Γιώργος Χελάκης

Ο δεύτερος είναι πολύ μακριά

SportDay

Λίγο ακόμα και θα πιστέψουμε ότι –απλώς– ανάμεσα σε τόσους άλλους πέρασε κι αυτός. Εκεί που τόσοι έπιναν νερό στο όνομά του, υπάρχουν τώρα πολλοί –φωνάζουν και έτσι ακούγονται περισσότερο– που τον κατηγορούν.
«Πρόδωσε» την ομάδα και πήγε στον Ολυμπιακό. Οταν επέστρεψε, επί Ψωμιάδη, είχε παικταράδες και δεν έκανε τίποτα.
Δεν πέτυχε τίποτα στην Ευρώπη κι όταν επέστρεψε έφερε «παλτά» (Ρέζιτς, Μάριτς) κι έκανε ό,τι του έλεγε ο Κόκκαλης.
Καταχρέωσε τον ΠΑΟΚ με τις επιλογές του επί Μπατατούδη και πήρε μόλις ένα Κύπελλο, κάτι που έκανε κι ο Αναστασιάδης με χειρότερους παίκτες και άθλια οικονομικά.

Ολες αυτές οι... γλυκές κουβέντες συνοδεύονται από μια εκτίμηση. Καλός ήταν κάποτε, αλλά τώρα πια είναι παρωχημένος! Μία από τις βασικές διαπιστώσεις όταν λέγονται τέτοιες κουβέντες είναι ότι τις ακούς από τα στόματα των σκληρών πυρήνων οργανωμένων οπαδών. Πρώτοι και καλύτεροι αυτοί ρίχνουν τον λίθο του αναθέματος στον Ντούσαν Μπάγεβιτς.
Ο... παρωχημένος συνεχίζει και φέτος να φτιάχνει ομάδες που παίζουν καλό ποδόσφαιρο και παίρνουν αποτελέσματα. Για να μην υπάρξουν διαμαρτυρίες από όσους εννοούν να τον αφήνουν καρφωμένο στον σταυρό, πρέπει να σημειωθεί πως στον Αρη βρήκε πολλά πράγματα έτοιμα. Ωστόσο, από την ημέρα που έδιωξαν τον Ογιος μεσολάβησαν ο Ερνάντεθ και ο Ολίβα. Ο Μπάγεβιτς βάζει το όνομά του δίπλα σ' αυτό του Πέπε Σασία, που έριξε τα τρία στην Περούτζια.

Τότε (1979) η Περούτζια, τώρα η Σαραγόσα. Επιπλέον, τώρα η ξεγυρισμένη «τριάρα» στον Ερυθρό Αστέρα και οι σοβαρές πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση του ΟΥΕΦΑ. Ανοικτό –επίσης– το ενδεχόμενο διάκρισης στο πρωτάθλημα.
Εσωστρεφής, εγωιστής, νευρικός, νάρκισσος, επηρμένος, παρωχημένος. Ακόμα και τώρα, εις τας δυσμάς του προπονητικού βίου του, πρωταγωνιστής. Ο μόνος σούπερ σταρ των ελληνικών πάγκων. Μέχρι να έρθει η στιγμή που οι κάθε είδους φανατικοί του Αρη θα τον λοιδορούν κι αυτοί...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x