Γιώργος Χελάκης

Ο Αστέρας «φταίει» περισσότερο από τον Μορέτο

SportDay

Επειδή ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας δεν είναι διαιτητής, ευελπιστώ ότι στην ΑΕΚ θα αποφύγουν τον πειρασμό να τα ρίξουν όλα πάνω του. Πρώτος υπεύθυνος για την ήττα είναι ο Αστέρας Τρίπολης. Δουλεμένη ομάδα, με δύο-τρεις σπουδαίες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες μες στο γήπεδο. Ανεξάρτητα από την γκέλα του Μορέτο, ο Αστέρας έπαιξε την ΑΕΚ στα ίσια. Την απείλησε, τη «στρίμωξε» και κατάφερε να τη νικήσει. Κατά διαστήματα ήταν καλύτερός της μες στο γήπεδο. Ο Καρντόσο ξεπέρασε γρήγορα το πρώτο εικοσάλεπτο και απέδειξε ότι μέχρι τώρα είναι ο καλύτερος αμυντικός χαφ της διοργάνωσης. Ο Ζαϊρί μπορεί να κάνει πλάκα σε οποιονδήποτε ακραίο μπακ των ελληνικών γηπέδων. Ο Φιλόμενο κάνει σπουδαία υποδοχή της μπάλας, ξεμαρκάρεται με ευκολία και σουτάρει από κάθε απόσταση. Πέραν αυτών, ο Κάμπος έχει βρει την ησυχία του αμυντικά με τους τρεις υψηλόσωμους σέντερ μπακ που χρησιμοποιεί. Μόλις... μιάμιση φορά οι επιθετικοί της ΑΕΚ κατάφεραν να βρεθούν φάτσα με τον Αμπάρη, ξεπερνώντας τις «συμπληγάδες» των Λαζαρίδη, Οφρυδόπουλου και Ψωμά. Ο τελευταίος ίσως έπαιζε σε ομάδα του εξωτερικού, αν μπορούσε να φύγει νωρίτερα από το «Σίτι».

Με μία ήττα από αυτές που πρέπει να χαρακτηριστούν εντός προγράμματος η ΑΕΚ γκρεμίστηκε από την κορυφή. Εκεί θρονιάστηκε ο Ολυμπιακός μόνος του, για πρώτη φορά φέτος. Φαντάζομαι ότι η χαρά που θα αισθάνθηκε ο Τάκης Λεμονής δεν έσβησε τον προβληματισμό για την αλλοπρόσαλλη εικόνα του πρωταθλητή στο Καυταντζόγλειο. Καλός –μαζί και επιπόλαιος– στο πρώτο μισάωρο, μέτριος στη συνέχεια και απογοητευτικός μετά το νικητήριο γκολ. Πόσο κολακευτικό είναι για την ομάδα συνόλου που δημιουργεί ο κόουτς να τη βγάζει μονίμως από τα αδιέξοδα ένας παίκτης που λόγω ηλικίας σκεφτόταν να κρεμάσει παπούτσια το καλοκαίρι;

Μήπως πρέπει, αφού έχει ήδη δει τη φάση στην τηλεόραση ο Λεμονής, αντί να πει ό,τι έχει να πει «από μέσα του», να θυμίσει στους παίκτες του ότι το παιχνίδι κάθισε στο «διπλό» επειδή ο βοηθός διαιτητή σήκωσε τη σημαία του σε φάση κανονικού γκολ του Ηρακλή; Να το ξέρουν, δηλαδή, κι όσοι μες στο γήπεδο είχαν την ευθύνη για την επιπόλαιη αμυντική συμπεριφορά του Ολυμπιακού.

Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας το μόνο γιορτινό ήταν η όμορφη φανέλα. Ο πολύς κόσμος στην εξέδρα άλλα περίμενε να δει και είδε –δυστυχώς– τα ίδια. Οι ταμπουρωμένες ομάδες κάνουν δύσκολη τη ζωή του Παναθηναϊκού. Τον κάνουν να φανερώνει τις χτυπητές αδυναμίες του και τη μεγάλη φτώχεια σε εμπνεύσεις. Με τον ΟΦΗ και τον Αρη πήρε μεγάλη βοήθεια από τα αυτογκόλ, χθες από την καπατσοσύνη του Καραγκούνη. Κάποια στιγμή πρέπει να «καθαρίσει» η ομάδα στο σύνολό της. Τώρα κοντά πρέπει να γίνει αυτό, ώστε να παραμείνει το «τριφύλλι» σοβαρός ανταγωνιστής των άλλων δύο.

Αυτή τη στιγμή είναι και με το παραπάνω. Εχει ένα βαθμό διαφορά από τον προπορευόμενο και κλεισμένο ραντεβού μαζί του την προσεχή αγωνιστική. Το παιχνίδι «στην κόντρα» είναι το μόνο που του πάει...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x