Γιώργος Χελάκης

Απευθείας

SportDay

Η τελευταία σελίδα της εφημερίδας διαφοροποιείται. Ο υπογράφων κάνει χρήση του... διευθυντικού δικαιώματος και αναρτά ξεχωριστό κατάλογο με τα πρόσωπα της χρονιάς που πέρασε στον χώρο του αθλητισμού. Στην εσωτερική ψηφοφορία των συντακτών της «SportDay» εκτιμήθηκαν τα τυπικά αθλητικά προσόντα. Στην τελευταία σελίδα συμπεριλαμβάνονται στην αξιολόγηση προσόντα κάθε «είδους»...

Κώστας Βαρούχας
Το «must» της ελληνικής τηλεόρασης. Η Βάσια Λόη και η Φαίη Σκορδά -αν και ιδιαιτέρως καλλίγραμμες- αδυνατούν να παραβγούν σε αναγνωρισιμότητα με τον καθηγητή διαιτησίας. Ξεκίνησε τηλεοπτικά αργότερα από τον Περικλή Βασιλάκη αλλά τον «έφαγε» στην τελική ευθεία. Τα νούμερα της «Αθλητικής Κυριακής» εκτινάσσονται την ώρα που ο Κώστας Βαρούχας αναλύει τις αμφισβητούμενες φάσεις και αναγγέλλει την ετυμηγορία του.

Βασίλης Τεροβίτσας
Μπορεί να κατάλαβε ότι θα τον καρατομήσουν και σκέφτηκε ότι είναι καλύτερα να τους προλάβει. Ωστόσο η κίνησή του να καταθέσει τη σφυρίχτρα είναι χωρίς προηγούμενο στην ελληνική διαιτησία. Το ματς «καταστροφή» ήταν το Εργοτέλης - Πανιώνιος. Εδειξε δύο κίτρινες κάρτες στον Κουμόρτζι, αλλά ξέχασε να τον αποβάλει. Πριν η αυστηρή και αδιάβλητη ΚΕΔ τον τιμωρήσει παραδειγματικά, πήρε το καπέλο του κι έφυγε. Ωραία που θα ήταν να παραδειγμάτιζε κι άλλους.

Θοδωρής Παπαλουκάς
Να σκεφθεί κανείς ότι πριν από χρόνια δεν του ανανέωσαν το συμβόλαιο στον Ολυμπιακό και έφευγε περίπου ως αποτυχημένος. Ευτυχώς που η συγκρότησή του δεν του άφηνε περιθώρια να καμφθεί ψυχολογικά. Λίγα χρόνια αργότερα σκαρφάλωσε στην κορυφή της Ευρώπης προσωπικά, με τον σύλλογό του και την Εθνική ομάδα. Παίκτης που έχει «καταπιεί» ηλεκτρονικό υπολογιστή. Παίζει χωρίς συσπάσεις του προσώπου. Εχει τεράστια αποθέματα ψυχραιμίας και τώρα πια μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Αντώνης Καρπετόπουλος
Τις αγωγές και τις μηνύσεις που του έχει κάνει ο Βασίλης Γκαγκάτσης, αν τις είχε σε εργόχειρα, θα είχε κάνει προίκα. Ωστόσο τις προσθέτει στο βιογραφικό του ως τίτλους τιμής. Ο γίγαντας Αντώνης μοιάζει σαν Δον Κιχώτης που κυνηγάει ανεμόμυλους. Οι παροιμιώδεις αναλύσεις και προβλέψεις του για τη διαιτησία προσθέτουν φύλλα στα δελτία κυκλοφορίας της «SportDay». Ζω για τη στιγμή που θα... τον αναγκάσω να ανέβει στο «αεροπλάνο της χαράς» προσκεκλημένος του προέδρου της ΕΠΟ.

Αντώνης Αντωνιάδης
Ο ισόβιος πρόεδρος των αμειβομένων ποδοσφαιριστών ευτύχησε να επιλέξει για τη βιογραφία του τον εξαίρετο δημοσιογράφο Κώστα Μπλιάτκα. Το βιβλίο έχει τίτλο «ο ψηλός» και συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Ευκαιρία να γυρίσουμε τρεις, τέσσερις δεκαετίες πίσω για να θυμηθούμε (ορισμένοι) και να μάθουμε (οι περισσότεροι) κάτω από ποιες συνθήκες παιζόταν η μπάλα τον καιρό εκείνο. Εξαίρετο βιβλίο, που δεν εξαντλείται στην παρουσίαση της ιστορίας του «Ψηλού».

Τιμούρ Κετσπάγια
Σε λίγες εβδομάδες θα κυκλοφορήσει σε Ελλάδα και Κύπρο η βιογραφία του, επιμελημένη από τον καλό φίλο Πανίκο Κωνσταντίνου. Μεγάλη ποδοσφαιρική προσωπικότητα με ήθος και ταλέντο. Στην Ανόρθωση πίνουν νερό στ' όνομά του. Στην ΑΕΚ δεν τον ξεχνούν. Ισως ο ταχύτερος παίκτης με την μπάλα στα πόδια που πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα την περασμένη δεκαετία. Στη βιογραφία του διαβάστε ανάμεσα στα άλλα πώς έφτασε μισό βήμα από τον Ολυμπιακό πριν καταλήξει στη Νιούκαστλ.

