Γιώργος Χελάκης

Δύο λεπτομέρειες που κοστίζουν 1.400.000 ευρώ τον χρόνο!

SportDay

Συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις να γράφεται ότι το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η ελαφρώς καλύτερη Ξάνθη έχασε από τον Ολυμπιακό διότι δεν ευνοήθηκε στις λεπτομέρειες. Ξεχωρίζω την πιο σημαντική: κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού ήταν ο Αντώνης Νικοπολίδης. Παρά το γεγονός ότι ο Μπάρκογλου σημάδεψε γωνία, ο βετεράνος τερματοφύλακας έπεσε γρήγορα και σωστά. Αλλες λεπτομέρειες τώρα: ο Κεχαγιάς φώναζε από τον πάγκο, ζητώντας να πάει στην άσπρη βούλα ο Αγγελος Διγκόζης. Ο Τσίκινης στη ροή της φάσης δεν μπόρεσε να διακρίνει ότι ο Πάντος πάει στην μπάλα και τη βρίσκει. Ο Ζούλιο Σέζαρ εξακολουθεί να συμπεριφέρεται αφελώς σαν να παίζει στο οικογενειακό δίτερμα ή με φίλους σε παραλία του Ρίο.

Η Ξάνθη ήταν κανονική ομάδα στο γήπεδο, με σύστημα και οργανωμένη ανάπτυξη. Ο Ολυμπιακός ήταν μάλλον αδύνατο να παρουσιαστεί οργανωμένος. Η σύνθεσή του ήταν πειραματική. Το κέντρο του κανονική εφεύρεση, υπαγορευμένη από την απουσία και των επτά χαφ που διαθέτει η ομάδα (στο γήπεδο ήταν μόνο ο κακός Μενδρινός).

Ο Ολυμπιακός πήρε τελικά το ματς διότι εκτός από τον Νικοπολίδη υπάρχει στη σύνθεσή του ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Η κίνησή του στο δεύτερο γκολ πρέπει να... προβληματίσει τους υπόλοιπους σέντερ φορ του πρωταθλήματος. Ειδικά τους νεαρούς που πρέπει να τη βάλουν στο βίντεο για να βλέπουν και να μαθαίνουν. Προσοχή: το θέμα δεν είναι πώς πιάνει την κεφαλιά, αλλά πώς βρίσκεται στην κατάλληλη θέση. Στο ίδιο βίντεο να συμπεριληφθεί και η φάση του γκολ που σημειώνει ο Ντάρκο εναντίον της ΑΕΚ. Ρημάδες λεπτομέρειες. Αν τις... διέθεταν οι άλλες ομάδες, θα έπαιρναν τέτοια παιχνίδια. Να σημειωθεί ωστόσο μία λεπτομέρεια ακόμα. Νικοπολίδης και Κοβάσεβιτς παίρνουν τον χρόνο 600.000 και 800.000 ευρώ αντίστοιχα.

Κάπως έτσι ο πρωταθλητής πέτυχε την όγδοη νίκη σε αντίστοιχα ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης». Γι' αυτό και βρίσκεται σε στενή επαφή με την ΑΕΚ. Εννοείται ότι δύσκολα θα του ξανασυμβεί να παίζει αγώνα πρωταθλήματος έχοντας εκτός μάχης τα 6/11 της βασικής ομάδας. Εννοείται ότι δεν μπορεί να βασιστεί στον Νούνιες που το προσπάθησε και φάνηκε καθαρά ότι, ανάμεσα σε άλλα, του λείπουν και παιχνίδια. Η χθεσινή νίκη θα επιτρέψει στον Ολυμπιακό να αναπνεύσει. Κάποιοι από τους τραυματίες θα επιστρέψουν. Θα γυρίσει ο τιμωρημένος Τζόρτζεβιτς. Θα είναι διαθέσιμος ο Σίσιτς. Θα βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος ο Μπελούτσι. Και για να μην ξεχνιόμαστε, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Νικοπολίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Κοβάσεβιτς.

Οταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι...

Πολύ θα ήθελα να βρισκόμουν σήμερα στις εξέδρες του «Κλεάνθης Βικελίδης». Μπάγεβιτς και Πεσέιρο πήραν ταυτόχρονα την απόφαση ότι στο ματς δεν χωράνε δισταγμοί, σκοπιμότητες και δύο αποτελέσματα. Εκείνο που χρειάζονται είναι μόνο η νίκη.

Ο Μπάγεβιτς βάζει τρεις επιθετικούς. Τον Κάλβο, τον Κόκε και τον «ζεστό» τελευταία Φελίπε Σανσόν. Ο Πεσέιρο το ίδιο. Βάζει τον Σαλπιγγίδη κάπως δεξιά, τον Μάντζιο στην κορυφή και αριστερά του τον Παπαδόπουλο. Δηλαδή επίθεση με στόχο τη νίκη.

Ο κόουτς των «πρασίνων» ξέρει καλά ότι όπως έχουν έρθει θα πράγματα, τα περιθώρια για νέα απώλεια είναι εξαντλημένα. Με ήττα ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί τέσσερις βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και πιθανώς έξι πίσω από την ΑΕΚ. Ολα αυτά με τη σημείωση ότι παίζει με τους δύο συνδιεκδικητές εκτός έδρας στον β' γύρο, έχοντας γενικά πιο δύσκολο πρόγραμμα. Επιπλέον, η ομάδα «καίγεται» για μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη, ώστε να ανακτήσει ηθικό. Να πείσει τους φίλους της ότι «χτυπάει» το πρωτάθλημα.

Ο Πεσέιρο δήλωσε μετά το πατατράκ με την Ξάνθη ότι κάποιοι δεν θέλουν τον Παναθηναϊκό να νικάει, ωστόσο ξέρει πως η δήλωσή του στερείται ουσιαστικού νοήματος. Η σημασία της μπορεί να συγκριθεί με τη... σημασία της δήλωσης Αρουαμπαρένα για τον Κάκο. Ο ίδιος γνωρίζει ότι το πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν είναι οι άλλοι, αλλά η ομάδα του. Η ποιότητα της μπάλας που παίζει.

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί απέναντι σε έναν Αρη που ζητάει νίκη γοήτρου και αναστήλωσης ηθικού μετά την «εξάρα» του Μονάχου. Απέναντι στον Μπάγεβιτς, που «καίγεται» να αποδείξει ότι δεν είναι τεχνικός παρελθούσης χρήσεως, αλλά έτοιμος να πρωταγωνιστήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα... ανεξάρτητα από το χρώμα του πάγκου στον οποίο κάθεται. Αν για τον Παναθηναϊκό και τον Πεσέιρο υπάρχει χτένι, τότε ο κόμπος έχει ήδη φτάσει εκεί...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x