Γιώργος Χελάκης

Μας συμφέρει μόνο το ένα από τα τρία «πιθανά» σενάρια

SportDay

Γενικά οι ευρωπαϊκές κληρωτίδες στέκουν από αδιάφορες έως και αρνητικές όταν πρόκειται για τον Ολυμπιακό. Σπάνια του επιφυλάσσουν ευνοϊκή αντιμετώπιση. Τις περισσότερες φορές τον στέλνουν στον λάκκο των λεόντων. Η παράδοση συντηρήθηκε χθες το μεσημέρι στη Νιόν της Ελβετίας. Η Τσέλσι είναι ομάδα-φόβητρο.

Η φήμη και το γόητρό της υπολείπονται κατά πολύ των αντίστοιχων της Μίλαν, της Μπαρτσελόνα και της Μάντσεστερ. Η δυναμικότητά της, όμως, όχι. Τα πρώιμα στραβοπατήματα και η απομάκρυνση του Μουρίνιο από τον πάγκο δημιούργησαν την εικόνα κρίσης, ίσως και αποδιοργάνωσης στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Πάει καιρός που τα τραύματα επουλώθηκαν, η κατρακύλα σταμάτησε και η Τσέλσι βρήκε τον δρόμο της. Στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ προκρίθηκε πρώτη με άνεση. Στο πρωτάθλημα έφτασε ήδη να απειλεί τις προπορευόμενες Αρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ντρογκμπά παραμένει ο καλύτερος σέντερ φορ στον κόσμο, ο Σεβτσένκο μοιάζει έντονα στον σούπερ σταρ που είχε η Μίλαν και ο Τέρι με τον Λάμπαρντ είναι οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές της διοργάνωσης στις θέσεις που παίζουν. Μετά την κλήρωση ακούστηκε η άποψη «πάλι καλά που αποφύγαμε τα χειρότερα». Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχουν χειρότερα. Η Τσέλσι είναι ισοδύναμη των τρανταχτών ονομάτων που συνεχίζουν στον θεσμό. Της λείπει μόνο η παράδοση επιτυχιών και διακρίσεων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι παραδόσεις, όπως γνωρίζουμε, δεν παίζουν μπάλα. Η φιλόδοξη και πληγωμένη Τσέλσι θα θελήσει να κάνει φέτος την υπέρβασή της στη διοργάνωση. Διαθέτει όλα τα τυπικά προσόντα, πλην ίσως από προπονητή με αντίστοιχες εμπειρίες. Μικρό το κακό για εκείνη. Μεγάλο για τον Ολυμπιακό αν αφήσει να καλλιεργηθεί κλίμα υπερβολικής αισιοδοξίας.

Η Τσέλσι μπορεί να προκριθεί αντιμετωπίζοντας έναν μαχητικό και οργανωμένο Ολυμπιακό, που θα αμφισβητήσει μέσα στο γήπεδο τη θεωρητική ανωτερότητά της. Μπορεί να προκριθεί αφοπλίζοντας εντελώς τους «ερυθρόλευκους», χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της κυριαρχίας της, βυθίζοντας στην απογοήτευση τους οπαδούς του Θρύλου.
Μπορεί να χάσει την πρόκριση, γιατί η τύχη θα συμμαχήσει με τον θεωρητικά αδύνατο, γιατί δεν θα μετατρέψει σε γκολ τη σχετική υπεροχή της, γιατί θα «πέσει» πάνω σε μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές βραδιές του Ολυμπιακού. Αυτά είναι τα τρία πιο πιθανά σενάρια. Αυτό που μας συμφέρει είναι το λιγότερο πιθανό, χωρίς να είναι... απίθανο!


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x