλοιπο σύνολο που φιλοτέχνησε ο κόουτς. Εχει το ένστικτο του σκόρερ. Λύνει τα χέρια των χαφ και τους γόρδιους δεσμούς την ώρα που πάνε να «δέσουν». Ωστόσο, μια ομάδα που θέλει πρωτάθλημα είναι δύσκολο να το πάρει βάζοντας ένα γκολ σε κάθε παιχνίδι. Αν όμως κρατάει την εστία ανέπαφη, γίνεται. Η αμυντική τετράδα της ΑΕΚ και ο Τόζερ μπροστά από αυτήν δούλεψαν άψογα. Η Ξάνθη μέτρησε λίγες ευκαιρίες και ο Μορέτο έσβησε την πιο σημαντική από αυτές με τη λήξη του ματς. Μηδέν παθητικό σε έξι παιχνίδια σημαίνει γερές βάσεις για πρωτάθλημα. Δείτε τον Ολυμπιακό που δέχτηκε τρία από τον Εργοτέλη και θα καταλάβετε πού είναι η διαφορά.

Η ΑΕΚ αλλάζει παίκτες ενδεκάδας και παίρνει αποτελέσματα. Η δυνατότητα του Ολυμπιακού να το κάνει είναι περιορισμένη. Υποθέτω ότι ο Λεμονής πολύ θα ήθελε να ξεκουράσει Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι, αλλά με τι πάγκο;

Η ΑΕΚ έχει για τα πλάγια Σέζαρ, Μαντούκα, Λαγό, Χετεμάι, Μανού, Παππά. Ο πρωταθλητής έχει τους δύο κι αμέσως μετά τον Αρτσούμπι και τον Μενδρινό. Οπως και να το κάνεις, υπάρχει πρόβλημα. Με την αντικατάσταση του Λούα Λούα, επίσης. Ο Νούνιες θέλει τόσο πολύ και μπορεί τόσο λίγο. Πιθανότατα ο Λεμονής, ακόμα και στα 47 του, να είναι πιο σπιρτόζος. Ο κουρασμένος έως ξεθυμασμένος Ολυμπιακός από την υπερπροσπάθεια στο «Μπερναμπέου» θύμισε την κακή εμφάνιση στο «Κλεάνθης Βικελίδης», που επίσης του στοίχισε δύο βαθμούς. Τότε, όπως και χθες, τα τελευταία λεπτά ήταν μαρτυρικά. Σίγουρα κούραση, αλλά ίσως και πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Ισως και πρόβλημα αδυναμίας των κεντρικών χαφ να κρατήσουν την μπάλα. Ελλείψεις κι αδυναμίες που τον αφήνουν πια έξι βαθμούς πίσω από την άτρωτη ΑΕΚ. Στο ματς αυτό ο Κύρος Βασσάρας συμπεριφέρθηκε πολιτικάντικα. Προφανώς στο ημίχρονο πληροφορήθηκε ότι έκανε λάθος σφυρίζοντας πέναλτι στην επαφή του Σέζαρ με τον Ογκνιένοβιτς. Ετσι εξηγείται ότι είδε πέναλτι σε «ανατροπή» του Τοροσίδη. Δηλαδή, αντί να βγάλει το παιχνίδι με ένα χοντρό λάθος, έκανε και δεύτερο. Το λάθος του Ανατολάκη στοίχισε στον Ατρόμητο. Ο διαιτητής σωστά τον απέβαλε κι έδωσε τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να απελευθερωθεί. Παπαδόπουλος και Σαλπιγγίδης είχαν κέφια, Ιβανσιτς και Καραγκούνης -με διαφορετικό τρόπο ο καθένας- βοήθησαν να απλωθεί το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός φάνηκε ελκυστικός στον κόσμο του. Ο Πεσέιρο ήταν απαιτητικός από τους παίκτες, ζητώντας καλύτερη μπάλα. Μπορεί να παίξει τέτοια το «τριφύλλι», εφόσον τον χειμώνα βρει καλύτερους ακραίους αμυντικούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x