Γιώργος Χελάκης

Ολα απ' την αρχή

SportDay

Αρκούσε ένα λάθος γύρισμα του Ράμος και ένα λάθος μαρκάρισμα στον –αγνώστων λοιπών στοιχείων– Ροντρίγκο.

Η αλώβητη άμυνα της ΑΕΚ δέχτηκε δύο ροπαλιές από τον Ηρακλή κι έφερε τα πάνω κάτω στο πρωτάθλημα. Στην εφημερίδα μόνο ο Μανώλης Παναγιωτόπουλος παραμένει στις ακλόνητες βεβαιότητες.

Οτι δηλαδή η ΑΕΚ θα νικήσει την Κυριακή τον Παναθηναϊκό και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αφού ο Ηρακλής άντεξε σε τέτοια πολιορκία, σε απόλυτη συμμαχία με την τύχη όλα μπορεί να γίνουν. Μέχρι τώρα η ΑΕΚ στήριζε την πρωτιά της στην οργανωμένη άμυνα.

Εκεί προδόθηκε την Κυριακή και σπατάλησε απροσδόκητα τη βαθμολογική απόσταση από τους άλλους δύο. Τώρα έχει μπροστά ένα μικρό «Γολγοθά», που περιλαμβάνει Παναθηναϊκό εκτός, Αρη εκτός και Ολυμπιακό εκτός σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε στη Λιβαδειά ένα υπέροχο γκολ με τον Ιβανσιτς και άλλα τρία πραγματική προσφορά του αντίπαλου τερματοφύλακα και των σέντερ μπακ.

Ο Πεσέιρο θα έπρεπε να τους ευχαριστήσει θερμά, μαζί και τον διαιτητή Γκαϊτατζή, που έστειλε άδικα των αδίκων τον Σίντσιλορτζ πρόωρα στα αποδυτήρια. Ετσι διαμορφώθηκε η γοητευτική εικόνα του 0-4 και οπλίστηκαν οι «πράσινοι» με ψυχολογία κι έβαλαν αέρα στα πανιά τους.

Το ντέρμπι της Κυριακής είναι ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ δοκιμάζεται για πρώτη φορά φέτος στα δύσκολα και μεταξύ άλλων καλείται να αποδείξει ότι έχει κάτι που της έλειπε τα τελευταία χρόνια. Αντοχή στις κακουχίες και ατσαλάκωτο ηθικό όταν έρχεται η πρώτη στραβή. Ολοι ξέρουν πως είναι διαφορετικό το να καταδιώκεις από το να καταδιώκεσαι...

Τρίτος «παίκτης», ο πιο έμπειρος. Αρχισε με του κόσμου τα αγκομαχητά, προσπαθεί ανεπιτυχώς να κρατήσει δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη και έχει περιορισμένες εφεδρείες για να αντέξει τραυματισμούς και τιμωρίες βασικών παικτών.

Ωστόσο, έστω και με την ψυχή στο στόμα, παραμένει σε απόσταση βολής, υπολογίζοντας πως η ΑΕΚ πρέπει να περάσει από Λεωφόρο και «Βικελίδης», ενώ ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενηθεί στο Καραϊσκάκη.

Οπως έχουν τώρα τα πράγματα, ο Ολυμπιακός διαθέτει πλήρη βασικό οπλισμό, αλλά είναι άσ' τα να πάνε από εφεδρείες. Η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός έχουν πλήρη εφεδρικό στρατό, αλλά δεν έχουν ακόμα δοκιμαστεί σε σκληρά πεδία μάχης. Στη μεταγραφική... ανασύνταξη του χειμώνα ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να ξοδέψει αρκετά και να πιάσουν τόπο τα λεφτά για να κλείσει τις τρύπες του.

Φτάνοντας μέχρις εκεί με περιορισμένες απώλειες, μπορεί να ελπίζει βάσιμα. Ολα αυτά λαμβάνοντας υπόψη ότι η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί από απροσδόκητες ροπαλιές, που κανείς δεν ξέρει σε ποιανού το κεφάλι θα πέσουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x