Γιώργος Χελάκης

Nούνιες, Αρτσούμπι: πω, πω σκάουτινγκ!

SportDay

Επειτα από τέτοιου είδους ματς γράφεις πάντα με τον κίνδυνο να εκτεθείς από τα συμπεράσματά σου.

Ο χθεσινοβραδινός αγώνας δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική. Πρόκειται για διοργάνωση άνευ ουσίας, με μόνη –ίσως– σκοπιμότητα το ότι η διοργανώτρια ΕΠΟ θα έβαλε στο ταμείο της κάποιες χιλιάδες ευρώ απ' τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Οι προπονητές των δύο ομάδων με τις επιλογές τους έδειξαν καθαρά πού τον έχουν –τέτοιες μέρες– γραμμένο τον θεσμό. Μόνο νόημά του, να αξιοποιηθεί ως ένα δυνατό φιλικό τεστ πριν αρχίσουν οι επίσημες διοργανώσεις. Τώρα τον ακολουθούν οι τετριμμένες δημοσιογραφικές φόρμες περί χρήσιμων συμπερασμάτων. Ας υποκύψουμε:

• Ο Αρτσούμπι μπορεί να είναι μέτριος παίκτης, αλλά ο Νούνιες φαίνεται χειρότερός του. Χθες είχε σπουδαία ευκαιρία να αποδείξει ότι αξίζει κάτι παραπάνω από κάποια δεκάλεπτα συμμετοχής. Εκανε μια τρύπα στο νερό. Είναι να απορεί κανείς τι διάολο του βρήκαν όσοι τον επέλεξαν.

• Είχε περιθώρια ο Λεμονής να δοκιμάσει τον Αρτσούμπι κάποιο χρονικό διάστημα στη φυσική του θέση, του αριστερού χαφ. Να βλέπαμε τι μπορεί να κάνει κι αν σε βάθος χρόνου έχει τα περιθώρια να γίνει αξιόπιστη «ρεζέρβα» του Τζόρτζεβιτς. Ισως μέχρις εκεί να γίνεται. Για παραπάνω, ούτε κουβέντα. Θυμίζω ότι για να αποκτήσει τα δικαιώματά του, το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός πρέπει να καταβάλει στη Λανούς 3,6 εκατ. ευρώ. Μοιάζει με αστείο...

• Ο Σοϊλέδης, ο και «Τζόρτζεβιτς της Ρούμελης» αποκαλούμενος, ξέρει μπαλίτσα. Εχει ψηλό κορμί, σχετικά καλή κίνηση με την μπάλα πάνω στη γραμμή και αξιόπιστη σέντρα στην κίνηση. Οσο περισσότερο παίζει τόσο περισσότερο θα βελτιώνεται.

• Ο Κατσικογιάννης φάνηκε περισσότερο έτοιμος. Πέφτει με θράσος πάνω στην μπάλα, την καλύπτει άριστα με το σώμα και την πασάρει αξιόπιστα πριν τον στριμώξουν οι αντίπαλοι.

• Ο Βασιλόγιαννης έπαιξε λίγο, ήθελε πολύ να διακριθεί και μοιραία τα άφησε όλα μισοτελειωμένα.

• Πάμε τώρα στον Κώστα Μήτρογλου. Το να μπαίνει αλλαγή ο Νούνιες και να μένει έξω ο νεαρός οφείλει να το ξανασκεφτεί ο Λεμονής. Ναι, ο Μήτρογλου είναι φορ, ενώ ο Νούνιες περιφερειακός. Σωστά. Αλλά ο Μήτρογλου και ως περιφερειακός («ρεζέρβα» του Λούα Λούα) είναι πολύ πιο χρήσιμος από τον Αργεντινό. Στην υποδοχή μπάλας με το αριστερό υπερέχει όλων των επιθετικών του Ολυμπιακού. Ντρίμπλα και προσποίηση διαθέτει. Ας αρχίσει από αύριο το πρωί η συστηματική αξιοποίησή του. Οσο για «ρεζέρβα» του Ντάρκο, υπάρχει ο Κωνσταντίνου. Σε λίγο καιρό, που θα βελτιωθεί, μια χαρά θα είναι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x