Γιώργος Χελάκης

Με την ευχή της συζύγου

SportDay

Η κυρία Μπεάτε μίλησε. Υπέκυψε τελικά στις φορτικές πιέσεις του δαιμόνιου Δημήτρη Μαλισιώβα και δήλωσε στον SuperΣπορ FM αμέσως μετά τη νίκη επί των Ούγγρων ότι η Εθνική ομάδα με την καθοδήγηση του συζύγου της μπορεί να κερδίσει και αυτή τη φορά το Euro.

Το γεγονός έχει ισοδύναμη σημασία με όσα είδαμε στον αγωνιστικό χώρο του «Φέρεντς Πούσκας». Τα περιθώρια για σχόλιο είναι περιορισμένα, όλοι είδαμε ότι οι Ούγγροι έπαιζαν σαν να ήθελαν να πάρουν αυτοί την πρόκριση και εμείς παίζαμε σαν ομάδα που είχε ήδη προκριθεί, όπως εύστοχα σχολίασε ο ίδιος ο Οτο Ρεχάγκελ στη συνέντευξη Tύπου. Χωρίς να μασήσει τα λόγια του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός παραδέχτηκε ότι «γυρίσαμε» το παιχνίδι με σύμμαχο την τύχη. Αν είχε δει στην τηλεόραση ότι ο Φούλοπ δεν είχε ανατρέψει τον Γκέκα, πιθανότατα να έλεγε κάτι παραπάνω. Ας το πούμε εμείς τώρα.
Μεγάλες ομάδες είναι αυτές που κερδίζουν ακόμα και όταν δεν παίζουν καλά. Δηλαδή, ό,τι ακριβώς συνέβη χθες το βράδυ στη Βουδαπέστη. Η πειραματική σύνθεση που παρέταξε ο Οτο Ρεχάγκελ, σε συνδυασμό με τη μεγάλη όρεξη που είχαν για μπάλα οι νεαροί παίκτες της Ουγγαρίας, «έδωσαν» την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Οι καλές αποκρούσεις του Χαλκιά και το τραγικό λάθος του Βάλτσακ ανέλαβαν την ευθύνη για το ισόπαλο αποτέλεσμα στα πρώτα 45 λεπτά. Ο κόουτς εξακολουθεί να μας αιφνιδιάζει. Δεν υπάρχει Ελληνας δημοσιογράφος που να καμαρώνει ότι πρόβλεψε σωστά την ενδεκάδα της Εθνικής. Λες και το έχει στόχο ο Γερμανός να μην τον «πετυχαίνουμε» ποτέ. Τα κατάφερε και χθες, έστω και αν παρουσιάστηκε μια ομάδα στο γήπεδο πολύ διαφορετική και σε προσωπικό και σε διάταξη. Με τον Καψή αριστερό μπακ, τον Μπασινά στις άκρες και με δύο αμυντικά χαφ που δεν έχουν παίξει ξανά μαζί, ήταν λογικό να παρουσιαστούν αρρυθμίες και προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας.

Στο δεύτερο ημίχρονο το πράγμα έγινε πιο ορθολογικό. Ο Γκέκας, που τρέχει απλώς λίγο πιο γρήγορα και από τη σκιά του, ξέφυγε από την άμυνα, κορόιδεψε τον τερματοφύλακα και η Εθνική πάει πρώτη και καλύτερη απ' όλους στο Euro. Σε τέτοιες περιπτώσεις τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Αλλωστε και η Μπεάτε μιλώντας στον SuperΣπορ FM υπήρξε λιγόλογη. Η Εθνική μπορεί να ξαναπάρει το Euro. Για να το λέει η σύζυγος, κάτι θα ξέρει. Οταν ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος ρώτησε σχετικά τον Ρεχάγκελ, αυτός τον... αποστόμωσε με τα παρακάτω λόγια: «Ωριμη είναι, μπορεί να λέει την άποψή της»...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x