Γιώργος Χελάκης

Τον χειμώνα πρέπει να καλύψει τα κενά...

SportDay

Κάθε πανηγύρι για το αποτέλεσμα, το πάθος, τη θέληση κ.λπ. δεκτό. Πέρα απ' όλα αυτά, καλό θα είναι να επικρατήσουν ανησυχία και προβληματισμός. Με μυϊκά προβλήματα (θλάσεις) βρίσκονται εκτός μάχης οι Αντζας, Λεντέσμα, Σέζαρ. Νωρίτερα την είχαν «πατήσει» Τζόρτζεβιτς, Κωνσταντίνου. Ενα βήμα πριν από τη θλάση λέγεται ότι βρίσκεται ο Κοβάσεβιτς. Επειδή το στομάχι των οπαδών, δεν διευκολύνεται να τα καταπίνει όλα αμάσητα, ας μην ακουστεί δικαιολογία του τύπου φταίει το κακό χορτάρι του προπονητηρίου. Αυτά είναι κουβέντες για το στομάχι οπαδών άλλων ομάδων που έχουν αποδεδειγμένα καλή χώνεψη. Κάτι συμβαίνει με τον τρόπο εκγύμνασης και κάθε –σοβαρή– εξήγηση δεκτή.

Αν πάλι φορτωθούν όλα στην καταπόνηση των παικτών από τα πολλά παιχνίδια, τότε στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα. Κάπως αργά δεν ανακάλυψαν στον Ολυμπιακό το πρόγραμμα των αγώνων, που ήταν γνωστό πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος; Οποιος έχει μάτια βλέπει ότι ο πάγκος είναι άδειος κι ο Λεμονής παριστάνει τον μαθητευόμενο μάγο για να κλείσει τις τρύπες.

Πάει καιρός (τριάντα πέντε χρόνια) από την ομάδα των είκοσι δύο διεθνών του αείμνηστου Γουλανδρή. Τέτοια πράγματα δεν γίνονται πια. Ομως, μέχρι το σημείο να σταματάει η καταμέτρηση των ουσιαστικά αξιόπιστων στους δεκατέσσερις-δεκαπέντε, η απόσταση είναι πολύ μεγάλη και επείγει η ανάγκη να καλυφθεί την περίοδο των μεταγραφών του χειμώνα.

Μέχρι να πέσουν τα χιόνια χρειάζεται ορισμένα γεγονότα να αποτιμηθούν στην πραγματική τους διάσταση. Ανεξάρτητα από τους σχεδιασμούς του προπονητή, ο Ολυμπιακός στάθηκε τυχερός απέναντι στη Ρεάλ και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας. Χωρίς να είναι ακριβώς έτσι, ισοπαλία είχε πάρει και η Εθνική του Αρχοντίδη από την πανίσχυρη Αγγλία το 1982. Τότε στήθηκαν πανηγύρια επειδή ο Μπάμπης Ξανθόπουλος είχε σταματήσει τον Τρέβορ Φράνσις. Τώρα «το ρίχνουμε έξω» επειδή ο Ρομπίνιο δεν εξέθεσε τον Πάντο. Χρειάζονται ψυχραιμία και περισυλλογή. Η ομάδα που μας υποσχέθηκε ο Λεμονής δεν είναι αυτό που είδαμε προχθές στο Καραϊσκάκη, αλλά αυτό που είδαμε στη Βρέμη και στη Μαδρίτη. Αν στον Ολυμπιακό δεν θέλουν να μετατρέψουν και πάλι τον Λεμονή από φιλόδοξο προπονητή σε αναλώσιμο προϊόν, ας αξιοποιήσουν ουσιαστικά τη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα. Ο κόσμος προχθές χειροκρότησε θερμά το πάθος και τον ηρωισμό. Θα 'ρθει ο καιρός που θα του περισσεύει χειροκρότημα μόνο για την ποιότητα και την αγωνιστική αξιοπιστία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x