Γιάννης Ιωαννίδης
Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου είναι ιδιότητα γνωστή από το παρελθόν. Ο κόουτς έγινε υφυπουργός άνευ υφυπουργείου. Ο προϊστάμενός του Μιχάλης Λιάπης τον άφησε χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες. Δεν τον έδεσε καλά τον γάιδαρό του ο νέος υφυπουργός. Ο κόσμος του αθλητισμού επένδυσε πολλά στην υφυπουργοποίησή του. Πιθανότατα και ο πρωθυπουργός που πήρε τη σχετική απόφαση. Ο πρωθυπουργικός εξάδελφος (Λιάπης) είχε άλλη γνώμη. Τα κράτησε όλα για τον εαυτό του και άφησε για τον κόουτς ψαλίδια για τις κορδέλες των εγκαινίων και πλακέτες προς απονομήν στις «γιορτές» του ΠΣΑΠ και του ΠΣΑΤ.

Τάσος Φερεκίδης
Οταν τον πρωτοείδα στον Εδεσσαϊκό, στοιχημάτισα ότι θα κάνει σπουδαία καριέρα σαν αριστερό μπακ αν και το «καλό» του πόδι είναι το δεξί. Το στοίχημα το έχασα. Παίκτης του Εθνικού Αστέρα ο 34χρονος Φερεκίδης πήρε σπουδαία πρωτοβουλία. Συγκέντρωσε συμπαίκτες του από τη Β' και Γ' Εθνική με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων και της επαγγελματικής αξιοπρέπειας όσων αγωνίζονται στις μικρές επαγγελματικές κατηγορίες. Δεν μάσησε τα λόγια του, μιλώντας για απαξίωση της δουλειάς του και για ανύπαρκτο ΠΣΑΠ που υποτίθεται ότι τους εκπροσωπεί συνδικαλιστικά. Μπράβο Τάσο.

Κώστας Μπότος
Ο μάνατζερ των μεγάλων επιτυχιών. Μπορεί ο Πασχάλης Παπαδόπουλος και ο Πολ Κουτσολιάκος να έχουν πιο βαρύγδουπες συνεργασίες, αλλά στερούνται τη χάρη και τη δημιουργική φαντασία του δαιμόνιου Μπότου. Μια βραδιά πριν από δυόμισι χρόνια στη Λευκωσία, δείχνοντάς μου ένα αδύναμο και μικρόσωμο αγόρι, μού είχε πει: «Αυτόν σε δύο χρόνια θα τον έχω στείλει σε ομάδα του εξωτερικού». Επρόκειτο για τον Στάθη Αλωνεύτη.

Αλέξης Κούγιας
Εχασε δεκαπέντε κιλά για να παίζει μπάλα με τους φίλους του. Παρακολουθεί μέχρι και τα φιλικά παιχνίδια του ΠΑΣ Γιάννινα ώστε να έχει προσωπική άποψη για τους παίκτες της ομάδας. Επέλεξε για πρόεδρο της ΠΑΕ τον φίλο μου, τον Μπάμπη. Η συμπεριφορά του προς τους διαιτητές, που θεωρεί ότι αδικούν τον ΠΑΣ, είναι «κουτί» για να παρουσιάζεται κάθε εβδομάδα στον αθλητικό δικαστή...

Ανδρέας Λοβέρδος
Από πολιτική άποψη σημείωσε δύο ήττες μέσα σε μια χρονιά. Η πρώτη ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στις 16 Σεπτεμβρίου. Η δεύτερη ως κορυφαίος συνεργάτης του Βενιζέλου στις εσωκομματικές εκλογές για πρόεδρο στις 11 Νοεμβρίου. Από αθλητική άποψη είναι μόνιμα κερδισμένος διότι: α) Είναι φανατικός οπαδός του πρωταθλητή και... Ευρωπαίου Ολυμπιακού. β) Κάθε Δευτέρα με συναδέλφους του βουλευτές παίζει μπάσκετ στην Καλλιθέα, διακρινόμενος στα σουτ από μακρινή απόσταση.

Κώστας Παναγόπουλος
Αν υπάρχουν ρομαντικοί στον αθλητισμό, αναζητήστε έναν στο πρόσωπό του. Είναι μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ. Οι περισσότεροι τον ξέρετε από τα exit polls των καναλιών τις βραδιές των εκλογών. Πραγματικός λάτρης του στίβου με ειδίκευση στη διοργάνωση των μαραθώνιων δρόμων κάνει τη δουλειά του χωρίς να επιζητεί προβολή. Αντίθετα αποφεύγει τις κακοτοπιές και τις εν θερμώ δηλώσεις.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x