Stoiximan Super League

Τον «ξελάσπωσε» ο Ντάρκο

Με πρωταγωνιστή και «χρυσό» σκόρερ τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΟΚ με 2-1 στο Καραϊσκάκη και επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι παρότι μέχρι το 52’ ήταν πίσω στο σκορ από το γκολ του Κωνσταντινίδη στο πρώτο ημίχρονο(42’), κατάφεραν να γυρίσουν το ματς και με τα γκολ των Τοροσίδη και Κοβάσεβιτς(62’), πήραν τους πολύτιμους τρεις βαθμούς. Αρκετά προβλήματα αντιμετώπισε η άμυνα των Πειραιωτών στον πρώτο ημίχρονο, καλός κατά διαστήματα ο ΠΑΟΚ, πλήρωσε όμως την κακή αμυντική λειτουργία του στο δεύτερο 45λεπτο. Αποχώρησε με ενοχλήσεις ο Λεντέσμα, αμφίβολη η συμμετοχή του στο ματς της Τρίτης με την Ρεάλ. Στο «: «Λείπει το καθαρό μυαλό»

Με πρωταγωνιστή και «χρυσό» σκόρερ τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΟΚ με 2-1 στο Καραϊσκάκη και επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι παρότι μέχρι το 52’ ήταν πίσω στο σκορ από το γκολ του Κωνσταντινίδη στο πρώτο ημίχρονο(42’), κατάφεραν να γυρίσουν το ματς και με τα γκολ των Τοροσίδη και Κοβάσεβιτς(62’), πήραν τους πολύτιμους τρεις βαθμούς. Αρκετά προβλήματα αντιμετώπισε η άμυνα των Πειραιωτών στον πρώτο ημίχρονο, καλός κατά διαστήματα ο ΠΑΟΚ, πλήρωσε όμως την κακή αμυντική λειτουργία του στο δεύτερο 45λεπτο. Αποχώρησε με ενοχλήσεις ο Λεντέσμα, αμφίβολη η συμμετοχή του στο ματς της Τρίτης με την Ρεάλ. Στο «μικροσκόπιο» ο Ολυμπιακός. Λεμονής: «Λείπει το καθαρό μυαλό»

Εκμεταλλεύθηκε τους χώρους ο ΠΑΟΚ

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ που θα του έλυνε τα πόδια, αυτό όμως δεν ήρθε, αντιθέτως η εξέλιξη του πρώτου 45λεπτου δεν ήταν αυτή που περίμεναν οι «ερυθρόλευκοι». Οι γηπεδούχοι στο πρώτο 15λεπτο είχαν την καθολική υπεροχή και με κύριο εμπνευστή των επιθετικών τους προσπαθειών , τον Λούα Λούα, απείλησαν δύο τρεις φορές την εστία του Φερνάντες, ο οποίος όμως όποτε χρειάστηκε φώναξε «παρών».

Βέβαια στην φάση του 16’λεπτού, ο Πορτογάλος πορτιέρο των φιλοξενούμενων, είχε και την βοήθεια της τύχης, με την μπάλα στο σουτ του Λούα Λούα μέσα από τη περιοχή και δεξιά, να καταλήγει στο δεξί κάθετο δοκάρι. Οι απειλητικές διαθέσεις των πρωταθλητών, «ξύπνησαν» τον ΠΑΟΚ, που απάντησε λίγο αργότερα με κλασική ευκαιρία, ο Σάλμον όμως δεν κατάφερε να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Νικοπολίδη.

Οι γηπεδούχοι, σε γενικές γραμμές ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας καλή κυκλοφορία και φτάνοντας με προϋποθέσεις έξω από την περιοχή του αντιπάλου. Όσες φορές όμως ο Λούα Λούα, επιχείρησε να σκοράρει, δύσκολα θα περίμενε κανείς να το επιτύχει, αφού στην πλειονότητα των φάσεων, η θέση του δεν ήταν η πλέον κατάλληλη για να δοκιμάσει το σουτ.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο το χώρο που του έδωσε ο Ολυμπιακός, και με πλαγιοκοπήσεις κυρίως από τα αριστερά με τον Παντελή Κωνσταντινίδη, που ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του στο πρώτο μέρος, δημιούργησε αναστάτωση αρκετές φορές στην «ερυθρόλευκη» άμυνα. Πάντως σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξε και η ασυνεννοησία του Μπράβο με τους συμπαίκτες του, κάτι που παρατηρήθηκε κυρίως μετά την αναγκαστική αλλαγή του Λεντέσμα(22’)αποχώρησε με ενοχλήσεις), του οποίου τη θέση πήρε ο Πατσατζόγλου.

