Γιώργος Χελάκης

Με κουτσουρεμένο συμβόλαιο και εκτός Εθνικής...

SportDay

Τον θυμούνται να μπαίνει στα αποδυτήρια εξαγριωμένος, να αναποδογυρίζει την επίπλωση και να κλοτσάει τα ντουλάπια. Οι συμπαίκτες του να τον κοιτούν χωρίς να λένε κουβέντα. Τι να πουν γι' αυτόν που τρέχει και μαρκάρει μόνος και ακατάπαυστα για να εισπράττουν άλλοι το πολύ χειροκρότημα και να υπογράφουν τα χρυσοφόρα συμβόλαια. Αυτός που ανανέωσε το συμβόλαιο με την ομάδα παίρνοντας λιγότερα από όσα έπαιρνε πριν.

Αυτός είναι ο Ιεροκλής. Αυτός που ελευθέρωσε τον Ολυμπιακό από τους... Γερμανούς. Πήρε εκδίκηση από τα εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, τις αμέτρητες κλοτσιές που μάζεψε, τα χιλιάδες τάκλιν που έκανε, το χαμαλίκι τόσων χρόνων στον Πειραιά. Αυτός που ξέρει πως αν τύχει και του γίνει κλήση από Εθνική, θα είναι από την Εθνική Τράπεζα.

Αφήνει πολλούς πίσω του ο Ιεροκλής: τον δαντελένιο Δημήτρη Περσίδη, τον ακαταπόνητο Βαγγέλη Κουσουλάκη, τον σιδερένιο Γιώτη Τσαλουχίδη, τον top class Κριστιάν Καρεμπέ. Τους ξεπερνάει όλους και πιάνει κορυφή στη μακρά λίστα των αμυντικών χαφ του Ολυμπιακού. Πρώτος και καλύτερος ο «Ιέρο». Μαζί του ο συνήθης τιμωρός Ντάρκο Κοβάσεβιτς και ο μετρ της «ανακατωσούρας» Λούα Λούα. Αυτοί και οι συμπαίκτες του, καθοδηγούμενοι από τον... στρατηγό του πάγκου Λεμονή, πήραν την πρόκριση. Αυτός ήταν ο πιο... ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός της σύγχρονης ιστορίας.

«Δεμένος» αμυντικά, χωρίς ανυπομονησία, με σχέδιο, έδωσε χώρο στη Βέρντερ και βρήκε ανοικτούς χώρους για να τη «σβήσει» στο β' ημίχρονο. Ο Λεμονής κορυφαίος σκακιστής, κάτι σαν Κασπάροφ της μπάλας. Να μου το έλεγαν όταν επέστρεφε στον «ερυθρόλευκο» πάγκο και να τους κοιτούσα με απορία. Τώρα το γράφω γιατί έτσι φαίνεται να είναι. Αυτός ο Ολυμπιακός δεν μοιάζει με τους παλιότερους που έδιναν βάρος στο θέαμα και την «πατούσαν» όταν ερχόταν η ώρα της ουσίας. Πόσοι από τους αναγνώστες μας θυμούνται το γκολ του Φαλκάο στον άτυχο τελικό των Βραζιλιάνων με την Ιταλία το '82. Οσοι το θυμούνται σίγουρα το συγκρίνουν με το πρώτο του Στολτίδη.

Το πνεύμα του Ιεροκλή έγινε πνεύμα του Ολυμπιακού. Ετσι ήρθαν η μεγαλειώδης νίκη και η πρόκριση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x