Γιώργος Χελάκης

Πού πας με δεκαπέντε παίκτες της προκοπής;

SportDay

Τα σφάλματα πληρώνονται. Τις πιο πολλές φορές τουλάχιστον. Είτε τα κάνει ο Τζόρτζεβιτς είτε ο Λεμονής με τον Ιβιτς. Το σφάλμα του πολύπειρου αρχηγού, οφθαλμοφανές. Εστειλε με κεφαλιά-πάσα τριάντα μέτρων την μπάλα στον Φιλόμενο. Λάθος πάνω στην... άψη του παιχνιδιού, που συγχωρείται και διορθώνεται. Υπήρχε χρόνος, δεν υπήρχε σχέδιο. Ο Ολυμπιακός δέχτηκε το γκολ την ώρα που είχε αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούσε να φτιάξει φάσεις μπροστά στο τέρμα του Αμπάρη. Μετά το γκολ βραχυκύκλωσε. Αντί, λοιπόν, να πάρει βοήθειες από τον πάγκο ώστε να ξεμπλοκαριστεί, ο Λεμονής ήρθε στο ημίχρονο και τον έδεσε κόμπο. Ας μην παριστάνουμε τους μετά Χριστόν προφήτες. Οταν ο αντίπαλος παίζει με τρεις ψηλούς σέντερ μπακ κι εσύ αποσύρεις τον ευέλικτο επιθετικό σου για να προσθέσεις έναν ψηλό, τότε στέλνεις μήνυμα στους παίκτες σου. Ο Μπάμπης το γράφει χαρακτηριστικά σε άλλη στήλη υπό τον τίτλο «Ηταν της Αγίας Γιόμας». Στήθηκε, λοιπόν, σε μια γωνία ο μόνος ανατροπέας του Ολυμπιακού, ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, κι άρχισε να πετάει την μπάλα στη μεγάλη περιοχή του Αμπάρη. Μόλις το είδαν αυτό οι υπόλοιποι, άρχισαν τα ίδια. Ετσι, διευκόλυναν τη δουλειά του Λαζαρίδη, του Ψωμά και του Μασάντο. Αν δει το βίντεο του αγώνα ο κόουτς, θα παρατηρήσει:

• Πρώτη φάση στο δεύτερο ημίχρονο, το σουτ-άουτ του Μήτρογλου από την μπαλιά-τρύπα του Μενδρινού.
•Δεύτερη, από ντρίμπλα και σουτ του Μενδρινού στο δοκάρι. Τι έπαιζε ο Μενδρινός όταν έγιναν αυτά τα ολίγα; Στη φυσική θέση του, δηλαδή «δεκάρι». Πού έπαιζε ο Μενδρινός στη συνέχεια, όταν δεν έγινε απολύτως τίποτα; Κάτι σαν δεξί μπακ! Και μόνο από αυτή τη διαπίστωση μπορεί να βγει σωρός από συμπεράσματα.

Για τη συντομία του κειμένου τα προσπερνάμε και καταλήγουμε στο σφάλμα του Λεμονή και του Ιβιτς. Πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ είναι αδύνατο να βγουν πέρα με 14-15 ποιοτικούς παίκτες. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός τερματίσει τέταρτος στον όμιλο, οι μεταγραφές θα είναι... χαμηλού κόστους και συμπληρωματικές. Χθες (και χθες) φάνηκε καθαρά ότι δεν θα φτάσουν για να μείνει ο πρωταθλητής σε τροχιά διεκδίκησης πρωταθλήματος. Φάνηκε, επίσης, ότι ο Κωνσταντίνου είναι πολύ μακριά από το να πληροί και τις τυπικές –έστω– προϋποθέσεις ετοιμοπόλεμου σέντερ φορ. Εξέθεσε τον εαυτό του και τον προπονητή.

Ο Πάουλο Κάμπος «διάβασε» πολύ καλά τον Ολυμπιακό. Ο Μασάρα έπεσε πάνω στον Γκαλέτι και ο Λαδάκης από κοντά έπαιρνε τα βήματα του Αργεντινού, που έμεινε στα ρηχά. Ο Αργεντινός ήταν ο μέγας πρωταγωνιστής του ματς. Το μυαλό των περισσότερων ίσως πάει στον σκόρερ Φιλόμενο. Δεν πρόκειται γι' αυτόν. Ο αμυντικός χαφ Καρντόσο, μια ποδοσφαιρική «ατμομηχανή», κυριάρχησε στο γήπεδο. Εκοβε, έραβε, μοίραζε, κρατούσε. Σπουδαίος παίκτης ο 28χρονος, μπορεί να φέρει λεφτά στα ταμεία του Αστέρα. Ωραίο είναι το «διπλό» εκτός έδρας στην Ευρώπη, αλλά να μη σταυρώνεις «διπλό» εκτός έδρας στο πρωτάθλημα δείχνει ότι έχεις μεγάλο πρόβλημα να το διεκδικήσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x