Τελικά, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που χαμογέλασε λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, πετυχαίνοντας το τέρμα που τον πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, προηγούμενο με 1-0. Στο 42’, ο Χριστοδουλόπουλος(πολύ καλός στο πρώτο μέρος) με ωραία ατομική ενέργεια, πέρασε δύο παίκτες του Ολυμπιακού σαν σταματημένους από τα δεξιά, μπήκε μέσα στην περιοχή, έφτασε στην γραμμή του άουτ, έκανε το γύρισμα προς την μικρή περιοχή και ο Παντελής Κωνσταντινίδης με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.

Απλά καλύτερος... ο Ολυμπιακός

Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν ανάλογο ξεκίνημα με αυτό του πρώτου μέρους και από το πρώτο λεπτό, ήταν αυτοί που επιχειρούσαν συνεχώς να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή και να πετύχουν το γκολ, πιέζοντας σχεδόν σε ολόκληρο το γήπεδο. Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε κάπως νωθρά και αυτό το πλήρωσε μόλις στο 52’.

Ο Τζόρτζεβιτς έκανε το γέμισμα προς την περιοχή και ο Τοροσίδης ανενόχλητος μέσα από την μικρή περιοχή, έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φερνάντες, σε μία φάση που η «ασπρόμαυρη» άμυνα έμοιαζε ανύπαρκτη. Οι Πειραιώτες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, γεγονός που επηρεάσε και τους παίκτες του Σάντος που ακολούθησαν το γρήγορο παιχνίδι του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να υποπέσουν σε πολλά λάθη. Μοναδική καλή στιγμή ήταν αυτή στο 56’ όταν ο Γεωργιάδης έπιασε το μονοκόμματο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα όμως κατέληξε λίγο άουτ.

Ο Λεμονής βλέποντας τον Λούα Λούα να μην κινείται σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αποφάσισε να τον κάνει αλλαγή, προκειμένου να δώσει μία νέα πνοή στην επίθεση, περνώντας στην θέση του, τον Μιχάλη Κωνσταντίνου. Η είσοδος του Κύπριου στο παιχνίδι, βοήθησε τους ακραίους του Ολυμπιακού να πάρουν περισσότερες πρωτοβουλίες, και κυρίως με τον Γκαλέτι οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν στη συνέχεια, αρκετές φορές, Κοβάσεβιτς και Κωνσταντίνου όμως αστόχησαν.

Τελικά η συνεχής πίεση των πρωταθλητών απέδωσε στο 66’ με δημιουργό τον Γκαλέτι και εκτελεστή τον Σέρβο. Ο Αργεντινός μέσος έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Κοβάσεβιτς με όμορφη κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, έκανε το 2-1.
Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια προσπάθησαν να αντιδράσουν, πίεσαν ψηλά τον Ολυμπιακό, στην τελική προσπάθεια όμως υστερούσαν, παρότι βρέθηκαν αρκετές φορές στην κατάλληλη θέση για να απειλήσουν την εστία του Νικοπολίδη. Ο Λεμονής στα εναπομείναντα λεπτά στην προσπάθεια να φρεσκάρει ακόμη περισσότερο την γραμμή κρούσης, πέρασε και τον Μήτρογλου αντί του Κοβάσεβιτς.

Λίγο πριν την λήξη του ματς όμως, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο γκολ της ισοφάρισης, η απόφαση του επόπτη όμως να υποδείξει οσφάϊντ στο γκολ του Βρύζα(είχε σταματήσει η άμυνα του Ολυμπιακού) στέρησε στον δικέφαλο του δυνατότητα να πανηγυρίσει, σε μία φάση όπου δίκαια οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για λανθασμένη υπόδειξη-οφσάιντ στη μπαλιά του Μπαϊάνο. Τελικά δεν άλλαξε κάτι στην εξέλιξη του αγώνα και ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα, με αυτό το σημαντικό 2-1 κόντρα στον ΠΑΟΚ.

*Ο Λεντέσμα ένιωσε ένα σφίξιμο στον δεξιό δικέφαλο κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ γι' αυτό και αντικαταστάθηκε. Ο ποδοσφαιριστής θα εξεταστεί την Κυριακή στο Ρέντη από τον γιατρό της ομάδας ενώ θα υποβληθεί και τη Δευτέρα σε κλινικό έλεγχο στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ζεβλάκοβ, Σέζαρ, Ραούλ Μπράβο, Λεντέσμα (22' Πατσατζόγλου), Στολτίδης, Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα (57' Κωνσταντίνου), Κοβάτσεβιτς (79' Μήτρογλου).

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Φερνάντες, Σνάουτσνερ (72' Λάκης), Μαλεζάς, Μελίσσης, Χαραλάμπους, Μπαλάφας (72' Γκονζάλες), Μπαϊάνο, Χριστοδουλόπουλος, Γεωργιάδης, Σάλμον (81' Βρύζας), Κωνσταντινίδης.

Διαιτητής: Παπασταμάτης (Αθηνών)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Ιωσηφόγλου (Αθηνών)
Τέταρτος διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Παρατηρητής: Τάπατζας (Θράκης

Λευτέρης Καραγιάννης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x