Γιώργος Χελάκης

Με πρώτο παίκτη τον Τάκη Λεμονή

SportDay

Tου κόσμου τα παράξενα: ο Θρύλος παίζει στην Ευρώπη δύο φορές με τη Λάτσιο, δέχεται δύο γκολ, άκυρα και τα δύο. Κάνει δύο φορές «διπλό» εκτός έδρας που δεν είχε ξανακάνει ποτέ κι όμως θεωρητικά μπορεί νά 'ρθει ακόμα και τέταρτος στον όμιλό του. Εχει αποκλειστεί με χίλιους τρόπους από επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Θα είναι κρίμα κι άδικο μετά τα φετινά κατορθώματά του να την πατήσει. Κι όμως υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης ο Τάκης Λεμονής πήρε ευρωπαϊκή ταυτότητα επαγγελματία προπονητή. Ανώτερη από αυτή που δίνει η ΕΠΟ. Για να μη γράψω ότι πήρε την ταυτότητα του Ντέλιο Ρόσι (που το έγραψα ήδη). Ο κόουτς της Λάτσιο έφτιαξε μια ομάδα που κλείνεται οργανωμένα στο καβούκι της και χτυπάει στην αντεπίθεση. Ε, λοιπόν χτες βράδυ βρήκε τον μάστορά του. Ο Λεμονής τού πήρε το παιχνίδι ακριβώς με αυτόν τον τρόπο. Κράτησε την ομάδα πίσω και προσπάθησε να βγάλει τη Λάτσιο από το καβούκι της. Η ιταλική ομάδα... δεν έβγαινε. Ο «Ιταλός» Λεντέσμα σημάδευε από μακριά την πλάτη της «ερυθρόλευκης» άμυνας, μπας και την πιάσει κορόιδο. Την έπιασε μια φορά, όταν ολιγώρησαν Ζεβλάκοφ και Νικοπολίδης. Μεγαλύτερο κορόιδο ο διαιτητής, που δεν πήρε χαμπάρι ότι η μπάλα είχε βγει έξω, όταν τη γύρισαν προς τα μέσα οι Ιταλοί.

Το χτεσινό ήταν παιχνίδι προπονητή. Το στήσιμο της ομάδας σωστό. Η συμπεριφορά της ομάδας προβληματική σε ορισμένα χρονικά σημεία του αγώνα. Χαμένες προσωπικές μονομαχίες, πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις. Η επιβάρυνση της «ερυθρόλευκης» άμυνας ήταν ως επί το πλείστον απόρροια λαθών στο κέντρο.

Ολα αυτά κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Γιατί στο δεύτερο η Λάτσιο αναγκάστηκε να παίξει ως γηπεδούχος. Ο Τζόρτζεβιτς με τον Γκαλέτι βρήκαν χώρους κι έγινε η δουλειά. Η εμφάνιση πρέπει να καταγραφεί ως επαγγελματική. Δεν ήταν το πάθος, το θέαμα, οι πολλές ευκαιρίες. Ηταν το σχέδιο, η οργάνωση, η υπομονή, η ευστοχία. Ηταν ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς στη θέση του Λούα Λούα.

Ηταν, ναι, ο Κώστας Μενδρινός στη θέση του Χρήστου Πατσατζόγλου. Γι' αυτό εν τέλει είναι ο Τάκης Λεμονής. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Υστερα από πολλά χρόνια παρακολουθούμε ένα νέο Ολυμπιακό. Το κατάστημα λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση. Αλλαξε επίπλωση και σέρβις. Αλλαξε νοοτροπία. Ιδια και απαράλλαχτη η πελατεία. Δέκα χιλιάδες εκστασιασμένοι «γαύροι» χειροκροτούσαν, ζητωκραύγαζαν, παρότρυναν. Κόντρα στη Βέρντερ θα είναι τριάντα πέντε χιλιάδες. Ενας απ' αυτούς και ο τιμωρημένος αρχηγός. Με τέτοιον Κοβάσεβιτς, τέτοιον Γκαλέτι και τέτοιον Λεμονή, έρχεται η ώρα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x